gösterge değişimi

arkadaşlar öncelikle iyi günler bu gün gösterge aldım yeni orjinal benimkinin devir saati çalışmıyordu taktım motor çalışmıyor soket ateş gibi olmuş şase yapıyor bi yerden vitesleri kontrol edeiym dedim 1 e atıyorum 3 ü 3 e atıyoum bilmem neyi gösteriyor boş yerine uzun farları gösteriyor toplam 3 soket var teki vitesler teki uzun far devir saatine giden dörtlüler normal sinyaller gösterge aydınlatması falan filan biri de depoya gidiyor ben elektrik okuyorum mert sen bunu ya yapacan yada elinde dağılcak dedim soketlerin içini çıkardım sök tak sök tak ilk sinyalleri buldum sonra uzun farı orda kaldım ondan sonra vitasleri buldum tekrar geldim gösterge aydınlatmasını buldum bi siyah kablo var ne işe yaradığını bilmiyorum ama onun yerinide buldum herneyse herşey tamam motor çalışıyor sinyaller dörtlüler uzun far benzin göstergesi gel geleliim devir saati 6 bin devri geçmiyor ne yaptıysam çözemedim bende ikisininde dış kablarını söktüm ondan sonra yeni aldığımm göstergenin devir saatinin içini söktüm benim göstergeye geçirdim kabloları ortadan ikiye kesitm ek yaptım şuan şıkır şıkır çalşıyor ama 12.30 dan 19.20 ye kadar ebemi belledi neden yazdığımı söleyim gösterge alıp benim gibi sıkıntılar çeken filan varsa soketlerin fişlerini değiştiripte denesinler

İyi yapmışsınız hayırlı olsun. Bu tür teknik işler ilk zamanlarda baya vakit öldürür ama tecrübe kazandırır.

Gösterge panelinin içinde ki lambaları nasıl değişebiliriz ve nereden sökebiliriz.

yeni aldığın gösterge arızalı ama yapmaya çalışıyorsun, sonuçta yapmışsın ancak yarın yine bozulacak.

Bunun yerine aldığın yere yolla gitsin. Senin söküp taktığın soketlerin yanlış olmaması lazım.

Devir saati elektronık okuyuculudur, okuyucuda problem olabılır. Yeni göstergenın km sayacı ve hız kadranı kalıbre edılmemıs olabılır. Km sayacı kötü malzemeden yapılmış olma ıhtımalı ıle kısa sürede deforme olup saymayabılıyor.

Son olarak, yeni göstergeyi eski gösterge ile aynı km'ye getirdin mi?

km saatini değiştirmedim yeni aldığım göstergenin devir saatini benimkine taktım şakır şakır çalışıyor :D

dadas toplam 3 vida var altında bir önde 2 yanarda içe gömmeli zor görünüyorlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar