- Motosikleti
- BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
okan abi sen yapma bari sitede birçok konu var sis farı yapmı falan filan diye ismini ben koymadımki
sis farı derken power led sis farı dediğin gibi spot ışık veren ''şeyler''(buraya sis farı yazacaktım kızacan şimdi)avatar resmindede bi sis farı gördüm galiba onlarıda araştırabilirim eğer linki varsa
![]()
Sevgili Kardeşim,
Sis farı ile spot farklı şeylerdir , farklı yerlerde kullanılırlar.
Sis farları görüşe imkan vermeyen hava koşullarında üzerinde gittiğin zemini rahat görebilmen için yapılmış geniş saçılımlı ama kısa mesafeli farlardır ,amacı zemini göstermektir. Bu nedenle orijinal sis farları araçlarda her zaman yere en yakın noktaya monte edilirler . Spot veya başka adıyla "delici" dar bir açı ile ışığı odaklar ve uzak mesafelere ışığı taşır yakın mesafedeki objeler veya zemini göstermek gibi bir amacı yoktur. Amaç uzaktaki objeleri erken farkedebilmek veya uzak mesafeden görünebilirliği sağlamaktır.
Farkedilmek için sis farı takmak saçmalığın daniskasıdır çünki kısa farınız bile sislerinizden çok daha uzaktan farkedilir. Maalesef bizdeki sis farı kullanımı yükseğe monte edilmiş sis farlarımızın ürettiği dağınık ışık ile önümüzdeki sürücüyü taciz edip yol vermeye zorlamaktan başka bir şey değildir.
Not : Avatarımda görünen LED sis farlarıdır ve aşağı monte edilmiştir fotoğraftada kolayca görüleceği üzere kısa farlar o sislerden çok daha fazla farkedilebilir durumdadır yani sislerin kolay farkedilmeme katkısı yoktur ki zaten motosiklet üzerindeyken herzaman görünmez olduğumu düşünür tedbirimi ona göre alırım.
---------- Post added at 12:38 ---------- Previous post was at 12:28 ----------
sis farı sis yokken yakılmaz diyen arkadaşlar motorda virajlarda kör noktayı aydınlatabilmenin tek yolunun sis farı olduğunu bilmiyorlar demekki..ayrıca önünüzde giden ve aynalarını makyaj yapmakdan başka hiçbir işte kullanmayan sürücülerin farkedebilmesi açısından gerçektende gerekli bir aksesuar..hatta motor üreticilerinin bunu artık standart hale getirmesinden yanayım...ben beyaz led çakar taktırmıştım bir önceki scooterıma..farkedilme açısından çokda faydasını gördüm..ama kör nokta aydınlatmada sis farı şaart....
Amacınız fark edilmek mi ? taciz etmek mi. Trafikte bir başka sürücünün görüşünü bozacak davranışlarda bulunmak cinayet işlemek gibidir. Saçma sapan takılmış farlar ve çakarlar ile gözünü aldığınız bir sürücünün önüne çıkabilecek bir yayayı ve ya başka bir aracı farketmemesine sebep olacağınızı biliyor olmanız lazım. Önünüzde giden hiçbir araç size yol vermek zorunda değil ama siz önünüzdeki araç yol verene kadar beklemek zorundasınız kanunlarımız böyle diyor. Kimseyi taciz ederek yol istemeye hakkınız yok.