https://eksisozluk.com/entry/44028748
Bu konu daha önce de gündeme gelmişti. Bir de böyle bir cevap var konu ile ilgili.
LİNKTEN ALINTIDIR ...
amiga 500ün entrysine konu olan olay olduğunda, orada ne yaşandığına bizzat şahit olan bir tek ben varım sanırım burada - yazar erkek arkadaş dahil- , ama yine hariçten gazel okuma timinin mal bulmuş mağrıbî mode on. karalamak, göz göre göre yalan söylemek vaka-i adiyeden olmuş ne yazık ki.
ben de oradan eğitim aldım ve şahit olduğum olayı taraf olmadan anlatabilirim. kurumla zerre kadar da bir organik bağım yok ama adil olmaya çalışmak lazım sanırım.
1- kazazede hanım kızımız hiçbir sekilde hastaneye gitmek istemedi.
2- devlet hastanesine gitmek istemiyorsa, sahip oldugu özel sağlık sigortasının geçerli olduğu bir hastane varsa, oraya götürmeyi teklif ettiler, hayır dedi.
3- ambulansa gerek yok diyerek kesin bir dille reddetti, arkadaşının yolda olduğunu ve o gelmeden gitmeyeceğini söyledi.
4- parmaklarının ucunda ezik vardı, başka herhangi bir yerinde ağrı olmadığını söyledi.
5- müdahaleyi de "ilk yardım eğitimi olan egitmen" yaptı.
6- honda'da eğitim alan bilir, orada da kırık oldugunda hastaneye gidersiniz - gs2 eğitiminde düşüp boynumu incittim- ağrınız devam ederse revire motosikletle götürülürsünüz, fabrikanın doktoru ice-pack verir veya yakı yapistirir, aynen yaşanmıştır.
7- honda da öğrencileri sigortalatmaz. bu arada, honda eğitimi şahanedir ama konumuz şimdi bu değil.
8- kendi özel sağlık sigortanıza, motosiklet veya yamaç paraşütü yaptığınızı beyan ettiğinizde, primlerinizin üçe katlandığını hayretle görürsünüz.
9- taraflı yazılmış, son derece "duygusal" çarpıtmalar yapmış bu metinden yola çıkılarak yapılan linç kampanyasını -kusura bakılmasın- midem kaldırmıyor, insaf!
tam teşekkülü ortopedi servisini icinde barındıran bir motosiklet eğitim kurumu hayallerimiz bir gün gerçekleşir umarım ama o güne kadar, pazar yerlerinde, metruk otopark köşelerinde eğitim verdiği iddiasında olan insanlara karşı, dosdoğru eğitim verme çabasında olan bu insanlara köstek olunmamalı diye düşünüyorum.
ha bu arada, göktürk acıbadem'de herhangi bir müdahale yapılmadığını söyleyen dostumuz, neden ambulans çağırmamıştır da ( bilmeyenler için ambulans numarası 112'dir) hanım kızımızın maslak acıbadem'e taksi ile gitmesine izin vermiştir; bu nasıl bir akıl tutulmasıdır?