Giyisilere reflektör ilavesi

OKD

Giyisilerinize reflektörlü kumaşlar ilave edip daha görünür olabilirsiniz. Hem basit hem ucuz bir yolla.
Öncelikle kumaş tabiatında reflektör almanız gerekiyor. Metresi 1,5 YTL. Bunu işçi güvenlik malzemesi satan yerlerden bulabilirsiniz. Bazı yerlerde canım ülkemin uyanık dürüst satıcılar 10 YTL/metre istiyobiliyor, kazıklanmayın.

Biliyorsunuz, motosiklet giysileri özel bir kaplama sayesinde rüzgar ve yağmur geçirmiyor. Bu yüzden aldığınız reflektörlü kumaşı dikerek giysinize tuturamazsınız. Hem içerdeki astarları aşmak bir problem hem giysinin dikiş yerlerinden zamanla su geçirmesi olası. Bunu engellemek için metresi 1,75 YTL olan özel bir şerit şeklinde malzeme var. ''Tela'' diyede isimlendiriliyor sanırım. Bu şeritin kağıt kısmı sıyrıldığında tül yapısında ince bir yapı elde ediyorsunuz. Bunu Giysinin kumaşı ile reflektör arasına konuyor. Tam kenarlara gelmesine ve taşırmamaya dikkat edin.

Sonraki işlem çok basit. Bunların üstüne bir bez vb koyup sıcak buharlı ütü ile ütülüyorsunuz. Tela denen madde eriyip iki kumaşı birbirine yapıştırıyor.
İşte sonuçlar

Kolay gelsin

Son düzenleme:

mtk

teşekkürler.. güzel ve gerekli bir paylaşım. en yakın zamanda deneyeceğim..

çok faydalı bir bilgi olmuş,teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için:cat:

Bilgi icin tesekkurler gercekten aksamlari bu tur aksesuarlar cok isimize yarayacaktir. Paylasim icin tekrar tesekkurler :rendeer:

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
çok güzel bir paylaşım
yalnız o araya konulan yapıştırıcı nerede satılıyor?

gercekten cok hos olmus ve bu o kadarda yararlı bilgi için saol

tam düşündüğüm şeydi,gerçekten.Eline sağlık güzel anlatım olmuş.Şimdi sorun ilçede reflektörü bulmada :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 yıldan beri bunu arıyordum. Ancak bir sorun var, İzmir'de Tekzen vardı ve kapanalı 2 yıl oldu.:pale:
Belki Koçtaş'ta bulurum.

mr cool koçtaşta yoksa pratikere bakarız bu arada paylaşım için teşekkurler

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Peki bu utu ile yapistirma islemi ne kadar dayanikli oluyor sure olarak? Ayrica tahminimce dikkat edilmezse mont mundar edilebilir.:p

Çok fazla tutmaya gerek yok ütüyü sanırım...

(birkaç kumaş parçası ile deneme yapmak lazım önce )

Terzilerden yapışkan tela diye bulabilir ; kesik parçaları ücretsiz bile alabilirsiniz...

Paylaşım için çok teşekkurler...

:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Belki aşağıya koyduğum fotoğraftaki gibi çift taraflı bant ile de yapıştırabiliriz. Reflektörü bulursam denerim ve sonucunu buraya koymaya çalışırım.

yalnız arka tarafına az koymussunuz reflektör.Ön tarafdan çok arkası önemli değilmi :)

OKD

Çift taraflı bant ile olmaz sanırım. Islandığında, temizleme yapıldığında bant kendini bırakır. Ütü ile önce başka yerlerde küçük parçalar ile deneme yapılarak ütü zamanı tayin edilebilir. Ben oldukça uzun süreli (3-5 dak.) ve baskı uygulayarak yaptım. Denemelerde oldukça sağlam yapıştıdığını gördüm. Ama mont üzerindekilerini çıkarmayı denemedim. Kullanımdan sonra, özellikle yağmur sonrası kesin mukavemeti anlaşılacaktır.
Arka taraftaki yetersizmiş görünen reflektöre gelince. Motorumda sonradan fren ışığına bağladığım (ki onunda yapımını paylaşmıştım) top case mevcut. Arkadan bakıldığında sadece bu çanta yüzünden sırtınızın üst kısmı görülüyor. Bu yüzden piyasada satılan reflektörlü yeleklerin çoğunda (Heine Gericke deki dahil) reflektör alt seviyelerde kalıyor ve motor üzerinde iken arkadaki çanta var ise işlevsiz kalıyor. Ama ben önceden aldığım bu tip iki yeleğede benzer işlemler ile reflektörlü bant ilave ettim. Çok iyi oldu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar