Gitar ! (Öğrenmek-Çalmak)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
eric clapton'u unutmuşsun...:)

Özlem Tekin.İlk öğretimi Fransızca eğitim veren Tevfik Fikret Lisesi´nde bitirdi ve bu süre boyunca piyano dersleri aldı.hacettepe konservatuara girdi.

bak kendin demişsin kardeşim hatun müziğin temelini biliyor.böyle birinin gitar öğrenmesinde ne varki diyorum ya EL YATKINLIĞI.ayrıca yukarıdaki bahsedilen kişiler dünyaca ünlü kendini aşmış,virtiöz kişiler.biz daha viper kardeşimizden bahsediyoruz:)bunlarla karıştırmayalım lütfen...

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
inşallah sende öğrenirsin kendi başına viper kardeşim senin de ismini prometheus kardeşimizin açıtığı listeye ekleriz böylece örnekler daha da çoğalmış olur dimi:p saygılar...

google'da gitar öğrenme diye arattım , orda bile 3. link mt'de çıktı . son zamanlarda gitara merak sardım , çalmayı bilenler anlatsın biraz bakalım , ayrıca bana ders vermek isteyen varmı ? :)

ben darbukacıyım..2 kez tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi'nde konsserde darbuka çaldım...ayrıca volkan abi benim müzik kulağımda en az sennki kadar mükemmeL...

www.uzman.tv de vardır qaLiba..

gitar bendede var hatta siyah renk dur foto ekleyeyim..saz bile var :queen:

not = darbuka konser verdiğim darbuka değildir..ilk göz agrım..25 ytl ye almıştım zamanında...

12 senedir gitar çalan birisi olarak sana tavsiyem iyi bir hocadan ders alarak başlamandır. temel şeyleri öğrendikten sonra ancak kendin geliştirebilirsin. ama kendin öğrenmeye çalışırsan da öğrenebilirsin tabi yapanlar var, ama yanlış alıştığın birşey hep yanlış devam edecek ve bu senin önünü tıkayacaktır. Gitara başlarken ilk 3 ay çok önemlidir, temelin sağlam olmalı iyi bir gitarist olmak istiyorsan..

eğer istediğin 3-4 akord bilip akdeniz akşamları çalmaksa bunun için derse fln gerek yok. ama sözlerime kulak asmanı öneririm :cat:

aşağıda çaldığım bi solonun linki var, belki hoşuna gider
http://video.google.com/videoplay?docid=1171193181800272625

12 senedir gitar çalan birisi olarak sana tavsiyem iyi bir hocadan ders alarak başlamandır. temel şeyleri öğrendikten sonra ancak kendin geliştirebilirsin. ama kendin öğrenmeye çalışırsan da öğrenebilirsin tabi yapanlar var, ama yanlış alıştığın birşey hep yanlış devam edecek ve bu senin önünü tıkayacaktır. Gitara başlarken ilk 3 ay çok önemlidir, temelin sağlam olmalı iyi bir gitarist olmak istiyorsan..

eğer istediğin 3-4 akord bilip akdeniz akşamları çalmaksa bunun için derse fln gerek yok. ama sözlerime kulak asmanı öneririm :cat:

aşağıda çaldığım bi solonun linki var, belki hoşuna gider
http://video.google.com/videoplay?docid=1171193181800272625

beraber yaşadığım ve gitar'ı çok iyi bilen dostlarım var ama ancak 2 ay sonra başlayabilcem onlarla çalışmaya . önümde kocaman bir 10 ay olcak çalışmak için . niyetim 2009 haziran'a kadar istediğim şeyleri çalabilmek . sizce bir acemi için 10 ay bu dediklerime kısa bir süremi ??

beraber yaşadığım ve gitar'ı çok iyi bilen dostlarım var ama ancak 2 ay sonra başlayabilcem onlarla çalışmaya . önümde kocaman bir 10 ay olcak çalışmak için . niyetim 2009 haziran'a kadar istediğim şeyleri çalabilmek . sizce bir acemi için 10 ay bu dediklerime kısa bir süremi ??

istediğin şeylerden kastın ne bilmiyorum ama, iyi çalışırsan 10 aylık bi süre türkçe pop şarkıları çalmak için yeterlidir..
ama eric clapton, hendrix, pink floyd..vs çalmayı düşünüyorsan çok daha fazla çalışman gerekecek, net süre vermek yanlış olur ama 10 ayda zor diyebilirim.

bu arada klasik ve elektrik gitar farklı şeylerdir, çalış tarzları da farklıdır. hangisini çalacaksan çal, ama gitara klasik gitarla başlanır.
bir de unutmadan şunu eklemek isterim. hangi seviyede olursan ol, gitar çalışırken mutlaka metronom kullan.. ritm duygusu olmadan iyi gitar çalınmaz.

Son düzenleme:

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=444&i=tara0003hy3
Bunlarda benden.
Gitarı her zaman solodan başla soloda başarı kattettikten sonra akora geç.Ritim işi herkese göre değişir bazıları doğustan yeteneklidir bazıları benim gibi ritim işinde biraz uğraşırlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar