Grupta neden takma ad kullanırız ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar Merhaba,
Öncelikle amacımın polemik olmadığını belirtmek istiyorum.(Bunu belirtme nedenimi sanırım herkes biliyor,basit bir konuşma bile internet gruplarında kolayca polemiğe dönüşebiliyor ve maalesef grubumuzda da örnekleri var)
Ben gruptaki arkadaşlarımızdan ilgilenenlerin şu soruyu yanıtlamalarını bekliyorum.
Grubumuzda yazışırken neden takma ad kullanırız ? Ve ingilizce konuşma oranının çok düşük (maalesef) olduğu ülkemizde neden bu takma adlar genellikle ingilizcedir ?
Gördüğüm kadarıyla ,içinde benimde olduğum bazı arkadaşlar kendi ad soyadını,bazılarımız motor marka veya modeli ile ilgili takma adları kullanırken,büyük çoğunluk ingilizce takma adlar (Türkçemizden yana olduğum için Nick bile dememeye çalışıyorum.) kullanıyor.Kendi isminden üretilmiş Tubiş gibi sempatik adlar da var tabi ve hoş gerçekten.
Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar,ama herkesin kendi bileceği şey ,ya da sana ne anlamına gelecek düzeyde değil.Özellikle ingilizce takma ad kullanan arkadaşlar beni bilgilendirirse memnun olurum.
Herkese çok teşekkürler
Kazasız belasız sürüşler

Kazım Karabaş

takma ad ilk buluşmaya kadar sürüyor sonra herkez ismen birbirini tanıyor:)

dediklerinizde doğruluk payı yok değil çoğunluğa uyup gidiyoruz

internet ortamında fazla açık olmamakta gerekir diye düşünüyorum

bende ingilizce yok adımda cihan nick'im de cihan.:cherry:
bence herkez kendi, adını nick olarak kullansa buluşmada veya gezmeye gittigimiz zaman nick i ile hitap etmek zor oluyor kanımca.

Belki ben adımı sevmiyorum, bana 'bambu' denmesini istiyorum kime ne canım :p

çakal dolu nette.kötü amaçlı kullanabilirler..her zaman fayda var takma isimde.ingilizce karakter için bişey diyeme.ben büyüklerimden böle gördüm :)

bak benim takma adım türkçe
deli mavili :queen: sana da aklında kalacak türkçe
takma ad tavsiye ederim :p

Ben bu takma adı koyduğuma bin pişmanım.Eylül ayında üye oldum siteye 1 hafta sonra bu takma ad sinirimi bozmaya başladı.Forumda yazarken imla kurallarına uymaya çalışıyorum.Bir buluşmaya gitsem biri bana çıkıpta
''Birader senin takma ad neydi?'' dese ben zorlanarak sıkuutır manyaa diyeceğim.Onun yerine Ozan demek dahal kolay, ama ,keşke takma adımı ozi1991 filan koysaydım.

Ben bu takma adı koyduğuma bin pişmanım.Eylül ayında üye oldum siteye 1 hafta sonra bu takma ad sinirimi bozmaya başladı.Forumda yazarken imla kurallarına uymaya çalışıyorum.Bir buluşmaya gitsem biri bana çıkıpta
''Birader senin takma ad neydi?'' dese ben zorlanarak sıkuutır manyaa diyeceğim.Onun yerine Ozan demek dahal kolay, ama ,keşke takma adımı ozi1991 filan koysaydım.

sen sadece mania sın bende delilik var aynı zaman da :queen:
senin adın gene kolay ya benim halimi düşün :p
beniim için belki diyorlardır adama bak
kendine deli diyorr...:queen::queen::queen::queen::queen:

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
takma isim yani nickname kullanımı :p internet ve beraberinde forum, chat,vb. ortamlarının oluşması ile bağlantılıdır. internetin gelişimi vs ile ilgili kitap, makalelerde daha fazlasını bulabilirsiniz. takdir edersiniz ki her türden ve çoğunu tanımadığınız pek çok insanın bulunduğu ortamlarda isim dahil kişisel bilgilerin verilmemesi mantıklı bir harekettir. neden ingilizce konusuna cevap veremeyeceğim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
ankarada doğduğum için 06 motorum mavi olduğu için blue trafikte hız yapmayı sevdiğim içinde dragger

06bluedragger = kerem

yeterince açık olmuştur sanırım nasıl istiyosan öyle hitap et..

(keramettin diyebilirsin aslında bu lafa kızıyorum ama sana kıyak geçebilirim)

megadeth severek dinlediğim bi rock grubunu adı üye olurken bu isim aklıma geldi ve birden yazıverdim ad ve soyadımı yazmadım nede olsa internet ortamındayız ne olacağı belli olmaz..

ben zamanında bi arkadasın bulastırdıgı bi oyunda -rastgele nick yaratma- tusuna basmıstım ve Croner Yveit nicki çıkmıştı, tekrar bu oyunla ilgili email adresi alırkende croner_yveit@.... diye alınca yerleşti birden :)

hımmm haklısın hemde çok haklısın. eğer takma isimler değiştirilebiliyorsa ben hemen değiştirebilirim. değiştirilebiliyor mu ki? :silent:

Her şey değişiyor, bu kaçınılmaz ama dilimiz başka
bir dilin egemenliğine girerek hoyratça değişirken acı
duymamak elde değil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Belki ben adımı sevmiyorum, bana 'bambu' denmesini istiyorum kime ne canım :p

kanka ben şimdi çok merak ettim ister buraya yaz ister özelden olm insan adını sevmezmi..

bambu adını bende çok sevdim dimi pampucan..

bencede nıck kullanmak guzel

ısteyen kullanmasın ama bence burası ne arkadasların dedıgı gıbı zaten bulusmalarda herkes gercek isimlerini kullanıyor

sana katılıyorum adın soyadın geçerlidir bende
bizde bir yusuf var sitedeki nick i (rola) biz kendisine ne diiyeceğimize karar veremedik röle rölacan rolanti herşekle giriyorrr :queen::queen::queen:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar