Gidonun Sürekli Aşağı Kayması (Riser Sorunu)

Selamlar

gidonu ön çatala sabitleyen riserları ne kadar sıkarsam sıkayım bir kaç km sonra gidon yavaş yavaş eğilmeye başlıyor.

gidonun üzerinde tırtık var ama riserda tırtık yok, içine keçe yapıştırıp denedim ama yine de işe yaramadı. bir fikiri ya da çözümü olan var mı ?

Araya şambrel yada deri parçası koyun dönmemesi lazım o zaman. Yada şu beyaz teflonlardan sarın öyle deneyin bir de.

riserların kapaklarını sıkarken bir tarafın bir kaç mm açıkta kalması lazım. seninkiler tam kapanıyorsa, riserlarda sorun var demektir değiştir hocam.

kelepçeler diş sıyırmış(yalama) olmasın.Helicoil ile tamir edilebilir.Birde draggy'nin dediği gibi kelepçeler arasında sıktığında bir miktar boşluk kalacak +olarak hepsini eşit miktarda sıkmalısın...

riserlar highwayhawk marka açıkçası tam kapanıyor mu kapanmıyor mu ona dahi bakmadım zira ölümüne sıkıyorum, ilk bir kaç saat harika gidiyor ama zamanla tümseklere girip çıktıkça ve titreşimden açılıyor vidalar ve gevşeme başlıyor. deri parçasını deneyim peki beyaz teflonların tam adı nedir ve nerde satılır.

Somun açılma yapıyor ise, yuvada veya somunda yalama olmuş olabilir. Bunlara bak, eğer yalama yoksa, loctite ile dene birde.

yapı marketlerde satılır mı loctite ?

baktım da netten pek gozukmuyor

olabilir ama sanayi ye yakın hırdavatçılarda kesin bulursun.

Bahsettiğim boşluk olayı benim motorumda böyle, seninkinde de olması lazım. yoksa riser ile gidonun ebatları arasında bir fark olabilir. Altta işaretledim nasıl olması gerektiğini.

RvHSU.jpg

dostum eline sağlık da ben yaradana kuvvet sıktığım için boşluk vs pek ayarlamıyorum açıkçası, az önce gittim çift taraflı yapıştırıcılardan aldım onla denedik, yine yaradana emanet sıktık şimdilik sıkıntı yok gibi ama illa ki yine patlayacak.

bana sanırım yeni riser lazım zira aklım almıyor, yapan usta da beceremedi. acaba riserda mı sıkıntı var bizde mi anlamıyorum.

bu işlerden anlayan biri olursa bırakıyım motora ona yapsın kertesindeyim artık zira cidden bezdirdi beni.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar