Gilera Runner ST 200 ?

Selamun aleyküm cümleten iyi geceler.

Hazır yaz geldi fiyatlar arttı derken büyük heves ve zevklerle aldığım Dylan 150'mi sattım.

Açıkcası daha önce çin malı asya ile başlayıp, 2008 ybr sonrasında 2012 ybr ve en son 2006 dylan almıştım. Ybr ESD ve Dylan gerek ekonomi gerekse performans ve kalite yönünden oldukça mükemmel motorlardı diyebiliriz. (tabi dylanın yedek parçası biraz can yakıyor )
Hazır elimde nakit param var, biraz da harçlıklarımdan ve part time işlerimden kazandığımıda üzerine koyarak daha büyük birşeyler almayı düşünüyorum. Aklımdan geçen gerek kasa gerek teknik özellikler ve kalite açısından Runner ST diyebiliriz. Ancak motor hakkında çok az şey biliyorum. Örneğin benzin sarfiyatı ne civarlardadır ? Performans konusunda nasıldır ? Yedek parça ve servis ağı ne civarlarda ? Ayrıca 2. el piyasası ne durumda ? Elden çıkartırken çok sorun yaşar mıyım ? Veya kronik sorunları var mı ?
Şimdi bir çok arkadaş bunları internetteki sitelerden bulabilirsin tarzı yorum yapabilir, dylan 150 nin 100kmde 2Lt benzin yaktığını söyleyen sitelerde var, yalancılıkdan dava açacaktım neredeyse :)

Kullananlar, kullanmışlar veya bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse eğer çok güzel olur.

Saygı ve sevgilerimle..

Motorun resmi :

2011%5C08%5C18%5Cbikepics-2258908-full.jpg

2011%5C08%5C29%5Cbikepics-2264341-full.jpg

Runner1252034antsxFB20US.jpg

Aleykümselam , bu motordan arkadaşım sıfır almıştı , yakıtıyla başa çıkamadı sattı. Performansa gelince , Birkere binmek nasip oldu tabi :) Guzel , kanatları olsa uçacak.Bütceni bilmiyorum ama yakıt konusunda pek medet unma ve dylan ile sakın kıyaslama.2 dylan 'nın kullandığı yakıtı yakıyor muş (Arkadaşımın dilinden tabi).Bildiklerim bukadar.

Bu arada, araştırdığım kadarıyla bir kaç yanlışlık yakaladım. Veyahut ben yanlış telaffuz ettim. Sitelerin çoğunda ST 200 'ün 19 hp olduğu yazıyor. Lakin albayrakotomotiv.com sitesinde ( sanıyorum ki bayii) 21 beygir olarak geçiyor. Anlamamadığım olay HP ile Beygir arasında fark var mı ? ST öncesi üretimde Vxr adı altında geçe kasa 21 hp yazıyor. Olayın işinden çıkamadım bir Allahın kulu yardımcı olsun lütfen :)

birisi eski birisi yeni kasa.

çok hafif ve çok güçlü bir motosiklet.

aynı şekilde yakıtı da var. fuelly.com'a bakarsan daha net bilgi edinirsin, ya da yakıttuketimi diye bi site vardı orası da iyi.

italyan olduğundan yedek parçası pahalı.

neden küçük motosiklet alıyorsun ki? sym gts 250i lere de bak bence. otobüs gibi :D

Senin sabahtan kastın saat kaç be oQuz ağbe :pl:

Pc geçemedim daha hasan :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------

Dostum, zamanında bende çok araştırmıştım. "VXR 200 ün 21 HP" st ise 19 hp. Bunun nedeni avrupa cart curtları.
Ortalama yakıt sakin kullanımda 3.5-7 litreden başlar ve 5 civarına kadar gider... Kullanmana bağlı. Mesela RR'a 4.5 lt yaktırırım ama 9.5 litrede yaktırabilirim :pl:

İkinci eli süper hızlı bir motor değil. Hani sen kalkıp bunu ybr-cbf-cbr serisiyle kıyaslarsan... Kıyaslama hiç.
Yedek parçaları pahalı ne yazıkki. Ama yurt dışı alışveriş tercih edersen bir nebze daha uygun fiyata getirebilirsin.
Parça konusunda sorun yaşamazsın anlayacağın.
Seridir, iyi kaçar, iyi durur, biraz yakar, spor araçtır-aşırı derecede dengelidir, başka bir şey gelmedi aklıma :p

Merak ettiklerini sor, cevapliyim.

maxi scooter olmayan ama 200cc olan scooterlar arasında en iyilerden biridir. Normal kullanımda yakıtının çok zorlayacagını sanmam fakat serı kullanırsanız 4.5-5 lerı rahat görürsünüz. Klasik italyan olarak parçası pahalı ama ömürleride bir o kadar uzun. Yüksek oturuş pozisyonu var. Koltuk yüksek oldugu için kısa boylular duruken sıkıntı yaşayabiliyormuş.

Pc geçemedim daha hasan :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------

Dostum, zamanında bende çok araştırmıştım. "VXR 200 ün 21 HP" st ise 19 hp. Bunun nedeni avrupa cart curtları.
Ortalama yakıt sakin kullanımda 3.5-7 litreden başlar ve 5 civarına kadar gider... Kullanmana bağlı. Mesela RR'a 4.5 lt yaktırırım ama 9.5 litrede yaktırabilirim :pl:

İkinci eli süper hızlı bir motor değil. Hani sen kalkıp bunu ybr-cbf-cbr serisiyle kıyaslarsan... Kıyaslama hiç.
Yedek parçaları pahalı ne yazıkki. Ama yurt dışı alışveriş tercih edersen bir nebze daha uygun fiyata getirebilirsin.
Parça konusunda sorun yaşamazsın anlayacağın.
Seridir, iyi kaçar, iyi durur, biraz yakar, spor araçtır-aşırı derecede dengelidir, başka bir şey gelmedi aklıma :p

Merak ettiklerini sor, cevapliyim.

Oncelikle yazdiklariniz beni bir cok konuda aydinlatti tesekkur ederim.

Aklima takilan soyle birsey var, 140-150kg civari agirliga sahip olan bir motosiklete 200cc lik piston uygulayip 19 HP guc vermek sizce ne nebze dogru? Daha dogrusu motorun gidisi nasil? Ozellikle artcili ve artcisiiz olarak farklari? Atiyorum 2 kisi bindigimizde ufak bir yokusta yigilip kalacaksa neyleyeyim ben ST yi.
Beygir konusunda biraz takintili kaldim diyebiliriz. Ayrica 1-2 forumda fren sistemiyle alakali olumsuzluklar okudum dogru mudur? Motor durmuyormus :) ve acaba ara hizlanmalari kalkisi ve son surati ne civarlardadir?

Simdiden cok tesekkur ederim Oguz bey. (Adas misiz bu arada)

Oncelikle yazdiklariniz beni bir cok konuda aydinlatti tesekkur ederim.

Aklima takilan soyle birsey var, 140-150kg civari agirliga sahip olan bir motosiklete 200cc lik piston uygulayip 19 HP guc vermek sizce ne nebze dogru? Daha dogrusu motorun gidisi nasil? Ozellikle artcili ve artcisiiz olarak farklari? Atiyorum 2 kisi bindigimizde ufak bir yokusta yigilip kalacaksa neyleyeyim ben ST yi.
Beygir konusunda biraz takintili kaldim diyebiliriz. Ayrica 1-2 forumda fren sistemiyle alakali olumsuzluklar okudum dogru mudur? Motor durmuyormus :) ve acaba ara hizlanmalari kalkisi ve son surati ne civarlardadir?

Simdiden cok tesekkur ederim Oguz bey. (Adas misiz bu arada)

Şimdi güncel olarak baktığınızda zaten 120-150kg ağırlığa sahip 125cc motorlarda bile 8-10bg güç var.
Motor oldukça seri. 120km sürate kadar güzel tırmanıyor. 120 sonrası biraz yavaşlama var haliyle. Son sürat 140 civarlarına kadar çıkıyor.
Artçısız olarak, zıpkın şehir çocuğu işte. Usta bir kullanıcı, trafikte bale yapabilir bu motorla...
Artçı olarak. 90-80+10kg yük ile riva dönüşündeki ufak yokuşları bayılmadan güzel güzel tırmanıyor.

Fren olayı tam bir muamma. Frenajı bilmeyen adam tabikide duramaz... Frenler ile ilgili bir problem yok. Güzel bi balatayla desteklendiğinde, tadından yenmez...

Eğer modlamayı düşünüyorsanız bir çok modifiye markasının performansa yönelik ürünleri var. Debriyaj ve kayışı muhakkak değiştirin derim. Daha akıcı bir sürüş elde edersiniz.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
1. evet parçası pahalı ama parça bulma gibi e ufak bir sorunun olmaz. çünkü ferco motor türkiyedeki en iyi motosiklet dist. biridir.
2. evet yakıtı dylan dan aşağı kalmaz ama daha seri ve daha güçlü olduğu için yaktığı yakıt dylan gibi zoruna gitmez. 3.2 4.0 lt civarı yakar
3. ST serisi ülkemize gelen son serisidir 19hp dir, en büyük eksiği karbüratörlü olmasıdır.
4. max sağlıklı hızı 120km/h dir ama 140km/h gibi hızlara da varır
5. ikinci eli cbf150 gbi değildir ama uzun vadede değer kaybetmez aksine değerlenir. (temiz bakarsan sonuçta ticari araç değil)
6. inmobilizer vardır bu önemli bir artıdır.
7. normalde motor ömrü çok uzundur. kendini ıspatlamış piaggio grubu leader motoru kullanır.
8. 6000km de bir bakım yağ değişim aralığı vardır. 2000-3000 de bir gidip az para veriyorum sanan markaları gibi değildir.
9. 12bin de bir kayış değişim tvsiye edilir ama değiştirmek zorunda değilsindir.
10. en kötü özelliği ise artık italyan serisine binerseniz, diğer hiç bir marka scooter size ileride aynı tadı vermeyecektir..
11. öyle paldır küldüre hoplamaya zıplamaya gelmez, asfalt makinasıdır.

daha çok sayarım şimdilik bu kadar.. karar senin ama unutmadan son uyarımı yapayım. antalyadan runner alınmaz. artık sıfır runner olmadığını varsayarak yazıyorum..

beygir konusunda takıntılıyım demişsin. sen bunu honda dylan ın dandik motor sistemi ile kıyasladığın için haklısın. o malzemeden optimum gücü en sağlıklı şekilde sohc bir motordan elde etmiş. runner 200vxr lar 21hp, ama st ler bu euro normlarında biraz kısılmıştır. ayrıca ağırlığı 150kg altında olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

benim makinam 182cc DOHC ve 19hp :) sadece kendine has örneği olmayan bir motra sahip. yani mühendislik ve materyal kalitesi var işin içinde.. 20binden sonra yağ yaksın diye yapılmamış.

oo meemleket antalyayımış bunu bu yazıyı yazdıktan sonra gördüm.. :D

Son düzenleme:
Yorum yapan herkese tesekkurler. Mobil biraz sorunlu oluyor tek tek cevap veremiyorum.

Fiyat araligi sizce ne civarlarda olmali? 2011 beyaz buldum 12.000 km de. Cocugun soyledigine gore hata yok, gerek kronik sorun gerek dijitalde su alma meselesi yokmus. Degisen boyali parcada. On arka michelin 0 lastik muaynesi yeni ve xenon var uzerinde. Tahmini ne kadara patlar ?

Bu arada, Antalyaliyiz ama apaci degiliz sukurler olsun :))

Yorum yapan herkese tesekkurler. Mobil biraz sorunlu oluyor tek tek cevap veremiyorum.

Fiyat araligi sizce ne civarlarda olmali? 2011 beyaz buldum 12.000 km de. Cocugun soyledigine gore hata yok, gerek kronik sorun gerek dijitalde su alma meselesi yokmus. Degisen boyali parcada. On arka michelin 0 lastik muaynesi yeni ve xenon var uzerinde. Tahmini ne kadara patlar ?

Bu arada, Antalyaliyiz ama apaci degiliz sukurler olsun :))

xenon olan motora pek sıcak bakmıyorum. Nasıl bağlandı ? Tesisatta ne gibi değişiklikler yapıldı ? Ustanın kazma olması durumunda beyin, tesisat cortlaması... Hatta motorun alev almasına kadar gidiyor yol :)

Çok eski bir vx125, vxr200 kullanıcısı bir kaç kezde sp180 kullanmış bir kullanıcı olarak söyleyim bunlar skuterin ferrarisidir. Üzerinde yaklaşık 30k kilometre yapmışlığım vardır. Yakıtı yedek parçası pek ekonomik değildir. Kronik bir arızasını duymadım sadece eski tek sustalı motorlarında sağa sola yatma tarzı sıkıntıları vardı. Eğer ilgili isen envai çeşit modifiye parçası bulunabilir. Yenilerine bir kaç kere bindim ama yaptığım incelemede diğer firmaların yaptığı gibi bunlarda malzemeden kısmışlar ama genede kendi gurubunda lider olarak ifade edebilirim.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
bu işte bir altın kural vardır.

antalyadan runner alınmaz..

kesin muratpaşada dır..

Bu arada, araştırdığım kadarıyla bir kaç yanlışlık yakaladım. Veyahut ben yanlış telaffuz ettim. Sitelerin çoğunda ST 200 'ün 19 hp olduğu yazıyor. Lakin albayrakotomotiv.com sitesinde ( sanıyorum ki bayii) 21 beygir olarak geçiyor. Anlamamadığım olay HP ile Beygir arasında fark var mı ? ST öncesi üretimde Vxr adı altında geçe kasa 21 hp yazıyor. Olayın işinden çıkamadım bir Allahın kulu yardımcı olsun lütfen :)

wxr 21 hp olarak üretildi st ise 19 olarak üretildi nedenini bende bilmiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar