Gözler Honda ve Yamaha arıyor ama yok! - Motosikletsiz Hollanda seyahati içerir !!

Arkadaşlar yolumuz bir kaç günlüğüne Hollanda'ya düştü. İki teker sevdalısı olarak (yeni motocu ve yıllarca bisiklet sever biri olarak :king:) bu ülkeyi sevmemek elde değil. Adamlar şehirlerin her köşesini iki tekere göre tasarlamış gibi. Bisiklet ile rahatça gidilmeyecek hiçbir yol yok gibi. Biraz uzak mesafeler için ise küçük scooterlar 10 numara bir seçenek. Ayrıca normalde yasak mı bilmiyorum ama bisiklet yollarını scottercılarda rahatça kullanıyor!! -sanırım 100cc ve altı scooterlar olmak şartıyla-

Neyse hollanda tanıtımından sonra asıl merak ettiğim konuya geçmek istiyorum; Bu kadar iki teker dostu bir şehirde neden scooterlar arasında tek bir tane Honda veya Yamaha yok merak ettim doğrusu. Türkiye'de kafanı çevirsen PCX ve XMAX var. Ama burda tek bir tane görmedim. Doğal olarak bu modeller bir nedenle avrupa'da satılmıyor olabilir mi diye düşünmeye başladım?

Yani belki Avrupa'lı olduklarından Japon tercih etmiyorlardır diyecem ama Kymco'lar her sokakta mevcut. Bir iki tane de SYM gördüm. Onun dışında tahmin edeceğiniz gibi genelde her taraf Vespa kaynıyor.

Xmax belki bu şehir için gereksiz bir büyük bir CC olarak görünüyordur. Ama neden 150'lik PCX hiç yok. Neden NMAX yok? Bu modeller Hollanda'da satılmıyor mu? Yoksa satılıyor ama piyasası mı yoktur?

Hondanın Hollanda sitesinde bizim ülkeye nisbetle çok daha fazla model var bkz.http://www.honda.nl/motorcycles/range/scooter/pcx-2015/overview.html
http://www.honda.nl/motorcycles/range/scooter/pcx150-2015/overview.html

eğer hollandada yaşasaydım bende vespa alırdım pcx - nmax aralarında ortalama 1000 euro fark var. şöyle düşünelim kur farkını ortadan kaldır ve 1 tl yi 1 euro gibi düşün.ordada 1000euro çok büyük bi para değil nasıl ki burada 1000 tl çok büyük bir para değilse.

nmax 3300 küsür euro iken ortalama bir vespa 4000 euro - 5000 euro civarı. yani adam 1000 fazla vererek scooter işinin kralı ve üstüne rakibi olmayan vespaya biniyor.

elbette honda - yamaha vs vardır tabi ama bende olsam vespa derim.

ayrıca bütün dünya abs yi standart sunarken hala hondanın inatla kampana fren kullanmasınada anlam veremeyen biriyim.

Son düzenleme:
bende geçen ay döndüm Hollanda'dan hiç yüksek cc motor görmedim.
1 tane gördüm o da Almanya otobanında 1000cc lik bi motordu.
Orda resmen bisiklet egemenliği var srıf bisikletler için katlı otopark yapmıslar ve bisikletliler her zaman arabalardan üstün bisikletliye dokunuğun an arabanla ağır cezası var.Bu yüzden araba otoparkları inanılmaz pahalı.Her yer bisiklet yolu , darısı ülkemize.....

Ulan gerizekalı mal Honda madem 500 cc tur motorun varda neden getirmiyorsun ? Bu adamların nasıl bir satış stratejileri var anlamıyorum. Çiçek gibi motor yapmışsın bu ülkede böyle bir boşluk var ama bizim haberimiz bile yok. Sitede tesadüf gördüm buyrun bakın.

http://www.honda.nl/motorcycles/range/adventure/cb500x-2016/overview.html

c4.jpg

Ulan gerizekalı mal Honda madem 500 cc tur motorun varda neden getirmiyorsun ? Bu adamların nasıl bir satış stratejileri var anlamıyorum. Çiçek gibi motor yapmışsın bu ülkede böyle bir boşluk var ama bizim haberimiz bile yok. Sitede tesadüf gördüm buyrun bakın.

http://www.honda.nl/motorcycles/range/adventure/cb500x-2016/overview.html

http://www.honda.nl/content/dam/cen...x-004-16x9.jpg/_jcr_content/renditions/c4.jpg

çünkü bizim memlekette motor kültürü yok. bu yüzdende bende olsam bende getirmem. en çok ürettiğim malı veya en risksiz satabilceğimi buraya getirir satarım , ki firmalarda bunu yapıyor zaten. şimdi bunu getirse NC yi kimse satın almaz yada NC yi alır bunu almaz , bilmem anlatabildim mi... Türkiyeye gelmeyen en az 20 çeşit motor var.

DKN

çünkü bizim memlekette motor kültürü yok. bu yüzdende bende olsam bende getirmem. en çok ürettiğim malı veya en risksiz satabilceğimi buraya getirir satarım , ki firmalarda bunu yapıyor zaten. şimdi bunu getirse NC yi kimse satın almaz yada NC yi alır bunu almaz , bilmem anlatabildim mi... Türkiyeye gelmeyen en az 20 çeşit motor var.

peki sen olsan hangisini alırdın berk ?

konuya dönersek ben vespa dışındakilere dönüp bakmam bile. hollanda da yaşasaydım özellikle px 150 (güncellenmiş) modelini kullanırdım

Vespa_PX_125a_2011_12_1024x768.jpg

peki sen olsan hangisini alırdın berk ?

konuya dönersek ben vespa dışındakilere dönüp bakmam bile. hollanda da yaşasaydım özellikle px 150 (güncellenmiş) modelini kullanırdım

şimdi ben olsam hangisini alırdım sorusu bence yanlış çünkü bu resimdeki motorun (honda ) hiç bir özelliğini bilmiyoruz. birbirlerine göre tek farkları 500 cc -750 cc değildir kesinlikle. bu model burada olsaydı ikisini ölçer tartar ona göre kararımı verirdim. hee şöyle bir durum var resimden baktığım kadarını söylüyorum ben yinede bu motoru almazdım. aynı düşüncem NC içinde geçerli almadım almamda.

gelirsek konuya :) 1000 euro farkı verir vespama binerdim. orda " vespa " var iken nmax - pcx falan işim olmazdı.

vespa sekil ama altin elbizeli adam da bir konuk vespam var ama x max surdum yag gibi akiyor diyordu.ben japondan sasmam

vespa sekil ama altin elbizeli adam da bir konuk vespam var ama x max surdum yag gibi akiyor diyordu.ben japondan sasmam

vespanın gtx300 ünü sürün yağ gibi mi su gibi mi artık ne gibi aktığını görürsünüz. scooterda vespa üzerine başka bir marka tanımam. kıyasladığınız motorda bir maxiscooter unutmayalım ki.

siz japondan şaşmam demişsiniz. tamam doğru japon güzeldir. fakat emin olun dünyada japonu böle gözleri kapalı dövebilecek olan çok daha fazla avrupa markası motorlar mevcut.

ducati , bmw , ktm , harley , aprilla vs bunların yanında japon çinli gibi kalan motordur. yine söylüyorum ki yanlış anlaşılmasın japon kesinlikle güzeldir ama ondan çok daha güzelleri var ama oraya adım atıncada " money talks " türkçesi " ne kadar ekmek o kadar köfte "

DKN

şimdi ben olsam hangisini alırdım sorusu bence yanlış çünkü bu resimdeki motorun (honda ) hiç bir özelliğini bilmiyoruz. birbirlerine göre tek farkları 500 cc -750 cc değildir kesinlikle. bu model burada olsaydı ikisini ölçer tartar ona göre kararımı verirdim. hee şöyle bir durum var resimden baktığım kadarını söylüyorum ben yinede bu motoru almazdım. aynı düşüncem NC içinde geçerli almadım almamda.

gelirsek konuya :) 1000 euro farkı verir vespama binerdim. orda " vespa " var iken nmax - pcx falan işim olmazdı.

iyice dikkatli baktım nc den farkı sadece motor hacmi zaten :mrgreen: bu da sevdiğim bir vespa videosu. bu arada px vitesli ve hala 2 zamanlı üretilen bir scooter :)

Evet galiba işin özeti; "money talks" ve tarz olayı.

Sanırım bize Avrupa markası Japon'dan daha pahalıya geliyor. Bu nedenle hem bir miktar daha ucuz ve yine kaliteli de olduğu için Japon tercih ediyoruz. Avrupa ülkesinde ise Japon'lar daha pahalıya geliyor ve Vespa gibi bizim pahalı bulduğumuz markalar buraya normal geliyor olabilir.

Ayrıca düşündüm de ben de hollanda da yaşasam ve bir scooter alacak olsam Vespa alırmışım. Birincisi zaten şehirler retro ve Vespa sanki bu şehrin bir parçası. Mesela Xmax in modern ve spor tasarımı bu şehre ve sakinliğine hiç uymaz gibi geliyor tekrar düşününce. PCX bile hollanda'nın retro mimarisi için fazla modern çigilere sahip.

Ayrıca burada motorun CCsinin de pek önemi yok gibi. Çünkü şehirler birbirne yakın ve ülke en azından benim gördüğüm kısımları hep düzlük. Ve hayat istanbul'a göre yavaş akıyor. 50cc ile bile gayet keyifli yaşanır.

herkes vespa vespa demiş de bu kymco neden peynir ekmek gibi satılıyor avrupa'da?

Biz neden xmax alıyoruz?
Şehir trafiğinden sıkılıp aralardan kaçabilmek için.
Trafikte çok küçük olarak kalmayıp sıkıştırılmamak için.
Bagajına her şeyi doldurup işe, yakın mesafe yerlere gidebilmek için.

Belki biraz iddialı gelebilir ama Xmax her şeyi ile İstanbul için tasarlanmış bir model gibi.
Oysa Hollanda da böyle bir maxi scooter gereksiz büyük olur. Çoğu zaten işini bisikletle görüyor. Motor tercih edenlerin ise ilk tercihleri düşük cc'li scooterlar. Tarz olarak da Vespa. Muhtemelen vergi avantajı, bisiklet yolunu kullanma avantajı, ilk maliyet gibi etkenlerde etki ediyor.

Super Moderator
Avrupa genelinde pek çok marka gördüm, ama analizlerim sonucunda bizde ekol olan Japon markaları, Avrupada maalesef ilk sirada değiller. Yani anlayacağınız avrupa ve bir çok gelişmiş ülkede ekol önce italyan, sonra japon.

Genel olarak Aprilla'nın çok hakim olduğu ülkeler var, ve scooterlarin bir çoğu hala 2 zamanlı. Yani insanlar hala öldürememiş motosikletleri, bizim gibi 10 bin olunca satmıyorlar, 100 bini devirmiş scooterlar var.

Yani bizim gibi AAA XMAX çıktı hadi hemen alayım modu avrupalıda henüz yok. Hala Gilera Nexus'lar , Runner 200'ler.. Aprilla SR'lar vs... Arada da tek tük japonlar karışmış durumda.

Bu arada italya'da dahil olmak üzere,

Kymco Avrupa da ciddi scooter satmış.. Her ülkede var, hemde 3-5 tane değil.

Son düzenleme:
Kymco markasını kalitesini çok araştırmış ve sonucunda kymco scooter almış biri olarak malesef ülkemizde kymconun bütün çeşitli scooterları gelmiyor ülkemiz dışında bir çok ülkede satış 1 inciliğine sahip kymco scooter üzerine üzman gibi bakılıyor hemde fiyat kalite yönünden f/p ürünü

Ülkemizde kendisi satsa reklamı yapılsa çok güzel sonuçlar elde edilir sanırım disbirötörler ve diyer markalar buna engel oluyorlar tahmini

Her ülkenin kendi pazar dinamikleri var ve bu sadece motosiklet konusunda değil, tüm ürünlerde geçerli.
XMAX'ın tam İstanbul için bir ürün olduğuna katılıyorum.
Örneğin Paris'te de konu maxi scooter ise ilk akla gelen TMAX oluyor, hatta TMAX'ın adı çıkmış bir kere, inmez dokuza meselesi var...

İşte benim birkaç konu başlığında bahsettiğim durumu arkadaş ta görmüş. Avrupa nın birçok yerinde özellikle barcelona da gördüğüm gibi vitesli motor kullanımı scooter/maxiscooter kullanımına göre çok düşük. Bizim burda ise ss ve ss görünümlüler, scooter da ise malesef xmax almış başını gitmiş. Avrupada ise piaggio zirvede. Benimde yüzüne dahi bakmayan yamaha bayinden çıkıp biraz araştırdıktan sonra italyana (xevo) geçmemin sebebi olmuştur gördüklerim ki italyandan çok memnunum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar