Genç kızın feci ölümü sevenlerini yasa boğdu motosiklet sürücüsü ise tutuklandı

Bu durumda motosiklet sürücüsü yine kazaya neden olmuş mu sayılır?

Bu durumda yargıç, bilirkişinin raporunu okuduktan sonra kendince en uygun kararı verecektir. Bizim gibi vatandaşlar arasında münazara/münakaşa konusu olmasın diye mahkeme müessesesi icat edilmiş.

Bu tür artizler arkasına birde uzun saçlı artiz atıyor. Artiz artiz artizlenince olan oluyor. Görüyoruz trafikte... Hele ki mekan Antalyayasa birde sıcaksa ne gerek ekipmana ver coşkuyu...

Allah yakınlarına sabır versin ne diyem mesela mahmut mu diyem...

Kısaca motora tek binecexin arkadaş..
Ölürsen ne ala, kalırsan belki hastaneden çıkmazsın ama içeride sokan olmaz en azından.
Antalya-Mersin gezisi var pazar günü, sırf arkadaş bana artçı olacağı için mazeret bulup çıkmayacağım.

bazen görüyorum, adam atmış küçücük motorun üstüne tüm aileyi, kendisi, karısı, iki de çocuk, adam tutmuş kask takmış. öyle komik geliyor ki bana, hani polis çevirirse diyecek ki, bak kaskım var. çook mecbur kalmadıkça almayın artçı falan. şimdi kızın ailesi dava açarsa ceza alma ihtimali büyük arkadaşın, değilse fazla kalmaz.

"bilinçli taksir" diye bir terim var.
"neticenin fail tarafından öngörülmüş olmasına rağmen istenmemiş olmasıdır."
yani sürücü, artçının kasksız bir şekilde seyahat etmesi sonucu, herhangi bir kaza durumunda ağır şekilde yaralanabileceğini biliyordur, fakat bu durumu gözardı ederek artçının kask takmamasına göz yummuş, bu da bilinçli taksir oluyor.
bu suç da şikayet bağlı değil. sürücü hakkında dava açılır.

kask, kask, kask... hiç olmazsa kask takmalı.. yetmese bile çoğu zaman ölümcül yaralanmadan koruyor.
bilgisi olmayan arkadaşlar için sürücü kazayla ölüme sebebiyet vermekten yargılanır, muhtemelen 3 sene civarı yatar

Antalya'da ben kask takan cok az insan görüyorum hele artçıya takan hiç yok. ya ben kız arkadaşımı hastaneden almaya gittiğimde kaskını unuttum diye bekle biraz deyip, ,11 km eve geri dönüp kaskı aldım ,öyle devam ettim, beklettim onu orada sıcakta, can önemli de başkasının sorumluluğu daha yüksek bir sorumluluk kötü bir şey. o arkamda ölse ben hiç yaşayamam ki sonrasında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar