Merhabalar,
Aranızda bilinçli motosiklet kullanıcısı olma yolunca ilerliyorum, fakat deneyim sahibi tecrübeli kişilerden de görüş almak istiyorum.
Öncelikle kendimi tanıtayım.
Boy: 174
Ehliyet: Var
Tecrübe: Yaklaşık 3-4 bin km
Kullandığım motorlar:
Xmax 250
Cbf 150
Mondial 125 (1 gün kullandım)
Ehliyetimi de aldım, haziran ayı gibi Honda Güvenli Sürüş veya Gis Akademi İleri sürüş teknikleri 1 ve 2 ye gitmeyi düşünüyorum.
Sizce Cbr 600rr alma zamanı gelmiş mi? Motorumu alıp eğitime öyle katılmayı düşünüyorum.
Birde 2. el mi önerirsiniz yoksa 0 mı? İkisi içinde durumum müsait.
Teşekkür ederim herkese.
Benim farklı bir fikrim var. Maddi durumunuz yerindeyse eğer; 600rr alıp ona bazzaz-tci takıp düşük güç üreten bir map yükleyerek örneğin 35-40hp gibi motoru bu şekilde düşük güçte alışarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem 2el satma derdinden kurtulursunuz hem uzun zaman bineceğiniz bir motorunuz olur.
Benim farklı bir fikrim var. Maddi durumunuz yerindeyse eğer; 600rr alıp ona bazzaz-tci takıp düşük güç üreten bir map yükleyerek örneğin 35-40hp gibi motoru bu şekilde düşük güçte alışarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem 2el satma derdinden kurtulursunuz hem uzun zaman bineceğiniz bir motorunuz olur.
4 silindir-600cc 18 yaşında bir amatör için bence erken.
yada 300 luk ninja..
Acele etme evlat daha çok vakit var.
Maddi olarak sıkıntın yoksa ki yok gibi, ninja 300 bence ideal hem yakışıklı hem performansı iyi yada az daha bekle yamahanin yeni 250ligini al fazlasına gerek yok hele ki daha 18 yaşında biri için
r25 veya ninja zamanı
bi de olaya şöyle bakın.
20 yaşında bindiniz 600lüpe
23 yaşında da 1000liğe...
sonra?
çocuklara büyük kıyafeti giydirenlerden bundan zevk alanlardan olmayın. her yaşın ayrı bir güzelliği var. ben üç sene 125 cc sürdüm, artçım olmasa 250cc'den yukarı çıkmazdım.
imkanınız el veriyorsa pistleri de deneyebilirsiniz. illa 250kg lık aletlerle hafta içi okula gitmek zorunda değilsiniz. 125-250 bandında motosikelt sahibi olup ara sıra hız tutkusunu pistlerde de tadabilirsiniz. biraz da bu yanını araştırın bence.
yetenekli adam trafikte belli etmez yeteneğini motorsporları yapar. onun için de yetenek tek başına yeterli değil.Dediğim yanlış anlaşılmasın naçizane görüşüm (yukarıda da yazdım)forumu seviyorum nefret edilip atılmak istemem bu konuda yanlışım ve hatam varsa düzeltmeye tartışmaya açığım!Ama kim bilir bu forumda kaç tane yetenekli genç var belki ülkemizi motor yarışlarında temsil edecek fakat sanki devamlı insanların hevesleri ve hayalleri köreltiliyor ve törpileniyor gibi geliyor bana!Yok 2 sene(şu kadar km) 100 cc sür 3 sene 125 cc sür şu kadar km 250cc sür sonra 600 cc ye geçersin kalan ''ömründe'' de 1000 cc sürersin gibi öneriler ve tavsiyeler!Şu hayatta yaşayacağımız ne kadar ömrümüz var ki zaten!Tabi ki TECRÜBE KESİNLİKLE ÖNEMLİ ama hayalinizdeki makinayı kullanmadan nasıl tecrübe edebilirsiniz.Motor olayı başlı başına bir risk zaten!Bu forumdaki herkes bu riski göze almış kişiler.Ayrıca aklıma gelmişken çok nadir de olsa kıskançlık yapılmamalı benim param az olabilir(gerçekten öyle) adamın parası vardır birazda tecrübesi varsa basar parayı alır beğendiği motoru!Belki normal olarak eleştiriye maruz kalabilir ama burda sevincini mutluluğunu paylaşırken moral bozmak ve adamın hevesini kırmak onu mutsuz etmek hoş değil!Saygılarımla AHMET VOLKAN
Merhabalar,
Aranızda bilinçli motosiklet kullanıcısı olma yolunca ilerliyorum, fakat deneyim sahibi tecrübeli kişilerden de görüş almak istiyorum.
Öncelikle kendimi tanıtayım.
Boy: 174
Ehliyet: Var
Tecrübe: Yaklaşık 3-4 bin km
Kullandığım motorlar:
Xmax 250
Cbf 150
Mondial 125 (1 gün kullandım)
Ehliyetimi de aldım, haziran ayı gibi Honda Güvenli Sürüş veya Gis Akademi İleri sürüş teknikleri 1 ve 2 ye gitmeyi düşünüyorum.
Sizce Cbr 600rr alma zamanı gelmiş mi? Motorumu alıp eğitime öyle katılmayı düşünüyorum.
Birde 2. el mi önerirsiniz yoksa 0 mı? İkisi içinde durumum müsait.
Teşekkür ederim herkese.