gece sürüşü-duruş gibi görunsede-

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Donald Duck der ki"gece sürüşünden kaçının"

O söylese de söylemese de hep gece sürüşünden kaçtım, kaçacağım. :)

Gece sürüşü derken, ışıklandırılmış caddeler, büyükşehir sokakları bulvarları değil elbette. Daha önce geçmediğiniz hiç ışıksız bir şehirlerarası yolda, karşıdan gelenler sizi adamdan saymayıp uzunlarını kapatmadığında mesela.. :)

İlla süreceğim ben karanlığı severim diyorsanız farlarınız ekstra güçlü olmalı derim.

Super Moderator
BIYIKLI' Alıntı:
Donald Duck der ki"gece sürüşünden kaçının"

Gece sürüşü derken, ışıklandırılmış caddeler, büyükşehir sokakları bulvarları değil elbette. Daha önce geçmediğiniz hiç ışıksız bir şehirlerarası yolda, karşıdan gelenler sizi adamdan saymayıp uzunlarını kapatmadığında mesela.. :)

İlla süreceğim ben karanlığı severim diyorsanız farlarınız ekstra güçlü olmalı derim.
...uğrunda radar cezası yiyeceğimi bilsem de...:p

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Radar_animation.gif

Ne radarı!? :p

Super Moderator
animation.gif

Gece sürmeyelim, sabahı bekleyelim, İzmir dönüşü radara girelim radarı...:mrgreen:

Yaşadıgınız yer Adana ve gezdiğiniz yerler civarı olunca gece sürüşünden vaz geçmek mümkün değil.Ancak uzun soluklu gezilerde dönüş geç saatlere denk gelince varmaya çeyrek kala refleksler tamamen zayıflıyor dogal olarak hız da düşüyor varış zamanı da uzuyor.Gece sürüşlerinde görünmez bir çok tehlike var çok daha dikkatli olmak lazım.

aynen böle..şehırıcınde,ışıklandırılmıs bildigim yollar..yoksa şehır dısı değil tabiki:cat:

:cat::cat::rendeer:

Korkularını yenmene sevindim :) herşey yavaş yavaş... Özellikle istanbulda gece sürüşünü bende seviyorum :p En büyük nedeni ise gündüz her daim tıkalı olan ve aradan bile geçmeye izin vermeyen TRAFİK sorunu ve sıcaklar :cherry:

Gece sürüşü ne kadar tehlikeli olsa da , ben gece sürüşünden hep çok zevk almışımdır.

Gündüz çok fazla şeye odaklanmam gerekir : yoldaki çukurlar , sağ solda park etmiş otomobiller , bu otomobillerin içindeki insanların kapıyı açıp açmadıkları , kavşaklardan çıkabilecek tehlikeler , yol kenarında oynayan çocuklar , arkamda neler olup bittiği , önümde neler olup bittiği vs...

Gece ise , çevrede dikkat dağıtan hiçbirşeyi göremiyorsunuz. Özellikle şehirler arası yollarda. Sadece yol , motor ve ben.

Evet , daha tehlikeli. Fakat benim için daha rahatlatıcı bir sürüş.

Fakat her zaman gece dinlenip sabah yolculuk yapmayı tercih etmişimdir.

Ayrıca yağmurda da deli cesareti gelir bana... Bisikletle kayıp çok kafamı yardım.
Sağanak bastırdığı an çıkar motorla yollara vururum kendimi. Yine tavsiye etmiyorum.
Kaymaktan ziyade , diğer sürücülerin görüşleri ve sizin görüşleriniz azaldığından risk çok artıyor.

Son düzenleme:
Gece İZMİR'den çıkacaksınız KUŞADASI'na gideceksiniz....

Bayılırım gece sürüşüne çuval-kaplumbağ-kirpi-köpek-taş-kalas-domuz tehlikelerine rağmen acayip keyifli oluyor şarkı söyleye söyleye :)

Sizide ayrıca tebrik ederim korkularınıza yenik düşmeyişiniz üstüne gidişiniz ve yenişiniz güzel...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar