Konuyu hareketlendireyim, ben emniyet şeridini çekinmeden kullanıyorum. Polis ceza kessede kullanacağım kesmesede. Akan trafikte emniyet şeridine girmem ancak duran trafikte beni emniyet şeridine girmekten alıkoyabilecek bir insan yada kural yok. İstanbul trafiğini bilmeyenler burada ahkam kesebilir. 10-15dk.lık sıkışıklık olsa bahsettiğimiz sabreder bekleriz. İstanbulda yaşamayanlar bu trafiği hayal dahi edemezler. Ben trafik sorununun insanların motosiklet kullanımını arttırmasıyla çözülebileceğine inanan insanlardanım. Eğer bizler emniyet şeridini kullanamayacaksak, İstanbul'da motosiklet kullanmak kesinlikle sağlığa zararlıdır. Her gün işe gidiş gelişte motosiklet kullanan bir kişi düşünün, emniyet şeridine girmeyecekse her gün 1,5 saat gidiş, 1,5 saat dönüş araç aralarında motosiklet kullanırsa çok geçmeden akciğer kanserinden ölür. Bizler egsoz dumanına karşı korumasızız arkadaşlar. Bu faktörlerden en önemlisi.. Diğerlerine gelince kıyafetler en büyük diğer neden. Yaz sıcağında komple kıyafetle, trafikte kaldığımı düşünemiyorum. Egsozdan çıkan gazlarda cabası! Yukarıda bir arkadaş fotoğraf koymuş, Avrupa'da araçlar sol ve sağ tarafa çekilerek motosikletlere yol veriyorlar. Bu bilinç olsa emniyet şeridine girenlerin motosikletlerini bağlasınlar, yanlarında yer alırım. Ama arkadaş öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, trafik sıkıştığında şerit aralarında su, muz, cep telefonu şarjı, helva satılıyor! Hatta bu seyyar esnaflar, satış artsın diye özellikle trafiği sıkıştırıyorlar. Daha çok yazarım ama artık sonuca bağlıyayım, nacizane fikrimdir, metrobüs kaldırılsın ve o güzelim yol motosikletlere ayrılsın.