Gevşeyen Vidalar

1000km Bakımına geldim , aklıma gevşeyen vidalar için bir çözüm geldi

ürünün sitesinde açıklaması

"3M SCOTCH-WELD™ Anaerobik Yapıştırıcılar

Vida / Civata Sabitleme
• Metal vidalar arasındaki boşlukları doldurur ve titreşimden kaynaklanan gevşemeleri önler.
• Sızıntı ve korozyona karşı izolasyon sağlar.
• Bağlantı rondelası, vida, telle birleştirme gibi geleneksel mekanik birleştirme yöntemlerine alternatiftir ve ürünün ağırlığını ve stok maliyetini azaltır.
• Tek komponentlidir (karıştırma gerektirmez).
• Uygulaması kolaydır."

Ürün hakkında bilgisi olan arkadaşlardan artı ve eskilerini konusunda yardımcı olmalarını istiyorum. :bestmt:

Motorun civata gevşetme sorunu varsa bence en güzel çözüm, gevşeyip düşen civataları kaliteli ve paslanmaz olanlarıyla değiştirmektir. Böyle yaptıkça ve civataları düzenli olarak sıktıkça motor en azından bi 4000km yaptıktan sonra civatalar oturuyor ve neredeyse hiç vida düşürmemeye başlıyor. Bu arada civata düşmesinden yolda kalmamak için 1-2 avuç vida somun yeterli.

din985.jpg

Ayrıca,
http://www.anadolcivata.com/nord-lock-civata-kilitleme-pulu/852.html

Bazı yerlere kontra somun veya contalı somun olmayabiliyor. Bir de bu somun ve conta,civata türü şeyleri kimler satar? Şöyle gidip çeşit çeşit almak lazım.

yardimci-malzeme-loctite-loctite-243-orta-kuvvetli-civata-sabitleyici-10-ml.jpg

Şundan kullandım gevşeyenlere. Bakalım, sonuçlar nasıl olacak.

gevşeyen vidalar dediysek sadece bi vida gevşemiş arkadaşlar :D , komple değil yani , egzoz bağlantısında bende kontra attım artık almadım şunlardan

arkadaşlar bende mondial superboy 100 lük motor aldım. malüm balansörsüz. üzerindeki orjinal civata kontrolleri kaç binde yapmam lazım. motorda sarı renk civatalar takılı tekerlek vs yerlerde. onları kaliteli civatalarla değiştirmem işe yararmı?

ayrıca motor sepetimin civatalarıda gevşemiş 500 kmdeyim henüz.. bu konuda nasıl çözüm buluyorsunuz? civatalar yüzünden bir kaza yapmaktan korkuyorum.

balansörlü motorlarda bu sorun hiç yokmu?

Loctite kullanırken dikkatli kullanın. Özellikle alyan başlıklı vidalara sürerken 2 kere düşünün. Vidayı çıkarmak zorunda kalırsınız kafayı yersiniz.

ben alcon aldım evimin bahçe duvarları üzerine dikenli tel yapmak için demirleri demir dübelle sabitledim ve somunlara sökülemez olanından sıktım havalı alet bile sökemiyor motorumda yeşil olanını ve rondela ile fiberli somun kombinasyonu kullanıyorum toplasanız tüm motor için 30 tl bişey harçadım tavsiye ederim alırken mutlaka en mukavemetsiz olanını alın motor aksamı içinse orta derce olanını cıvata ve somunun yivlerine sürüp sıkıyorsunuz yanlız sıkarken tork değerlerine çok dikkat edin fazla sıkıp yapışınca sökerken dişlerin koptuğunu biliyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu loctite nerde satılıyor .ne tekzen,metro markette ne de bauhausda bulabildim.

Loctite servis kitapçığında "nonpermanent locking agent" ismiyle geçiyor servis kitapçıklarında. Kritik veya kolay gevşeyebilecek yerlere japon motosikletlerde fabrika çıkışı sürülü oluyor. Örn:Fren diskini tutan vidalar,barend vidası,eksantrik milini tutan vidalar vs. Kawanınki kırmızı renkte oluyor.(ısıya dayanıklı)
http://www.metsan-store.com/TL-72-CIVATA-SABITLEYICI,PR-58.html

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar