Geri geri gelmek?

Motorsiklette dik bir rampada yol kapali veya her hangibir nedenden geri gelmek istedigimde sıkıntı basliyor.hemrn tribe giriyorum geriliyorum motor cok agir iniyorum millet bana bakiyor bazen yardim edelim diyen biri bile cikiyor geri geri gelmenin bir teknigi varmidir?

Ciddi olarak cevap veriyorum.

Motorla yokuşta sağdan sola U dönüşü nasıl yapacağınızı açıklıyorum.
Motor dik duruyo yokuştasınız sabitsiniz duruyorsunuz.
Sonra direksiyonu sağa çeviriyorsunuz.
Geri geri hafif kayarken motoru olabildiğince sağa yatırıyorsunuz.
Bu şekilde geri giderek 90 derece dönüyorsunuz. hatta az daha gidin 110 olsun
Bir bakıyorsunuz sol ayak boşta havada ama motor dengede
Ve sağ ayağınızda çok ağırlık yok belki şaşırıyorsunuz. sonra direksiyonu sola çevirip
yokuştan salın aşağıya . Gaz vermeyle ilgisi yok motor çalışmasa bile böyle
dönebilirsiniz. Bu yöntemle çok anormal dik yokuşlarda bile güvenle U dönüşü
yapabilirsiniz.
Kendi mesajımdan alıntılayım.

Iste hic o pozisyona dusmeyeceksin haci... Yercekimi, fizik kurallari sabit.. Geri itemezsin..

Deneyecegim.
Geri geri gelim derken hep bileklerimi inciltiyorum 138 kilo motor yanma oluyor bileklerimde.sokak aralarinda darsa bide sokak bu yontemle biraz zor doneriz ama

Motorsiklette dik bir rampada yol kapali veya her hangibir nedenden geri gelmek istedigimde sıkıntı basliyor.hemrn tribe giriyorum geriliyorum motor cok agir iniyorum millet bana bakiyor bazen yardim edelim diyen biri bile cikiyor geri geri gelmenin bir teknigi varmidir?

Rampa yukarı çıkarken tıkandın ve geri gitmek istiyorsan arka fren ile kontrollü şekilde yavaş yavaş gidebilirsin, biraz rahatlayınca Mengu16'nın dediği şekilde döner ve devam edersin.

Yokuş aşağı giderken tıkandın ve öndekine yakınsın, ara açmak istiyorsan; ön fren sıkılı iken tüm ağırlığınla ön amortisöre yüklen, en dibe inince kendini amortisörün kuvvetiyle birlikte geri at, geriye atarken de freni bırak. Sonra bunu tekrarla. Böyle böyle geri gidersin. 300 kg motoru bu şekilde 2-3 metre geri alabiliyorum.

Rampa yukarı çıkarken tıkandın ve geri gitmek istiyorsan arka fren ile kontrollü şekilde yavaş yavaş gidebilirsin, biraz rahatlayınca Mengu16'nın dediği şekilde döner ve devam edersin.

Yokuş aşağı giderken tıkandın ve öndekine yakınsın, ara açmak istiyorsan; ön fren sıkılı iken tüm ağırlığınla ön amortisöre yüklen, en dibe inince kendini amortisörün kuvvetiyle birlikte geri at, geriye atarken de freni bırak. Sonra bunu tekrarla. Böyle böyle geri gidersin. 300 kg motoru bu şekilde 2-3 metre geri alabiliyorum.

Bu yontemi deniyecegim.zayif olunca insan boyle seylere cok kafa yoruyor

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
o pozisyona girmemen gerekiyor, yokus asagi inerken ileriyi iyi gozetlemek gerekir.

bir sikinti olursa durup donebilecek gibi kollaman lazim kendini.

diyelim ki ileride bir sikinti var, veya arabalar pes pese yigildi. sen olabildigince geride durup, kendine bir kacis plani hazırlaman lazim.

o pozisyona girmemen gerekiyor, yokus asagi inerken ileriyi iyi gozetlemek gerekir.

bir sikinti olursa durup donebilecek gibi kollaman lazim kendini.

diyelim ki ileride bir sikinti var, veya arabalar pes pese yigildi. sen olabildigince geride durup, kendine bir kacis plani hazırlaman lazim.

Her zaman bu mümkün olmuyor ama. İlerinin görülemediği zamanlar da oluyor, ya da aniden önünüze bir engel çıkabiliyor. O yüzden motosiklet seçimini de doğru yapmak lazım. Bir kişinin iki ayağını birden yere tam basabildiği motor onun için en iyi motordur. Ayrıca da herkesin amortisör kullanarak geri geri gitmeyi öğrenmesi gerekir.

İki ayaginla yere tam basip bacaklarindan guc alarak kicinla seleye bastirip geriye dogru ittireceksin. Ellerinlede direksiyondan geri dogru asilarak destek vereceksin. Hafif yokuslarda geriye dogru bu dedigim yontemle ittirebilirsin cok dik yokuslarda yapacak hic bisey yok. bu arada motosikletin butun agirligini direksiyona yuklemeyin. Direksiyon yamulur. Motosikleti hareket ettirmek icin seleye oturup gucun buyuk kismini kicinizla seleden motora aktarin.

Motoru yan ayağa alıp ayak üzerinde geri çevirme yöntemi kullanılabilir mi acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:10 ----------

https://youtu.be/I79nmXIe6QI

Bunu rampada denemeni tavsiye etmem dostum. Düz alanda ve dikkatlice yapılması lazım bunun. Yokuş aşağı pozisyondayken ayaklığın kapanma riski var. Büyük de bir risk bu.

honda goldwing gl 1800 alıyorsun ve geri vitese takıyorsun sorun halledilmiş oluyor

138 kilo bir motor için hafif bir ağırlık.
İki ayağın yere tam basıyor mu ?
Her halikarda arkadaşların da söylediği gibi geri itmek ihtiyacın olmayacak pozisyonu önceden gözlemle sağlamak önemli olan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar