- Konu Yazar
Herkese selam. Kısmet olursa en kısa süre içerisinde aranıza katılmak istiyorum. Size bir kaç sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim.
Motosikleti ulaşım aracı olarak kullanmak istiyorum. Seyahat endurolarına hastayım. Trafik sorunundan kurtulmak, nispeten daha az yakıt tüketimi, park sorunundan kurtulmak gibi sebeplerden ötürü yaz - kış motosiklet kullanmak istiyorum. Hayalim NC750X. Yüzbinlerce km. otomobil tecrübem ve 10.000km civarı motosiklet tecrübem var. Sakin bir kullanıcıyım. Tecrübem dahilinde kaza ve düşme yaşamadım. Yatmadan dönerim, ıslak yerde gaz açmam vs. Ama kendi motorum için sormak istediklerim var.
En kısa süre içerisinde aranıza katılmak istiyorum. Katıldıktan sonra ben de forumdaki arkadaşlara bilgi ve yardım için elimden geleni yapmaya çalışırım ama sizin yanınızda pek bilgim olmadığı için, insanları yanlış yönlendirmemek adına pek cevap vermek istemiyorum.
Motosikleti ulaşım aracı olarak kullanmak istiyorum. Seyahat endurolarına hastayım. Trafik sorunundan kurtulmak, nispeten daha az yakıt tüketimi, park sorunundan kurtulmak gibi sebeplerden ötürü yaz - kış motosiklet kullanmak istiyorum. Hayalim NC750X. Yüzbinlerce km. otomobil tecrübem ve 10.000km civarı motosiklet tecrübem var. Sakin bir kullanıcıyım. Tecrübem dahilinde kaza ve düşme yaşamadım. Yatmadan dönerim, ıslak yerde gaz açmam vs. Ama kendi motorum için sormak istediklerim var.
- Motora çanta takabilmek için motor çantasından ayrı olarak çanta demiri SİPARİŞİ mi gerekli?
- Bu çanta demirleri motora özel mi oluyor?
- Bu çanta demirleri tüm çantalar ile uyumlu mu?
- GP Kompozit diye yerli bir marka var motor demiri ve deflektör için. Fiyatlar epey uygun. GP Kompozit'i çanta demirleri, orta sehpa, rüzgar deflektörü için seçeceğim. Anlas'ı lastikler, 4Riders'ı da genel sürücü ekipmanları için seçeceğim. Başka marka tavsiyeniz var mı F/P olarak?
- 3lü çanta seti bir seyahat endurosunu mükemmel hale getiriyor benim gözümde. F/P oranı yüksek çanta markası tavsiyeniz nedir?
- Motorun sol çantasında daima zincir temizlik spreyi ve zinciri temizlemek için üstübü, zincir yağlama spreyi, lastik tamir köpüğü, çalınma önleyici zincir, yağmurluk ve yedek motor yağı saklamayı düşünüyorum. Tavsiye ettiğiniz markalar nelerdir? Zinciri kaç km.de bir temizlemek ve kaç km. de bir yağlamak ideal? Benim bildiğim 500km'de bir yağlamak, 1000km'de bir de temizlemek gerekiyor. 400ml'lik zincir temizleyici ve zincir yağı kaç defa kullanılabilir tahmini olarak? Arka ve sağ çanta da kendi eşyalarım için diye planlıyorum.
- Motosikletin çalınmasını önlemek için ne yapmalı? Kasko yaptıracağım kesinlikle. Kalınlarından zincir de alıp elimden geldiği kadar şasiden aydınlatma direğine falan bağlayacağım ama çalınmaması için ek olarak ne yapmalı?
En kısa süre içerisinde aranıza katılmak istiyorum. Katıldıktan sonra ben de forumdaki arkadaşlara bilgi ve yardım için elimden geleni yapmaya çalışırım ama sizin yanınızda pek bilgim olmadığı için, insanları yanlış yönlendirmemek adına pek cevap vermek istemiyorum.