grenaj değiştirmek

Katılım
24 Mar 2014
Mesajlar
60
Bu gün kaza yaptığım daha tamir etmediğim mondial snappy cubım grenajlarını değiştirmek istedim toplam 300 tl tuttu bir takımda lastik aldım 110 tl ye biraz dandikler orjinallerin den iyi ama sonra ben değiştirmek istedim taktım ne var ne yok ne varsa başıma geldi takım yetmedi cıvata yetmedi somun yetmedi plastiklerin dişleri kırıldı bişeyler oldu moralim çok bozuk sonra tamirci aradım bulamadım arkada büyük ayaklıkları vardı bilirsiniz motorun içinden geçenlerden ayak basmalık onu takamadım rezillik kırılan parçaları ne yapcam bilmiyorum acaba adam olurmu diye kara kara düşünüyorum tamirci adam edebilirmi çok masraf çıkarmı zaten 410 tl para verdim herşeye :( bayram üstü heves etmiştim ne güzel olacaktı çocuk gibi ağlıyorum ya
 
Katılım
29 Tem 2010
Mesajlar
2,203
Öncelikle kendini üzme olan olmuş,çinlilerin tırnakları hassas ve adi çıtır çıtır kırılıyor,kırılan parçaları sıcak kaynak yapıyorlar araştırırsan mutlaka bulursun o şekilde yaptırabilirsin.

Tahminim 50-100 lira civarı daha gider.

Usta tavsiyesinide Bursalılar yapsın artık.
 
Katılım
5 Şub 2013
Mesajlar
773
Kırılan tırnakları dert etme. İyi bir plastik kaynakçıya götür parçaları, tarif et, kırılan parçalarda eksik bile olsa yaparlar. Çok maliyetli bir iş değil uçuk fiyat verirlerse pazarlık yap. Daha sonra da bir ustaya toplattır motoru
 
Katılım
24 Mar 2014
Mesajlar
60
Vallaha bu motoru neden aldım bilmiyorum içini açınca bir rezillik var hava filtresi nedir beyler ? abim tamirci bende hobi olarak bu işle uğraşıyorum abi oturduğumuz koltuğun süngerine şekil verip hava filtresi olarak takmışlar hava filtresinin içi yağ dolu abi önde bir lastik var içler acısı yatmak nedir unuttum her viraja korka korka giriyorum kayıyor 2.25 ön lastik var bak sen nylon bişeyler yazıyor üstünde 80 ni geçmeyin gibi bişeylerde var ölüm makinası ya 600 cc bir makine daha güvenli bu konuda 100 km/h çıkmadan gerçekten öyle frenler durdurmuyor asılıyorsun arka fren kitleniyor ön zaten kampana standart sıcak havada soğuk lastik ile güzel bir şekilde amortisörün kapanmasa izin vererek fren yapınca yumuşak bir ciyaklama geliyor devamlı lastikten tamburun içi pas içinde gıcırdama sesi hiç kesilmiyor plastikler desen bir acayip arka sinyali kırılmasın diye kauçuktan yaparlar o kauçuktan kırıdı geçen kapıdan eve girerken öksürmelerini saymıyorum gaza basıyorsun öksürmeler boğulmalar gaz yimemeler abi cittiyim bu motoru almayın ya deymez 13 bindeyim ama ne bileyim değişik ya kaç kere düştüm bu motor yüzünden kaza bile yaptım bana çok yanlış şeyler öğretti güzel bir japon makine alsaydım bu yüzdenmiş dedirtçekti ama bu ne bileyim abi mondialin ta amk yapacağı motorun abi mobiletler daha güzel bu motordan 1800 tl ye motormu olur ya 0 bak bide :D benzini içiyor öküz gibi benziyor yiyor 250 cc makine daha az yakar deposu kendi kendine delindi hiç kaza felan yapmadan 5 binde delindi servis desen yok nereye götürcen kendin çözmeye çalışıyorsun adamlar sadece yeder parçacı koymuşlar para kazanmaları için diğerlerini boşvermişler ayaklık demirleri yerinden kaydı fren oldu bi karış yola deyiyor düz yolda fren yapınca şu an nasıl siniriliyim o kadar param gitti kolaymı kazanılıyor demek istiyorum abi takmayı bilmiyorsanız demeyin cıvata yeri plastikledki delikle uyuşmuyor bumu orijinal abi bi far yapmış adamlar far değil gece lambası loş bir ışık saçıyor bu yüzden daha 2 gün önce düştüm artık o heycan bitti bende duvara vura vura kullancam ve yeni motor arayışlarına giriyorum abi masraf yapma istemiyordum düğün felan yaşım geldi artık para biriktiriyorum ama olmaz ki işe gidip gelicem motor böyle gidiyoruz ama sesler geliyor hışırtı var sürekli. TVS apachi alıcam geçen gördüm çok hoştu.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Üst