Sağlık sektörü kötüye kullanıma çok müsait.
Başkalarının menfaati uğrunda kötüye kullanıldığı çok örnek var.
Fakat; işin böyle olması, sağlık sektöründeki biyomedikal yada
tibbi gelismeleri görmezden gelmemizi gerektirmez.
Özellikle tanı ve tarama yöntemlerindeki gelismeler sayesinde bircok hastaligin tanisi erkenden konulup,
Imkanlar elverdigi surece tedavisi yapiliyor. Elbette ki kullanılan tedavi yöntemlerinin yan etkileri var.
(en uc örnek olarak; bir kanser Icin kullandiginiz radyoterapi ya da kemoterapi o kanser turunu iyilestirirken baska bir kansere neden olabiliyor)
Ama burada asil önemli olan kar zarar oranini dogru yapmak.
Bir de ilaclarin zararlarindan; onu yazan doktor, ureten firma kadar, onu kullanmasi gerektigi gibi kullanmayan, kafasina göre eczaneden ilac alan hasta da sorumludur

Alternatif tibba gelirsek mutlaka faydasi vardir.(bu konuda genis bigiye sahip oladigim icin daha fazla yorum yok

)
Ama sunu biliyorum ki ne mahalledeki aktariniz, ne komsunuz, ne de tv'de cikan sarlatanlarin cogu bu konuda bilgili degil.
Dogru dozlarda ve sekilde kullanilmadigi zaman ciddi zararlar verebilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:16 ----------
ilaçlar mı yaptı bunu sence?
ya "ben hiç ilaç içmem, doktora gitmem" diyenlere ne diyeceksin?
başkasının ilaçlarından mı otlanıyorlar dersin?
Cagdas Bey aciklamis zaten ama ben de birseyler yazayim dedim.
Eskiden bulasici hastaliklardan binlerce insan ölürmüs.
Bir anne 10 tane dogum yaparsa 3ü 5i dogumdan sonra ölürmüş.
En basitinden ;Türk filmleri repliklerinden hatırladıgimiz "ince hastalik" =verem=tüberküloz
aşı ve etkin tedavi sayesinde artik öldürmüyor

Önemli olan uzun yasamak değil, önemli olan saglikli yasamak.!
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:24 ----------
SAĞLIK VE ZAMAN
Kaybedildiginde geri gelmeyecek hazineler.
Mümkün oldugunca kaybetmemeye calismak lazim.