Gösterge modifikasyonu, fikriniz gerekiyor

CBR 125'imin göstergeleri ile ön siperliği arasında boş bir yerim var. gerçi şimdi eldivenleri koyuyorum oraya ama, mesleğimiz elektronikçi olmasından dolayı oraya bir ısı göstergesi yapmayı düşünüyorum. PIC ile DS18B20 ısı sensoru ile hem hava sıcaklığını hem de motor sıcaklığını aynı LCD displaye düşüreceğim. bununla beraber gosterge ışıklarını da beyaz yapmak 2. iş :)

soru: motor sıcaklığını en ideal olarak nereden ölcerim. ısı sensörü şöyle birşey:

DS18x20-Grouping.jpg

daha önce otomobiller için nokia 3310 ekranı kullanarak söyle bir şey yapmıştık, bunun benzeri olacak

dscf3235800x600nb3.jpg

fikirlerinizi bekliyorum

konuyu yanlış yere mi açtım :silent:

Son düzenleme:
Bu arada jikleyi bir termostat ve röle aracılığı ile otomatiğe
çevirmeyi düşünüyorum, ısı sensörleri hakkında fazla bilgim
yok ama termostat yerine ısı sensörü ile bu iş yapılabilir mi
diye aklıma takılıyor...

Son düzenleme:
CBR 125'imin göstergeleri ile ön siperliği arasında boş bir yerim var. gerçi şimdi eldivenleri koyuyorum oraya ama, mesleğimiz elektronikçi olmasından dolayı oraya bir ısı göstergesi yapmayı düşünüyorum. PIC ile DS18B20 ısı sensoru ile hem hava sıcaklığını hem de motor sıcaklığını aynı LCD displaye düşüreceğim. bununla beraber gosterge ışıklarını da beyaz yapmak 2. iş :)

soru: motor sıcaklığını en ideal olarak nereden ölcerim.

cbr 125 sıvı soğutmalı olduğu için sıvı ısısından faydalanabilirsin meslektaşım.fakat yerleştirirken motor bloğuna yakın olan tarafı seçmelisin.yani termostat belli bir ısıdan sonra açıyor biliyorsun,sensörü termostattan sonra koyarsan yanıltır.kolaygelsin

Son düzenleme:
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
cbr125 de zaten hararet göstergesi yokmu:silent:

teşekkürler kdzli, zaten ya sogutma suyuna koymayı ya da termal silikon yardımı ile sensoru bloga tutturmayı dusunuyordum. muhtemelen sogutma suyu olacak...

@satoyama
kardeş var ama digitalini yapacağız ;)

bnce silindire yapıştırabilirsen arka tarafına en uygun olur CBR de zaten orası çok müsait hemde termostat ağrızasına karşı daha iyi olur harareti hemen görürsün.

sogutma suyu deposuna yakın olan kısma mı hocam

Peki bunu YBR de uygulayabilirmiyiz.Mesela vites kutusunun içine bu sensörü yerleştirip yağ sıcaklığını takip etmek gibi:silent:

Peki bunu YBR de uygulayabilirmiyiz.Mesela vites kutusunun içine bu sensörü yerleştirip yağ sıcaklığını takip etmek gibi:silent:
sensoru koyduğun her yerden sıcaklığı digital olarak okuyup PIC yardımıyla LCD ye veya 7segment displaye gonderebilirsin ;)

eline sağlık güzel iş çıkarmışsın.peki buna benzer benzin göstergesi yapmak mümkün mü acaba benim motords gösterge yok ta:pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar