Gidon Yükseltme

Benim o konuda sıkıntım yok ama şöyle bir sıkıntım var;

Nasılsa yerim müsait diye işte kafadan acaip şeyler geçiyor...Geçen kendime geldiğimde kaynak makineleri ile demir bükme makinelerine bakıyodum 120 kiloluk...Hemen kapattım ekranı:mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:46 ----------

Dremel yukarıda link verdiğim riser formunu verdirebilir mi içi dolu bi metal boruya?

Valla verdirir ama nasıl onu bilmiyorum, youtube da dremel freze diye bir arat istersen :)

Bu tip bir yükselmeyi riser ile yapacaksanız önceki yazılanlar gibi debriyaj ve gaz tellerinide uygun uzunlukta olalar ile değiştirmeniz gerekir ki astarı yüzünden pahalıya gelir.

Türkiyede Custom olayı zor iş. İştediğinizi hazır olarak bulamadığınız gibi sanayide yaptırmaya kalktığınız vakitte yapacak usta isediğinizi yapıyor. yaptığı şeyi size yedirmeye çalışıyor. ayrıca konunun birde kişiye özel olma durumu da var. eğer hazır alırsanız size özel olmaz. sizinle aynı marka modeli olan herhangi biri de aynı parçayı alıp takınca ve siz bunu görünce az da olsa çıldırma mouna geçiyorsunuz. özgün bir tasarım yapırmaya kalktığınız vakit bir seçim yapmak durumunda kalıyorsunuz. paslanmaz çelikten mi ? demirden yaptırım krom kaplama mı ?

Bu durumda size yegane tavsiyem paslanmaz çelikten yaptırıp profesyonel bir polisajcıya polisaj yaptırmak. çünkü krom kaplama zamanla korozyona uğrayıp kabacak ve dökülecektir. .dremel bunu kusursuz olarak parlatamaz küçük kalır. paslanmaz çelik malzeme olarak pahalı olduğu gibi bunu her torna işleyemediği için işçiliğide pahalı olur.

Eğer fazla masraf olmasın derseniz demirden yaptırıp krom kaplatmayı düşününcede önünüze krom banyosu sorunu çıkıyor. hiç bir krom kaplama birbirinin aynısı değildir.dolayısıyla kromu kaplayan işi bilmiyorsa gidon ile farklı bir ton krom kaplama riser larınız olabilir.

Gıcık bir durum değilmi ? Bu durumda size en kolay çözüm olarak tavsiyem, motorunuzla uyumlu olacağını düşündüğüm ayrıca debriyaj ve gaz telini değiştirmenze gerek olmayacak kadar yüksek olduğunu tahmin ettiğim "Highway hawk " hazır gidon almanız.

Ayrıca http://www.motorturk.com.tr/highway_hawk.html adresinden motorunuzla uyumlu bir çok custom akesuar bulabilir. bunları özen motor sirkeci veya kızıltopraktaki şubelerinde bizzat görerek inceleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
dedıgınız gıbı turkıyede cesıt bulmak zor, buldugunuzdada abudık gubıdık fıyatlar yazıyorlar
sportster ıcın fotograftakı gıdonu 100tl'ye mâl ettık.burada 100avro'dan asagı degıl

arkadaşlar, scooter cı arkadasım dün gidip mct 250 almış sıfır. hayırlı olsun kazasız belasız bin derken dedim bu gidonu yukselt şööle biraz yanlara da deri çanta falan koy didim dimeye de sonra da düşündüm... bu gidonu yükseltince sağa sola çevirişlerde sıkıntı oluyor mu??? zaten limitlerde olan kol mesafesi gidonu çevirirken acaba manevra kabiliyetine eksi katar mı??
eminim 2 cümle ile beni aydınlatacak pek çok abimiz mevcuttur :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar