grande punto multijet nasildir

herkese merhaba.kurban bayramina kadar arac almayi dusunuyorum.arastirma yapiyorum ve kafamda punto dizel 75 hp var.90 hp likde dusunuyorum ama fiyat biraz fazla.sizden ricam bu araci kullananlar fikir sahibi olanlar artilari eksileri nedir.nelerdir yardimci olabilirmisiniz.oneri deilde fikir verirseniz sevinirim kac model ustu kac km ye kadar almaliyim..simdiden tesekler herkese

Hayatını Otomobil Üzerine Kurmuş + Fiat'ta 1 Yıl Staj Yapmış Biri Olarak Söyleyeyim.

75 HP Olanlar Euro 4 Motor, 90 HP Olanlar İse Euro 5 Motor ( Euro 5 Daha Gelişmiş Bir Teknoloji )

Euro 5 Açılımı: AB Standartlarına Uyması İçin Markalar Devamlı Egzoz Emilsiyonunu Düşürmeye Çalışır. Euro 4 İle Euro 5'in Arasındaki Fark Budur, Tabi Euro 5, 15 HP Daha Güçlü.

Multijet Motorlar Efsane Motorlardır, Fiat'ın Ürettiği En İyi Motordur Şüphesiz Ama Şöylede Bir Durum Var Multijet Motoru Sök Müzeye Koy, Geri Kalan Kasayı Hurdalığa At.

Eski Modellerde 2006 - 2007 Modellerde Kronik '' City '' Arızası Vardı Ama Bunu Çözdüler Sanırım.

Grande Punto Multijet Orta Direk Bir Arabadır Ne İyidir Ne Kötüdür, Hem Ailenize Hitap Eder Hemde Spor Durur.

Mümkün Olduğunca Yeni Model ve Özellikle 100.000 Altı Araç Almaya Çalışın Çünkü Buna Bi 40 - 50.000 Km'de Sizin Bineceğinizi Var Sayarsak Araç Gelir 150 - 200.000'e Eee Bu Kilometrede'de Bir Dizel Aracın Hem Piyasası Düşer, Hemde Alıcısı Zor Çıkar.

Ümit Abi,

fiyat aralığı söylersen başka markalar hakkında da görüş bildiririz. Ayrıca alacağın araçtan tam olarak beklentilerin ne olduğunu yazarsan daha iyi olur.

Turbo benzinli punto vardı bir akrabamda bel fıtığı tedavisinde kullanıyorduk ama dizellerini bilmem.

Bunların filo çıkması olma ihtimalide yüksek, konfor ve kalite zaten fiat'da yok. Bence punto parasına başka markalara bakılmalı.

fiyat aralıgı 23 bin -24 bin tl arası..dizel tercihiö..
motor oldugu için arabayı fazla kullanmayacagım ..senede 1 uzun yolculuk yaparım.kışın hava motora binmeye musait olmadıgı zaman kullanırım..
beklentim hız çok onemli deil gereginde gitsin..uzun yolda üzmesin..yakıtı iyi olsun

14 yıllık tofaş çalışanı olarak sana puntoyu temizini gözün kapalı al derim. Multijet motor birçok dalda ödüllü bir motor. Birde punto modelinin kronik arızaları yok. Sağlam bakımlısı seni asla yolda bırakmaz. Kalite yok diyen üstteki vatandaş fiat kullanmamış yada mercedes gibi lüx otomobil kullanmış hep. 20-25 binliraya punto da mercedes konforunu bulamaz. Hepsi biyana satış rakamları ortada. Fiyat ortalaması olarakta 2007 - 2009 arası 50000 - 80000 km aralığı active modelleri 22 bin ila 24000 lira arasında değişiyor. Bunlar 75 hp olanlar. Bu motor doblo kasayı bile yüklü taşıdığına göre punto yu hayli taşır. Çok atak olmasın ama az yaksın masraf çıkartmasın diyorsan alınacak araç. Birde servis ağını işin içine katarsak daha cazip geliyor. Yedek parça sıkıntısı yaşamayacağın bir model. Zira artık bu aracı A dan Z ye dışarıdada kolaylıkla bakıma sokabilirsin.

ben de bi tane palio, siena almayı düşünüyorum; 10-12 arası ne tavsiye edersiniz? 4 tekeri olsun, çok sorun çıkarmasın, az yaksın. sadece aile ile ve kar-buz olunca kullanacağım zaten motosiklet var kafasındayım.

multijet motor yüzbinlerce km sorunsuz gidebilen cefakar bir motor. büyük şehirlerde taksiler, şirket araçları vs üzerinde multijet motor olan albea punto gibi araçları tercih ediyorlar. :cat:

punto, sınıfına göre gayet rahat bir araç.iç mekanda polodaki corsadaki kalite hissini veremese de iş görebilecek bir seçenek.

not: otomatik viteslisine alışmak çok zaman alıyor :pr: ki sanırım dizel otomatiği de yok.

Son düzenleme:
DİZELİN 90 HP OLANLARINDA OTOMATİK VAR fakat otomatik düsünmüyorum..
peki klima 1.3 multijetleri çok etkiliyormu çekişte

DİZELİN 90 HP OLANLARINDA OTOMATİK VAR fakat otomatik düsünmüyorum..
peki klima 1.3 multijetleri çok etkiliyormu çekişte
hissedilir derecede düşüş oluyor fiorinoda ama çokta kötü değil sonuçta turbo motor yine gidiyor. punto da durum ne acaba.
faceten yazmıştım abi bu resimdekinin aynısını abim satıyor. pazar da fiyatı 23bin çekmiş. 1.5 benzinli, 99bin km, 2007 model :)
2_23.jpg

1.3 mjet motorları opel'de de görebilirsiniz, hatta daha yüksek olanlarını jeep'te..
Ben de 1.3 dizel palio almayı düşünmekteyim, param anca 140-150 bindekilere yetiyor, siz ne dersiniz, bu kmden sonra çok masraf- ağır bakım çıkarır mı???

Kronik City direksiyon arızası vardır. 1.5-2 bin lira tutuyordu değişimi. Fiat arızayı pek üstlenmiyordu. Forumlarda hikayesini okuyabilirisiniz. Ben bu yüzden vazgeçmiştim almaktan.

Ümit Abi,

fiyat aralığı söylersen başka markalar hakkında da görüş bildiririz. Ayrıca alacağın araçtan tam olarak beklentilerin ne olduğunu yazarsan daha iyi olur.

Turbo benzinli punto vardı bir akrabamda bel fıtığı tedavisinde kullanıyorduk ama dizellerini bilmem.

Bunların filo çıkması olma ihtimalide yüksek, konfor ve kalite zaten fiat'da yok. Bence punto parasına başka markalara bakılmalı.

Renault Clio düşündün mü ? 2009 ve altı modellerde yedek parça sudan ucuz, kırılıp bozulacak fazla aksesuarda yok. :mrgreen:

bir kaç bin Tl daha tırmalayabilirsen 2011 Model ve üzeri Renault kangoo 1.5 DCi Multix Privilege Chromeline öneririm, 110 beygir turbo dizel, geçen sene yazın 18 kuruş ölçmüştüm yakıtını. İçerisi C5'ten daha geniş :p yalıtımı güzel, full paket olduğu için özelliklerini yazarak bitiremezsin,6 vites.

Aynı kasayı şu anda mercedes'te kullanıyor. Ama sürekli motosiklet kullanacak bir insan için fazla olabilir vergisi, kaskosu, sigortası...

Clio'yu düşün derim.

CLİO HB LERİDE DÜŞÜNM aslında ama fiyat olarak hemen hemen aynı gibi bazı forumlarda punto tercih ediliyo tvasiye edilio karşılaştırmalarda..

2010 bende var ,, 75 hp bu arada euro 5 ....75 lik euro 5 de var evo benimki

Guzelaraba dir ne de olsa italiaa :cherry:

Evo ooanini al

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------

Evo al her turlu renault clio yer yolda . Hatta cok idaliyim golf a cok tokat atdim ben:thumleft:

1.3 mjet motorları opel'de de görebilirsiniz, hatta daha yüksek olanlarını jeep'te..
Ben de 1.3 dizel palio almayı düşünmekteyim, param anca 140-150 bindekilere yetiyor, siz ne dersiniz, bu kmden sonra çok masraf- ağır bakım çıkarır mı???

350bin km giden taksiler var. hem de turbonun en çok zorlanacağı dur kalk trafikte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar