grade 100 veya 120 olup birde 16 mm falan olsa çok daha etkili olur aslında. Üst kısmınıda plastik değilde kesilmeyi engelleyecek bir kaplama lazım. Birvçok zincir firması var biri bu işe atılsa iyi para kaldırır düşüncesindeyim. Marka ürünlerin fiyatına bakınca çok kar var..
Zinciri kilitleme olayında uç halka diğer taraftaki uç halkanın içinden geçip üzerine kilit takılıyor.Genelde yöntem bu fakat bu yöntem için zincirin bakla boyunun uzun olması lazım. boxor bir sorabilirmisin firmaya bunları.
Şu sitedeki ürünlerin özelliklerini sormak lazım üreticilere.. http://www.almax-security-chains.co.uk Karbon manganez alaşımlıdır ve çeliği bor ile zenginleştirilmiştir. 4 kez temperlenmiştir tarzı özellikler yazıyor.. Bağımsız sitelerin tümünde en baba güvenlik zinciri olarak geçiyor son ürünleri 19mm ..yuhhh.
kaleyi zaten maymuncukla açıyorlar...
Grade zincir metalin yük taşıma gücünü belirtiyor.. Grade 80 sektörde grade 8 - 800 veya 8000 diye geçebiliyor. max. grade 120 var piyasada oda çok tercih edilmiyor o yüzden bulmak zor..
Çapı 10mm olan Grade 100 zincirin çalışma yükü 4 ton iken 1m sinin ağırlığı ise 2,3kg.
Çapı 10mm olan Grade 80 zincirinin çalışma yükü 3,15 ton ve 1m sinin ağırlığı ise 2kg
Tabii bu değerler firmaların uyguladığı ısıl işlem ve ek metaller ile artıyor.. EN 818 - 2/8 standartı dedikleri yukardaki gibi sanırım. Kopma ağırlığı olarak verdikleri değerler ise çok çok yüksek Grade 100 dediğimizin 13 ton mesela.
5
Ben geçen isveç üzerinden zincir getiren bir firmadan fiyat aldım.. Grade 120 nin zaten fiyat olarak alınabilitesi yok söyliyim. Grade 100 için 13mm ye 2m için 50 fiyat verdiler. taşıma yükü 6,7 ton 1m sinin ağırlığı ise 3,8 kg dendi.37,5 Ton kopma yükü var.
Birde kılıf sordum buna ama metresine 95TL fiyat aldım kılıf zincirden nedense paalı örnek ürün yollayın dedim bugün kargo eve varmış bakalım akşam neymiş görücez..
Kilit olarakta mul-t-lock 'un kopyalanamaz anahtarlı maymuncuk güvenlikli 13mm lik C serisini almayı düşünüyorum..
"çalacak adam her türlü çalar" geyiğinden de bi vazgeçmediniz arkadaş...tavsiye isteyen adam sanki bilmiyor bunun olabileceğini..artık atasözü oldu anasını satayım...
dostum bende kilitle geziyorum tek diskte çift disk kilidi zincir ve yale aslam kilit var 10. seviyefakat sokakta bıraktıktan sonra onu kaynakla kesmeye çalışan hırsızı polis görse dahi uğraşmaz o yüzden kapalı yer şart hele hele istanbuldaysan
benim evi görsen mit mi geldik dersin 32 tane kamera var bahçede garajda ve evin etrafımda kör nokta yok ayrıca bahçe duvarlarında kızıl ötesi tarayıcılar ve garajla evde fazladan alarm var buna rağmen hırsız bahçeye girip evin arka kapısındaki yale kilidi zorlamış ama acamamıştı adamın yüzü belli parmak iz var fakat karakoldan ses seda çıkmadı
zinciri alıken de paslanmaz olmasına dikkat edin ben ona bakmamıştım motor bağlantı yerini paslandırdı
boxor nickli Mehmet sayesinde ben de Grade 100 zincir alıyorum. Ancak kilit işi sorun, bir de onu çözsek en azından çoluk çocuk çalamaz diye düşünüyorum. Var mıdır tavsiyeniz?
Ben Masterlock 6327'ye karar verdim gibi, 180TL civarında fiyatı var ve güvenlik seviyesi 10 olarak gözüküyor, tabi youtube'da 10 saniyede açıldığı video da mevcut![]()
http://urun.gittigidiyor.com/diger-her-sey/kale-celik-govdeli-asma-kilit-82-mm-77993816 bunun gibi sürgülü kilit bu grade 100 lere gelir mi? gelmezse link verirseniz sevinirm