Gezi sonrası Islak hava ve Cbr 125 ile talihsiz bir kaza..

Merhabalar yaptıgımız bir gezi sonrası aniden bastıran yağmur nedeniyle arka teker kaydı ufak bir frenleme yüzünden. motoru viraja tekrar sokamadım ve kaçınılmaz son oldu. Hızlı olmamama rağmen kafamı çarptım. Kask olmasaydı halim kötü olacaktı. Yinede şükür Allah korudu,

Grenajlara hiçbirşey olmadı sadece sol ayna kırıldı değişecek nasıl oldu anlamadım ama sadece bu şekilde atlattım.

Herkeze Kazasız sürüşler.

ynl3py.jpg

G1k046.jpg

WrZQ82.jpg

66kXp7.jpg

Bu arada gezimizin linki;

http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/136794-sehirden-biraz-uzaklasmak-v-strom-650-ve-cbr-125-r-bol-bol-resim.html#post3446819

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Tekrarını yaşamamanız dileği ile. Yağmur ilk yağdığında her zaman dikkatli olun. Mümkünse sağa çekip durun

Lastikler iğrenc marka galiba.

O lastikleri 3 sene kullandım. Bir an önce değiştir. Dandik Unilli'ler bile daha iyi. Gerçi yağmurda ikisi de berbat...

Çok büyük bir tehlike atlatmışsınız. Sağ virajda dışarıya savrulmak karşıdan gelen olduğu taktirde ölümcül bir sonuç doğurur. Başka senaryolarda kaymalara düşmelere benzemez. Düşmenizin sebebini iyi irdeleyip yeniden başınıza gelmemesi için değiştirmeniz gereken şeyleri değiştirmelisiniz. Motor yatıkken sertçe ve sadece arka freni mi sıktınız, lastikleriniz mi kötü bilmiyorum ama şansınız yaver gitmiş. En çok korkmamız gereken kaza bu türden sağ virajlarda karşı şeride kaydıklarımız. Sizin düşmenize neden olan her ne ise mutlaka bulup elimine edin ki bir daha böyle bir şey başınıza gelmesin. Yağmur yağması düşmeye gerekçe değil. Yağmur yağınca motora binmeyecek olsak vay halimize...

Son düzenleme:
Çok büyük bir tehlike atlatmışsınız. Sağ virajda dışarıya savrulmak karşıdan gelen olduğu taktirde ölümcül bir sonuç doğurur. Başka senaryolarda kaymalara düşmelere benzemez. Düşmenizin sebebini iyi irdeleyip yeniden başınıza gelmemesi için değiştirmeniz gereken şeyleri değiştirmelisiniz. Motor yatıkken sertçe ve sadece arka freni mi sıktınız, lastikleriniz mi kötü bilmiyorum ama şansınız yaver gitmiş. En çok korkmamız gereken kaza bu türden sağ virajlarda karşı şeride kaydıklarımız. Sizin düşmenize neden olan her ne ise mutlaka bulup elimine edin ki bir daha böyle bir şey başınıza gelmesin. Yağmur yağması düşmeye gerekçe değil. Yağmur yağınca motora binmeyecek olsak vay halimize...

Lastikler Shrieker arkadaşımızın dediği gibi iğrenc marka.

Virajın sert ve cok ıslak olduğunu gördüğüm anda ani olarak ibreye baktım hızım 43 tü.

Sert değil (panik yapmadım düşerken dahi) yavaşça dokundum arkaya kademeli olarak bastım ön frenide yavasca cekiyorduuuuuuum birde baktım arka yanıma geldi frenden ayağımı kaldırıp tekrar bastım ama hala kayıyordu en son freni bırakıp (hala viraji izliyorum karşıma düştüğüm yere en son an baktım ve motorun üstünden atladım) gaz verdim hafiften ama arka bi türlü durmadı motosiklet viraja dönmedi.

yolun kalitesi de baya kötü duruyor yağ gibi kayıyordur o asfaltın üstünde dandik lastikler yani sizin kullanımınızla alakası olmayabilir

Geçmiş olsun. Daha beteri başıma gelmişti. Tecrübe kesene 1 puan ekledin.

Öncelikle geçmiş olsun... o lastiklerden acil kurtulmanı tavsiye ederim pcx 150 kullanıcısıyım lastikler gerçekten (I)ğ(R)en(C) ıslak zeminde yol tutuşu berbat hatta yok... şahsen ben yarın kurtulup city grip'e geçicem.

Geçmiş olsun.Benzer bir olayı ben de yaşadım kısa süre önce.Ülkemizin asfalt kalitesi malum dikkatli olmakta fayda var.

birde baktım arka yanıma geldi

Anılarım depreşti yav :) İrc yapar öyle. Gerçi iyi lastikle de yeterince sert basarsan olur. Bence paraya kıy iyi bi set michelin veya pirelli al. Eski kasa cıbıra kıyasla yenisinin (senin kullandığın) lastikleri daha geniş, dolayısıyla o motora uyan kaliteli marka bulmak çok daha kolay. Hem daha çok zevk alırsın motoru sürerken.

Onun haricinde geçmiş olsun. Ufak tefek kırılmalar büyük depremlerden iyidir, fazla can yakmaktan uyarır:wiinkk: Motor da yapılır, çok dert etme sende bi şey yoksa.

Son düzenleme:
Bugün birlikte gezerken yaşadı Alper bu kazayı.

Açıkçası kazanın biyük suçlusu lastikleriydi.
Ben daha hızlı girmeme rağmen frene bastığımda kaymadan yavaşlayıp viraja girerken , Alper dokunduğu an kaymaya başladı.
Ha Alperin hiçmi suçu yok. Belki biraz daha yavaş olabilirdi.
Gerçi önden ben gidiyordum belki bana yetişiyim diye de biraz fazla hızlanmış olabilir.
Gerçi hızımızda en fazla 50 idi.

2 sonuç var.
Biri acil lastiklerin değişmesi gerekiyor.
Diğeri yağışlı havada bir tık daha yavaş kullanmak gerekiyormuş her ihtimale karşı.

geçmiş olsun, Allah'tan ciddi birşey olmamış ama sana tecrübe katmış bu kaza, hataları ve eksikleri görmene yardımcı olmuş.

Büyük geçmiş olsun. Gezi raporunuzu okurken gördüm tadım kaçtı ama sizlerde bir şey olmaması iyi.

Bu arada naçizane şunu söylemek isterim. Yağmur yağarken fırsat ve zamanınız varsa bir yerde oturup bekleyin. Yok eğer vaktiniz yok ve sürmek zorundaysanız da, yağmurun ilk yere düştüğünde kesinlikle sürmemeye çalışın yağmurun ilk bir kaç dakikası en tehlikeli olduğu zamandır malum. Bu nedenle 5-10 dakika oturup bekleyin asfaltın yüzeyine çıkan pislik nispeten temizlensin sonra çıkın yola. Zaten kaskı eldiveni bir defa çıkarıp takana kadar geçer bu süre :)

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar