Gerçek mi, İstanbul'da moto taxi

Bende düşündüm bu işi. Ama benim motor 600 cc, çok yakar. Taxi hizmeti veremem, konforumda fena değil, ancak VİP yaparım. Km'de 2 TL isterim. Aşağısı kurtarmaz:) Güldüğüme bakmayın ciddiyim.

biraz saçma bir olay bence mototaxi. arkana alacağın adam daha önce motora binmediyse olacakları sen düşün en ufak bir ters hareketi çok şeylere malolabilir ayriyetten yanında extra kask dizlik mont hava şartlarına göre kışlık yazlık vs. vs. birsürü ekipman gerektirir aldığın kaskın boyutu arkandakine uyabilir uymayabilir mont falan filan uzar gider bu işler ayriyetten yağmurlu havalarda işsiz kalma olasılığı yüksek ekmek çıkmaz yani fantezi bunlar :)

Taksiciler zaten cinayete tam teşebbüsle motorlara yaklaşıyorlar.Mototaxi ile gördüklerini biçerler diye korkuyorum.

haklısın. ancak mototaxsi kullanabilmek için diğer ticari araçlarda oldugu gibi ticari araç kullanabilir belgesi verilmesi gerekir. burdan yola çıkarsak:
1. önüne gelen herkes matotaxi kullanamaz.
2.kanunda en azından bu belgeyi verebilmek için yeni düzenlemeler getirilmesi gerekir.
3.kanunda yeni düzenlemeler yapılırken sadece ticari araç kullanabilir belgesi ile ilgili degil, motosikletleri koruyacak yeni yasalarda gündeme gelebilir.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşın dediği gibi ülkemizde moto-taxi uygulaması henüz yok. Genelde sarı renk asya 125t ve mondial 125 zn leri sahipleri taxi şekline getiriyorlar ve çok da dikkat çekiyorlar. Bakarsınız yarın bir gün mavi zn lerde dolmuş şekline girmiş olur. :queen::queen: :rendeer:

belki de gerçekten vardır? yasal olmadığı için yapamıyorlardır. ama "latife olsun diye biz bu motorlara taxi yazdık" bahanesinin arkasına sığınıp, gerçekten yolcu alıyorlardır? olamaz mı yani? sorarlarsa, "abicim motosikletten taksi mi olurmuş" deyip hedef saptıracaklar... :queen:

ben de ankarada gsx-r 750 gördüm ahan da durun fotoğrafı varmış :)

bu resimdeki suzukiden mototaxi olmaz olsa olsa uzun menzilli iş jeti olur.:queen::queen:

olursa özel calısılır vıp gıbı yolda durdur değilde tlf cağrılabılır

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Paris'de uzun yillardan bu yana mototaksiler çalisiyorlar.
Tabii motosikletler biraz degisik.:)
wp91ccf2e3.gif

Buyrun bu da web siteleri.

http://www.taxymoto.com/index.html

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
vallaha süper olur ben hemen bi moto taksi durağı kurayım sermaye nekadar olur acaba:p

bi ara bakırköye gittigimde cbf 150 vardı öncamına makarasına moto taxi yazdırmıştı ...
bendemi yapsam ne :)

yakın tarihte bu konuyu konuşmuştuk moto taksi olsa süper olurdu diye. :p

dogruysa gerçekten biri bu adımı attıysa süper olur eminim çok kişidende destek görür

konuyu takip edicem

Cadı bizden biri olmasın..? bakalım kim bu konuda sessiz kalcak kesin o dur..

bakırköyde bende yapıcam bu işi :)
geçen mahallede yaşlı bi amca yük taşıyomusun diye sordu*
bende motoru yeni almıştım test sürüşüne çıkmıştım :)
neyse he amca dedim.
amca arkaya oturdu..
siftahı açtı.
200 metre ilerdeki markete bıraktım :)

neyse he amca dedim.
amca arkaya oturdu..
siftahı açtı.

:cyclopsan adam kendini yük olarak mı tanıttı? :queen::queen:

Cadı bizden biri olmasın..? bakalım kim bu konuda sessiz kalcak kesin o dur..

emre diycem dee (malum nışan hazırlıkları var) onun motoru suya bıraktık başka kim olabilirki :p

neyse he amca dedim.
amca arkaya oturdu..
siftahı açtı.

taksi metre kaçtan açılıyo genç kaptan

not: sürekli koyu yazı kullanma yasakkk arkadaşım :p

arkadaşlar aslında kask koruma vs değilde özel bi motor yapılıp artçı koltuğu yerine jetlerin kokpitleri gibi biyer yapılsa ve yanlarından çok sağlam profillerle filanda kazaya karşı emniyeti sağlansa hem yağmur çamur girmez müşteri memnun olur hemde yanında her beden kask koruma filan taşımaya gerek kalmaz bi motorun şasesini biraz uzatarak bu iş yapılabilir aslında ama onun belgelerini filan alabilecezmi o sorun olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar