Giysi alırken dikkat nelere dikkat etmeliyiz?

Mesela ölçü alırken, üzerimize uyduğunu düşündüğümüz günlük bir montla karşılaştırma yapabilir miyiz?
Ayrıca, üretici tarafından verilen ölçüler içinde korumaları varken mi yokken mi geçerli?

Bazı markalar dar kalıp üretim yapabiliyorlar. O yüzden denemeden almamakta fayda var. Ölçü karşılaştırmasına gelirsek de benim sivil montum da motosiklet montum da 2 xl ve ikisinin bolluk düzeyi de neredeyse aynı.

Motosikleti
cbf 150
Çok bol alırsan bir işine yaramaz düştüğünde. Düşücekmiş gibi al. Korumaların milim oynamaması lazım. oynarsa görevini görmez

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Denemeden alınmaz.
öyle ölçtüm böyle ölçtüm demeyip denemek lazım. Tam oturmayan koruma giysisi koruma amacını tam yapamaz, anca havalı durur.

Motosikleti
Hero Dash125
Olmaz. Tepeden tırnağa bütün ekipmanları deneyip alman lazım. Online'da fırsat görüp denemeden alma, çok sıkıntı çekersin. Mağazada deneyip aynı ürünü online'da alabilirsin, bu da benim tarzım değil.😜 Ustalar yazmış ama benzer mesajlar tekrar tekrar yazılınca beyne daha çabuk ulaşıyor diye şeyettim🤣🤣🤣

Arkadaşların dediği gibi denemeden alınmaz.
Kumar olur bir kere alıp uzun yıllar giyiyorsun.
Birinin omzu geniştir normal bedeni uyar senin daha dardır koruyucu ekipman oturmaz.
Üzerine oturanı deneyerek almak en sağlıklısı.

ben hafif konu ile alakalı bir şey sormak istiyorum. Revit 2 eclipse modelini aldım fakat korumalar sanki tam oturmuyor gibi? örnek veriyorum dirsek koruması omuza uzanan ya da arka kola uzanan bölgede daha kısa gibi. Koruma bileğime uzanan kısımda daha fazla. Bu normal mi bu montta veya korumalı montlarda ya da bunu ayarlayabiliyor muyuz? Beden olarak deneyip aldım s çok küçük geliyordu m ise cuk oturuyordu fakat m bedeninde boyu biraz kısa kalıyordu ama kolların uzunluğu oturuyordu. Deneyip daha sonrasında online sipariş verdim bu arada.

Mesela ölçü alırken, üzerimize uyduğunu düşündüğümüz günlük bir montla karşılaştırma yapabilir miyiz?
Ayrıca, üretici tarafından verilen ölçüler içinde korumaları varken mi yokken mi geçerli?
Motosiklet ekipmanları ülkemizde gereğinden fazla pahalı o yüzden 1 kere alıp tam beden ve kaliteli bir şey almak en mantıklısı. Düşüş anında başka yerlere kayan korumalar seni korumaz çünkü tam dirseğini koruyorsa triceps kasının oraya doğru kayar ve dirseğini korumaz . Dainese'nin 50bedeni tam bana göre olurken 50 beden Alpinestars bana biraz daha dar oluyor ikisinde de korumalar sağa sola kaymıyor ama daha dar oluyor . Bedenler her markaya göre değişiyor.

ben hafif konu ile alakalı bir şey sormak istiyorum. Revit 2 eclipse modelini aldım fakat korumalar sanki tam oturmuyor gibi? örnek veriyorum dirsek koruması omuza uzanan ya da arka kola uzanan bölgede daha kısa gibi. Koruma bileğime uzanan kısımda daha fazla. Bu normal mi bu montta veya korumalı montlarda ya da bunu ayarlayabiliyor muyuz? Beden olarak deneyip aldım s çok küçük geliyordu m ise cuk oturuyordu fakat m bedeninde boyu biraz kısa kalıyordu ama kolların uzunluğu oturuyordu. Deneyip daha sonrasında online sipariş verdim bu arada.
Merhaba, aynı montu kullanıyorum, boyu kısa zaten biraz bende de M var galiba ve kolları tam olmasına rağmen bel boyu kemerin üstünde kalıyor, yazlık mont olduğu için normal geldi biraz belini sıkınca daha hoş duruyor bence. Korumaları ara sıra bende de kayma yapıyormuş gibi hissediyorum, kollarını sıktığım zaman oynamıyorlarmış gibi geliyor daha rahat oluyor.

Motosikleti
D400
Tutturması çok zor.

Adamların paylaştıgı boyutların dogrulugu %90 tutmuyor. Söyle düşün XL ve XXL bel farkı birisi 100 birisi 105 cm. Ve bu tutmuyor genelde.

Bir de vücut kalıbı çok farklı, bazı tipler kilolu oldugunda bacagı ince göbeği kocaman oluyor, mesela ben genel vücut irileşiyorum eşit dağılmış durumda. üstümdeki montun birisi XL birisi XXL mesela ikisi de aynı derece de dar geliyor ama önü kapanıyo :D

En temizi bi ekipman mağazasına gidip denemek.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Denemeden olmuyor.
Pantolonda L beden giyen biriyim bazı markaların XL bedenleri oluyor kalıp dar olabiliyor.
Eşim ve benim için 2 tane yağmurluk almıştık mesela. İkisi de aynı marka ama üretim tarihleri farklı.
İkimize de L aldık. Benimki tam oldu. Eşimin L bedeni M gibiydi bana dar geldi ona tam oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar