Gidon Yükseltme Sonrası Titreme

Merhaba,
Motoruma gidon yükseltme taktıktan sonra gidon da titreşim oluşmaya başladı.
Titreşim motor çalıştığında hissedilmiyor.
Özellikle uzun otoyol sürüşlerinde mahfediyor.
somunları iyi sıkamadığımı düşünerek, yeniden montajını yaptım ama titreşimde bir değişiklik olmadı.
Montaj ile ilgili teknik bir eksiklik vb olabilir mi
yardımcı olursanız sevinirim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Problem rezonans gibi görünüyor. Eğer öyleyse çözüm bulmak zor. Parça motosikletle uyumsuz demek.

Problem yüksek ihtimalle ön tekerinizdeki balans sorunu. Ön teker balansınızı kontrol ettirin.

Ardından sorun devam ederse gidon yan ağırlıklarından birini söküp gidon içine, gidonun max 3/2' sini dolduracak şekilde kuru ve temiz kum doldurun. Probleminiz büyük oranda çözülecektir.

Ön lastiklerin havalarini kontrol ettim.1psi lik fark vardi. Dengeledim ancak rolantideyken gidonda hafif bir titreşim oldugunu fark ettim. Gidon topuzlarinda hissettigim bu titresim yuksek hizlarda cok fazla hissediliyor ve yükseltme aparatinin bağlanti noktasinda zangir zangir

Ön lastiklerin havalarini kontrol ettim.1psi lik fark vardi. Dengeledim ancak rolantideyken gidonda hafif bir titreşim oldugunu fark ettim. Gidon topuzlarinda hissettigim bu titresim yuksek hizlarda cok fazla hissediliyor ve yükseltme aparatinin bağlanti noktasinda zangir zangir

Sorun lastik basıncından değil, ön teker balansından olabilir diye tahminde bulunmuştum. Motosiklet lastik değişimi yapan iyi bir yerde ön tekeri söktürüp balansını kontrol ettirmenizde yarar var. Aksi halde kum önerisi yerinde bir uygulama olabilir.

Unutmayın ki motosikletinizin gidonu da diğer hemen herşeyde olduğu gibi ince hesaplar ile tasarlanıyor. Bunun arada kullanılan malzemenin esnekliği ve bağlantı noktasında gidonu asıl düzlemden uzaklaştırmanız sonucu "kuvvet x kuvvet kolu" basit mantığı ile titreşimdeki artış hissiyatının nedenini açıklayabiliriz.

Kısaca, önce ön teker balansı, sonra km uygulaması. Hala düzelmiyor ise daha sert bir malzemeden ve daha kısa veya farklı tasarımda bir gidon yükseltme aparatı deneyebilirsiniz. Son çare olarak aparatı iptal etmek zorunda da kalabilirsiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Belli bir parça belli bir devirde zangır zangır titremeye başlıyorsa sebep büyük ihtimal rezonanstır.

Önde 2 teker olduğu için basınçları bi kontrol edim dedim.
Lastikler de formulaX te var. Balans yapılabiliyor mu jel varken öğrenim.
Yarın servis randevum da var. orada da bi kontrol yaptırırım.
Kum ya da gidon topuzlarının ağırlıklarını değiştirmeyi de değerlendireceğim.
Ama yüksek ihtimal gidon yükseltmeyi iptal edeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:49 ----------

Lastikte formulaX varken balans yapılamıyormuş

Önde 2 teker olduğu için basınçları bi kontrol edim dedim.
Lastikler de formulaX te var. Balans yapılabiliyor mu jel varken öğrenim.
Yarın servis randevum da var. orada da bi kontrol yaptırırım.
Kum ya da gidon topuzlarının ağırlıklarını değiştirmeyi de değerlendireceğim.
Ama yüksek ihtimal gidon yükseltmeyi iptal edeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:49 ----------

Lastikte formulaX varken balans yapılamıyormuş

Formula X i boşaltarak balans deneyin. Balans yapılamıyorsa değişken olarak balanssızlığa neden oluyor demektir. Sorunu bulduğunuzu varsayabiliriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar