Gidon titremesi

Merhabalar

sıfır CB 125 motor aldım. şuan 600 km de. Çevre yolunda pürüzsüz yolda 50 km hızla giderken gidon sallanmaya başladı titreme şeklinde. Servise götürdüm denedik birşey yok diye geri verdiler. Anlamadım gitti. İlk aldığım zaman 250 km bindim hiç sallantı hissetmemiştim. Şimdi sanki motor rüzgardan zor gidiyormuş gibi önü yukarı aşağı şeklinde hafif hafif titriyor.

lastiklerin havasını kontrol ettim onunla alakalı değil. nedendir anlayamadım

konuyu honda modelleri bölümüne taşırsanız dahada yardımcı olmaya çalışalım

topcase falan mı koydunuz son zamanlarda?

ağırlık merkezinin arkaya yeklaşması böyle birşeye yol açabiliyormuş...

konuyu honda modelleri bölümüne taşırsanız dahada yardımcı olmaya çalışalım
orayada yazmıştım hocam

topcase falan mı koydunuz son zamanlarda?

ağırlık merkezinin arkaya yeklaşması böyle birşeye yol açabiliyormuş...

hayır hocam

Furş takımı gevşemiştir büyük ihtimalle.

motordan pek anlamam. o dediğinide bilmiyorum hocam :)

önce yaptık dediler. sorun neymiş dedim gidon oturtması (o neyse bilmiyorum) gevşemiş dediler. bindiğimde hiçbir değişiklik göremedim. acaba ben mi öyle sanıyorum diye çok denedim ama bozuk yola girmiş gibi hafifte olsa direksiyon titriyor yukarı aşağı. sonra bu sefer ustayla görüştüm ben denedim hiçbir şey yok bunda dedi. günahlarını almak istemem ama gidon oturttuk diye servis firmaya servis ücreti oturttu galiba.

vaktimde kalmadı pazartesi 500 km lik yola gidiyorum motoru memlekete götüreceğim. biraz rahatsızlık versede sabredecem artık. neyse memlekette tamirci arkadaşlarıma gösteririm artık

gidon bilyaların yuvasına oturmuş, gidonu tutan büyük somon gevşemiş anladığım kadarıyla. O büyük somon,gidonu sertleştirmeyecek kadar sıkılmalı. Orda iki büyük somon varsa önce üstteki gevşetilir, alttaki gidon rahat dönecek kadar sıkılmalı, sonra üstteki somon alttaki somon sabit tutularak üstteki iyice sıkılmalı. Alttaki somon çok sıkılırsa gidon sertleşir ona göre. Benim motorda böyle. Sizinkide böyle veya buna yakındır.

Yakın zamanda sert bir çukura giriş, kaldırıma sert çıkmak v.b. ön teker balansını da bozmuş olabilir

Gidonun altında hemen görünüyor, takımı sağa doğru sıkarsan düzelebilir, düzelmezse yeni takım büyük ihtimalle alman gerekecek.

http://scooterbilgiforumu.blogspot.com/2011/10/scooterde-scooter-motosiklette-furs.html

Üstteki urlden görebilirsin resimleri ve furşun nerde olduğunu. Keşke şu devir saati bile olmayan çıktığı gibi sorunlar üreten makineyi almasaydın. Ben bu millete anlatamıyorum. hondadan hiç bir nane olmaz. Ama yinede gidip honda alıyorsanız size müstehaktır. Mondial Mh 125 ile Trabzon yaylalarında cross yapıyordum her hafta sonu, furş takımı bir defa sorun vermedi. Ama yinede honda diyorsanız müstehaktır size fazlasıyla.

dostlar sağolun verdiğiniz bilgiler için. biraz önce bir motorcuya gösterdim bunu amortisör yağı eksikliğinden yapar dedi. eskişehirden ankaraya kadar gideceğim. çok rahatsızlık hissedersem ankarada ki servise götürürüm. umarım hemen yaparlar çünkü tekrar yola çıkmam gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar