hadi ona gelde sövme de, arabada yolculuk ederken bile hayatta kalma olasılığımız çok düşük bunlar yüzünden. kim bunlar ? fren yerine, aklına ilk kornaya basmak gelenler
İlk defa yurt dışına çıkmıştım,
karşıdan karşıya geçecektim yaya geçitine gelip arabaları kontrol ediyordum boşluk olsunda geçeyim diye tam bu sırada bir anlık sendelemem ile yanlışlık ile bir ayagım gayri ihtiyari yola düştü adam zınk diye frene basıp durdu , ben adama adam bana baktı sonra tedirgin bir şekilde karşıya geçtim.
daha sonra başka yaya geçidinde bu hareketili bilinçli olarak yaptım otomobil sürücü agayımı yere koydugum an o da zınk diye durdu.
sonra hoşuma gitti bu olay nerdeyse tüm gün yaya geçitlerinde araba durdurdum. İlk gün test mahiyetli yavaş yavaş karşıdan karşıya geçtim , hatta yaya geçitinin ortasına kadar gidip geri döndüm, mediyenet ile tanıştıgım ilk gündü çok keyifli idi. Hala o günü unutmam ..bu saydıklarımı sakın TR de denemeyin kaptan magra adamları sizleri sinek gibi ezer..
bir kaç kez yurt dışına çıkmıştım hatta kıbrısta araç da kiramıştım ama ingilterede hiç araç sürmemiştim araç kiraladım , sonra yolum bir döner döner kavşaga gelmişti daha önceden aslında kuralları biliyordum alışıktım da neyse döner kavşaya girdim benim gidecegim yer üçüncü çıkış yani sag kolumun üzeriydi neyse kafa dagıldı girmedim girmeyince bir tur daha atıp gelecektim baktım ben kavşaktayım herkes bekliyor kurala riayat ediyor, sonra bir tur daha attım , sonra kendi kendime dedim ki VAY AMK medeniyetlan bu dedim..takribi döner kavşakda 10-15 dakki dönmüşümdür sonra bir araç girdi peşime takıldı dedim yeter neyse bede çıktım o araç beni ilerde durdurdu adam polismiş. beni tererüst zanetmişler emniyet gittik kosnsola falan filan girdi devreye ben salaga yattım , adamlar ı anlamıyor yattım falan filan...uzun hikaye sonrası
daha sonra nasip oldu kendi araçlarım ile yurt dışını çıkıp gezme şansımda oldu , mesela avrupanın en avrupasız yeri diyecegimiz bulgaristanda bile şehir içinde 50 geçin direk öperler veya döner kavşak kurallarına uyarlar ..Gerçi bulgarda polis benle türkçe rüşvet pazarlıgı yapmıştı benden vinetga yok diye leva yok dedim euro da yok dedim en son TL olarak bile rüşveti almıştı

neyse o da uzun geyik bir hikaye ....
Tr de yaşamak başka bir sanat ,