Çırak suçlu değil kardeşim; USTA'n suçlu USTA'n..
Detaylarını da biliyoruz, elektrikli makinaların verimini de..
Hatta elektrikli en hafif modellerden birinin menzilinin 150 km arttırılması için aerodinamik çalışmaları ve ruzgar direncinin nasıl 1.4 ün altına düşürüldüğünü filan da biliyoruz.
Verdiğin örneklere hiç bakmıyorum, çünkü başka ülkede lise öğrencilerinin yaptığı şarjlı otonun TESLA adlı elektrikli aracı menzil olarak geçtiğini, terakki okullarında ise benzinli uzun menzil çalışmaları yapıldığını, uluslarası yarışmalara da girdiğini biliyorum.
Artık içinde bulunduğumuz çağda üniversite veya özel sektör/devlet desteği olmadan TEK BAŞINA ÇALIŞARAK bir icat yapılamayacağını bütün dünya biliyor, kabul ediyor ve bu yönde planlama yaparak gidiyor.
Bunun haricinde Sinclair veya unuttum şimdi ay-fon'u yapan herif işte, bunlar gibi dahiler çıkma olasılığı zaten çok az. Bizde elektrik ve su yokken adamlarda hem pazarlamacılık, hem de her yeni şeye para ve zaman verecek zengin sınıflar vardı. 18. yy ingilteresi ve sonrası 19 yy amerikası patent ve kullanım hakları konusunda ciddi ve hatırı sayılır, örnek olabilecek ilerleme kaydettiler.
Biz ise teknik okulları toptan kapayıp nasıl imam-hatipe çeviririz onun peşindeyiz.
He dehalar çıkarsa da bak ne yaparız?
MİL-GEM projesini yapan değerli beyinlere ne oldu????
Askeri casuslukla suçlandılar, 365 (casus!) kişi bütün haklarını kaybetti, hayırlı işler usta, istifa edenleri başka ülkelerin hemen havada kaptığını söylemeye gerek var mı bilmem, bir tanesi KORE'ye gitti.
Kötülediğiniz Kemal Paşa döneminde dünyanın en iyi bilim adamları avrupayı terkediyorlardı, Gittikleri 1. adres TÜRKİYE, 2 adres AMERİKA idi. 12 eylülden sonra işler hepten tersine dönmüş, bilim adamı zaten gelmez, olanlar da dışarı kaçıyor.
Son 20+12 yılda üniversiteler ahır'a çevrildi, bırak icat çıkarmayı... herifler tez yazmadan rektör oluyor. Bundan sonra gelinecek nokta, medreseye çevrilmesidir. Ardından yasaklamalar gelir, her şey bir sebep bulunur ve yasaklanır.
Mağara devrine dönüş tamamlanmıştır.
gencin biri bir proje üzerinde çalışıyor,
devlet cumhuriyet tarihinde görülmemiş desteklere imza atıyor,
ilkerabi mustafa kemal paşadan, imam hatipten bahsediyor.
hey maşşallah :cat: