Google Maps'e Motosiklet modu geldi

Google Maps'e motosiklet sürücüleri için özelleştirilmiş rota oluşturma özelliği eklendi. Otomobilin giremeyip motosikletin girebildiği yollar ve motosiklet hız sınırına göre rota oluşturuluyor.

Google’ın harita uygulaması Google Maps’e motosiklet sürücüleri için yeni özellikler eklendi. Google Maps bundan böyle motosikletler için özel rota hesaplaması yapabilecek.

Motosiklet sürücüleri için rota hesaplanırken otomobillere yasak ancak motosiklete serbest olan yollar rotaya dâhil edilecek ve motosikletin hız sınırına göre rota süresi hesaplanacak.

Motosiklete göre rota hesaplaması yapmak için hedefi belirledikten sonra arama çubuğunun altında yer alan ulaşım araçlarından motosiklet simgesini seçmek yeterli. Diğer ulaşım seçenekleri olarak otomobil, toplu taşıma ve özel taksi seçenekleri sunuluyor.

Kademeli olarak sunulmaya başlanan bu özellik henüz ülkemizde aktif değil. Reddit üzerinden yapılan paylaşımlarda Hindistan’da aktif olarak kullanıldığını görüyoruz. Ülkemizdeki otomobil ve motosikletlerin girebildiği yollar hemen hemen aynı. Bu nedenle Türkiye’de kullanıma sunulmaması sürpriz olmaz.

Gm9lpk.jpg

Kaynak: Donanimhaber.com

Ekli dosyalar

• google-map-motorcyle-mode-route.jpg
    google-map-motorcyle-mode-route.jpg
    61.6 KB · Görüntüleme: 24,657
Moderatör tarafında düzenlendi:
Türkiye'de öyle bir yol yok ki. Kurallar koyulurken motosikletler hiç düşünülmez bir yol otomobile yasaksa motosiklete de yasaktır.

Mesela ben U dönüşü yapmaktan ceza yedim bir kere ama dönüş yaptığım yerde motosikletle dönmenin kimseye bir zararı yoktu. Orası otomobillerin rahatça dönemeyeceği kadar dar olduğu için trafik tıkanmasın diye dönüş yapmak yasaklanmış fakat ben rahatça döndüm kimseye engel olmadan. Sinsi bir polis beni dönerken görmüş arkamdan cezayı yollamış.

Benim görselden anlamadığım birşey var , tahminimce üstte varş süreleri yazıyor işte taksi bir saat 16 dakika motosiklet bir saat 8 dakika otobüs nasıl bir saat bir dakika oluyor tren mi yoksa o..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Benim görselden anlamadığım birşey var , tahminimce üstte varş süreleri yazıyor işte taksi bir saat 16 dakika motosiklet bir saat 8 dakika otobüs nasıl bir saat bir dakika oluyor tren mi yoksa o..

Toplu ulaşım, aktarma bile yaptırır.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Araba ile aralarında 8 dk oynuyor sürede. Türklerin yapacağı bi yol güzergahı olmadığı nasılda belli. Hani ters yollar? hani kaldırımlardan gecişler ? hani kırmızı ışıkta kaçışlar ?

Google maps ile naviasyon yaparken bazen istatistikleri bozduğum için kendimi kötü hissediyorum.
Trafik durmuş mesela, ben aradan gidiyorum falan.

bunları nasıl yorumluyor acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar