Gopro Hero 5 Mikrofonu hakkında

Merhaba Arkadaşlar,

Henüz yeni aldığım Hero 5 için mikrofon arayışlarındayım. Bir önce ki modeller gibi Mini USB çıkışı barındırmıyor. Bu mikrofonları bulmak kolay.
Yeni Nesil Type C çıkışı var. Ama Gopro nun orjinal aparatı 280 TL civarı ve kocaman. Bunu çözmenin başka bir yolunu bilen varsa şimdiden teşekkürler fikirleri için.

Super Moderator
GoPro'nun giriş/çıkış portlarına hakim değilim ama Mini USB artık oldukça geride kalmış bir teknoloji, sunulacağını sanmam...

Micro USB ise eski çıkış, bunu da Type-C / Micro USB dönüşümünü yapan aparatlarla çözmek mümkün olacaktır. (Aynısı Mini USB için de bulunabilir ama daha zor ve maliyetli olacaktır sanırım).

[EK]Şimdi baktım da Hero 4'da hakikaten Mini USB varmış, o zaman dönüştürücüyü de buna göre bakmak lazım.[/EK]

Son düzenleme:
GoPro'nun giriş/çıkış portlarına hakim değilim ama Mini USB artık oldukça geride kalmış bir teknoloji, sunulacağını sanmam...

Micro USB ise eski çıkış, bunu da Type-C / Micro USB dönüşümünü yapan aparatlarla çözmek mümkün olacaktır. (Aynısı Mini USB için de bulunabilir ama daha zor ve maliyetli olacaktır sanırım).

Teşekkür ederim bunlar benimde aklıma geliyor. Ama denenmiş ve sonuç alınmış bir şey yapmak istiyorum.

Super Moderator
GoPro ve mikrofon özelinde bir örneğine rastlamadım, deneyimlemedim ama, Type-C/USB/Micro USB dönüştürücüler artık gayet yaygın kullanılıyorlar zaten.

Bunun haricinde ebay, Amazon gibi sitelerde GoPro mikrofon dönüştürücü adaptörler var; doğrudan 3.5 mm jack ile mikrofon takmaya imkan veriyorlar, bu seçeneği daha da arttıracak bir çözüm olabilir.

Yine de sanıyorum, gelip ben aynı işlemi şu yöntemle hallettim diyecek birinden cevap almak sizi tek tatmin edecek yöntem olacak, kolaylıklar diliyorum.

Hero5 için o aparatı ister istemez alacaksınız çünkü sadece bir kablo görevi görmüyor. Zamanında Type C'den dönüştürücü denedim ama çalışmamakta.
Dolayısı ile alacağınız orjinal dışı ürünler çalışmayacak.

type-c / 3.5mm jack çalışıyor hero 5 de. fakat ses oldukça boğuk oluyor.
kaliteli ses almak istiyorsanız orjinal dönüştürücüyü almak durumundasınız. kendi videolarımdan örnek atayım inceleyin.

Hero-5 aliexpress' den aldığım 2 dolarlık type-c / 3.5mm jack dönüştürücü ile:

orjinal hero-5 dönüştürücüsü ile:

Konunun takipçisiyim, maalesef aldığımdan beri mikrofon resmen işlevsiz şuan, herhangi bir blutooth mikrofonda uyum sağlamıyor sanırım çünkü göremedim, direkt type-c girişli bir mikrofonda yok, kendi ürünü de çok büyük duruyor, motosikletimizi sürerken nereye takacağız???

kaliteli ses almak istiyorsanız orjinal dönüştürücüyü almak durumundasınız. kendi videolarımdan örnek atayım inceleyin.

https://www.youtube.com/watch?v=-xul4_MPl_A

https://www.youtube.com/watch?v=RawB_BxaSP4&feature=youtu.be

Keşke biraz önce okusaydım siprariş verdim. Aux mikrofon ve 3.5 den type c dönüştürücüyü :( :( :(

Merhaba, gopro 6 kullanıyorum. iyi bir ses kalitesi almak istiyorsanız kesinlikle gopro adaptörünü almalısınız ben üç farklı mikron denedim aynı çıkışlara sahip fakat ses kaliteleri berabat denebilcek derecede kötüydü.

Bir sonraki sorun o adaptörü kaska sağlam bir şekilde monte etmek olacaktır. Kullanıcılar için sırf eziyet..

2 gündür gopro hero 5 in orjinal adaptöründen ses almaya çalışıyorum. Mikrofonu bir görüyor bir görmüyor. hero5 i güncelledim durum hala böyle. Dünya kadar para verip bir kablo adaptörü alıyorsun o da çalışmıyor kafayı yemek üzereyim.

çok fark yok aslında o paraya ve özellikle ağırlığa değmez

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:54 ----------

çok fark yok aslında o paraya ve özellikle ağırlığa değmez

sanırım, yanii benim için

Konu ile alakalı değil ama bende normal fotoğraf makinesi var bu aparatlara taksam tutar mı

En az 3 çeşit normal fotoğraf makinesi biliyorum, ağırlıkları 300-1000gr arasında. Sizinki hangisi?

Dsc-w210 Sony var hocam kaç gram bilmiyorum ama hafif baya ...şimdi internetten baktım 118 gram

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:38 ----------

Normal aparat alıp kendi fotoğraf makinem ile bu işi görebilir miyim

Son düzenleme:
hocam aliexpresste envaiçeşit dönüştürücü mevcut. çok ucuza bulabilirsiniz.

hocam aliexpresste envaiçeşit dönüştürücü mevcut. çok ucuza bulabilirsiniz.

Doğubank sorduk satan adamlar ben sana veririm. Ama çalışmaz diye geri gelirsin dedi. Bir kaç dükkan dan aynı cevabı aldım. Sonunda orjinalini aldım. Ama ya adaptör bozuk ya bende ki mikrofon emin değilim.

Hocam hero5 var bende ama hangi type c 3.5mm kablosunu almalıyım bu 20/30tllikler calisir mi

gopro'nun kanayan yarası. adaptör alıyorsunuz bu defa kapağı açmak zorundasınız. bu durumda da nerde kaldı su geçirmezlik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar