Granajlar Tinerle Silinir mi ?

S40

Arklar ben motorun bazı yerlerinde çizik koruma amaçlı yapışkan folyo kapladım.
Onu söktükten sonra üzerinde elbet bi yapışkan izi kalıcak.
Bu yapışkandan kurtulmakta tinerle oluyo.

Ama bi sorum var boyayıda atarmı ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tiner boyayı matlaştırdıgı gibi granajın boyasınıda çıkarabilir en iyisi nalburlarda satılan boya pastası alıcaksıksın:cat:

Gazla silebilirsin hiçbir sorun olmaz.Bütün izleri sorunsuz çıkarır.

tineri sürmeyi deneme.ben ön plastik cama sürdüm berbat oldu.bazı motorlarda çizikleri götürüyor tiner plastik aksamlarda ama bazılarında götürmüyor

tinerle deneme

Süper Moderatör (BBRR)
Forumu araştırırsan zaten aynı sorunun çokça sorulduğunu görürsün ..

doğru ve kesin sonuç gazyağı ile alnır ..her benzin istasyonnda bulunmaz ara. bir litre fazlasıyla işini görür.

Gazyağı boyaya hiç zarar vermeden boyayı temizler ve besler . aslında düzenli aralıklarla gazyağı ile temizlik yapmak hem boyanın ömrünü uzatır hemde motora ışıl ışıl bir görüntü verir..

Pamuklu bir beze , eskimiş bir fanila bu işi görecektir. gazyağı dökülür ve temizlenmek istenen bölge ovulur. daha sora temiz bir bezle tekrar silinir
2. yöntem
bir kovaya gazyağı dökülür (2lt Kadar) yumuşak bir fırça kovaya sokulur ve bu fırça ile motorun tümü fırçalanır .. daha sonra motor yıkanır ve kurulanır..

zinciri yağlamadan öncede yine bol gazyağı ile bir boya fırçası kullanarak temizlemekte fayda vardır.

kolay gelsin

bu yöntemler defalarca denenmiş ve doğruluğu ispat edilmiş yöntemlerdir ..

Eğer çiziği kaybetmek istiyosan (çizik çok derin değilse) oto parçacılardan temin edeceğin pasta ile pastalayıp cilalayabilirsin .. bu işlemi gazyağı temizliğinden sonra yapmakta fayda var.

Son düzenleme:
Forumu araştırırsan zaten aynı sorunun çokça sorulduğunu görürsün ..

doğru ve kesin sonuç gazyağı ile alnır ..her benzin istasyonnda bulunmaz ara. bir litre fazlasıyla işini görür.

Gazyağı boyaya hiç zarar vermeden boyayı temizler ve besler . aslında düzenli aralıklarla gazyağı ile temizlik yapmak hem boyanın ömrünü uzatır hemde motora ışıl ışıl bir görüntü verir..

Pamuklu bir beze , eskimiş bir fanila bu işi görecektir. gazyağı dökülür ve temizlenmek istenen bölge ovulur. daha sora temiz bir bezle tekrar silinir
2. yöntem
bir kovaya gazyağı dökülür (2lt Kadar) yumuşak bir fırça kovaya sokulur ve bu fırça ile motorun tümü fırçalanır .. daha sonra motor yıkanır ve kurulanır..

zinciri yağlamadan öncede yine bol gazyağı ile bir boya fırçası kullanarak temizlemekte fayda vardır.

kolay gelsin

bu yöntemler defalarca denenmiş ve doğruluğu ispat edilmiş yöntemlerdir ..

Eğer çiziği kaybetmek istiyosan (çizik çok derin değilse) oto parçacılardan temin edeceğin pasta ile pastalayıp cilalayabilirsin .. bu işlemi gazyağı temizliğinden sonra yapmakta fayda var.

dediklerine aynen katılıyorum gazyagı hiç bulamazsan bir yıkamacıya git onlarda vardır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
neft olabilir belki ama tiner olmaz

tinerle ancak bir kere silersin :) ikinciye parçayı değiştirmek zorunda kalırsın. Çünkü tiner eğer selülozikse boyayı da öldürür, plastiği de. Eger sentetikse sadece plastiğin yapısına bağlı olarak plastiği öldürür boyaya zarar vermez(bazı boya çeşitleri dışında). En kesin çözüm arkadaşların da bahsettiği gibi gaz yağı yada aksesuarcılarda da bulunan temizleme ürünleridir

mozot ile hiç bir zarar vermeden yapışkanları çıkara bilirsin gaz yağıda olur hemde boyayı korur

Forumdan Uzaklaştırıldı
Mesela benim motosikletim mat siyah,
Çok güzel bir ön çamurluk buldum ama o da parlak siyah...

"Bunu ben alırım en ince zımparayla hafif hafif ovarım matlaştırırım." dediğimde,
"Hiç gerek yok tiner sür az bişey zaten matlaşır o kendiliğinden." demişlerdi.

Motosikleti
Hornet
Gaz yağı bulamassan..Biraz bulması zor olr babam oto yıkamacı..Pasta ile dene:)hatta başlamışken komple pasta&cila yap sonra çek güneşin altına geç karşısına parlayışı izle:queen:

mazot açık renklerde sararma yapar ve yağlı kalır üzeride toz kaplanır al gaz yağını ister zinciri temizle ister boyayı parlat istersen zift lekelerini cant lardaki yağı pası sil. hem ucuz hem zararsız. gaz yağını bugun rahat bulursun nalburlarda hıdırellez gelio ya ateş yakılıor bazı semtlerde ondan satılır. (toz aldıgım bezleri ıslayıp kuryttuktan sonra susuz toz alsam bile çizme yapmıyor. :)

Son düzenleme:

S40

hepinize tşk ederim .. Gaz yağında karar kıldım sağolun :)
süpersiniiz..!

tiner kullanılmaz!
gazyagı ile komple yıkayabilirsin hem korur hem pırıl pırıl olur.

S40

anladığım kadarıyla mekanik aksamıda yıkanır bu gaz yağıyla dimi

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Mekanik aksama bağlı...... Yıkadıktan sonra bakımını yapmak kaydıyla kullanabilirsin...

Gaz yagı ıle temızleyın arkadaslar ıstersenız gaz yagıyla motoru yıkayın hıc bır zarar gelmez...

gaz yağı süper parlatır suyu üstünde tutmaz kaydırır dolayısıyla havayıda yani çok fazla olmasa da sürtünmeyi de azaltır hemde süper temizler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar