Gidonun sağa sola yalpalaması ? >>> Yardım lütfen

Bugün okula giderken ceketimi kapatmak için tek elimle gidonu tuttum.Gidon sağa sola yalpalamaya başladı.Bende hemen şüphelendim.Yolda 30 KM hızla giderken elimi tamamen bıraktım baktım yine yalpalıyor.(Başka türlü ölçemezdim trafik falan yoktu sabahın 7'sinde)Moralim bozuldu buna.Önceden tek elimle tuttuğumda böyle bir sorun yoktu.Sizce ön takımda problem varmı yoksa yalpalaması normal mi?

Başıma benzeri geldi gidon mili kırıkmış sebebide motoru merdivenden çıkartmak.Düz yolda gazladım gidon yalpaladı köprü çıkışında birşeyin üzerinden falan geçtim diye düşündüm altunizade çıkışından sonra inerken haydarpaşa ayrımına doğru tekrar gazladım gidon gazlamamla yalpalamaya başladı ve gözlerimi haydarpaşa numune acilde açtım.
şanslıymışım arabalar benim üzerimden geçmediler motorum ve ben çok hasar gördük lütfen hemen bir kontrol ettir.

Bugün okula giderken ceketimi kapatmak için tek elimle gidonu tuttum.Gidon sağa sola yalpalamaya başladı.Bende hemen şüphelendim.Yolda 30 KM hızla giderken elimi tamamen bıraktım baktım yine yalpalıyor.(Başka türlü ölçemezdim trafik falan yoktu sabahın 7'sinde)Moralim bozuldu buna.Önceden tek elimle tuttuğumda böyle bir sorun yoktu.Sizce ön takımda problem varmı yoksa yalpalaması normal mi?

ulem paranın gözü çıksın biz öğle yemeği parası bulamazken adamlar çocuğuna motosiklet veriyo okula gitsin diye vay anasını

şimdi size garip gelecek bir olay askiden activam vardı arkaya büyük bir çanta taktırdım içine ağır bişey koydıgımda aynı olayı bendede yapıyordu yani ön tekerden yük azalınca dengeyi bozuyordu yasadıgımb ir tecrube paylasayım dedim belki birşeyler canlanır

GKN

Lastik te balon yada deformasyon, hava basınç düşüklüğü, jantta yamukluk, ön amotisör keçekerinde yağ eksilmesi, mesnet alt veya üst bilyalarının deformasyonu tank slepper ı oluşturacak durumlardandır. En güzeli bi ustaya motorunu gösterip het hamlede sıkıntını çözmen..

Bana kalırsa direksiyon ayar vidasının gevşek olmasından yapıyor. Zaten bu motorlar yalpalamaya elverişli çünkü gidon - teker kısmı hafif kalıyor. :)

Yazılanları okudum. Arkadaşım 3 sebebi vardır. Bunlardan biri. Birincisi: lastikte hata olabilir.(Balon, atıklık, janta oturmama vs.) İkincisi: Balans problemi vardır. Ancak bansı 30-40 larda değil 50-70 arası bariz hissetmen gerekir. Üçüncüsü: Rulmanları kontrol ettir büyük ihtimal rulmanlarda. Çok azda olsa Gidon bilyaları ihtimal dahilindedir. Bu sıraya göre kontrol etmeni veya ettirmeni tavsiye ederim. Kolay gelsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ulem paranın gözü çıksın biz öğle yemeği parası bulamazken adamlar çocuğuna motosiklet veriyo okula gitsin diye vay anasını

Abi yuh ya altında benim motordan 10 tane alacak fiyatta motor var.İstedim aldı adamcağız okula da onunla gidiyorum ne var ki bu işte. :pale:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:03 ----------

Herkesin yazdıklarını okudum motoru götürüyorum şimdi yaptırıp geleyim ya.

Abi yuh ya altında benim motordan 10 tane alacak fiyatta motor var.İstedim aldı adamcağız okula da onunla gidiyorum ne var ki bu işte. :pale:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:03 ----------

Herkesin yazdıklarını okudum motoru götürüyorum şimdi yaptırıp geleyim ya.

abicim fark var ama ben onu memur olduktan sonra zar zor aldım:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar