Gece Görüş hakkında ve vizörün buğu yapması hakkında

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar merhaba,

Marushin 999rs kask almıştım 8-9 ay önce bu şeffaf vizör görüş alanımı kısıtlıyor gibi. Gözlük kullanıyorum ama vizör git gide etrafı boğuk göstermeye başladı. Bu beni aşırı rahatsız etmeye başladı. İlk defa kışın kullanacağım ama geçenlerde yolda giderken bir buğu yaptı vizörde 60km hızla gidiyordum zor toparladım. Buna tavsiyeniz ne olur?

Birde gelelim gece görüş problemine, gece yolları hiç göremiyorum. Hele karşı şeritten sıra gelen ışık far varsa yandım ben. Korkuyorum bu şekilde yola çıkmaya. Doktora gittim acaba körmüyüm diye doktor bir şeyin yok dedi. Oyerdeki beyaz çizgilere bakıyorum hızı çok düşürmem gerekiyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz? Nasıl çözüm buldunuz buna? Farım iyi aydınlatıyor gerçi ama ilerisini fazla göremiyorum. Yada ışıklar karışıyor.

Anti fog urunlerinden kullan.

Raleri gibi slikon yapiştirmali model iyidir,veya pinlock lu urunlere bak.

İkinci soruna cevap,

Far hüzme ayarlarina baktir.oturus poz.ne durumda,boyunuz kaç?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:06 ----------

Edit:2017 duke 390 kullaniyorsunuz sanirim
(Led farli)
Far huzme ayarini iptal ediyorum.

Son düzenleme:
Anti fog urunlerinden kullan.

Raleri gibi slikon yapiştirmali model iyidir,veya pinlock lu urunlere bak.

İkinci soruna cevap,

Far hüzme ayarlarina baktir.oturus poz.ne durumda,boyunuz kaç?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:06 ----------

Edit:2017 duke 390 kullaniyorsunuz sanirim
(Led farli)
Far huzme ayarini iptal ediyorum.

Tamam ona bakayım. Boyum 1.55-1.60 arasında. Diğeri için ne yapayım?

Tamam ona bakayım. Boyum 1.55-1.60 arasında. Diğeri için ne yapayım?

Led fara birşey yapamazsin.eski kasa 390 olsa ampulu yenile veya huzmeye baktir derdim.

Boy kisa oldugu için,dik oturmaya çaliş,kolları sıkmadan,rahat(kambur durma)depoyu iyi kavra,öne çok yanaşma.yol cizgilerini daha iyi gorursun.

Ön tekerin önune damacan koy,oturur vaziyette net gorebiliyormusun?bir dene.

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
Bununla ilgili onlarca konu var.
Tek değilsiniz :)
Sıvı bulaşık deterjanını hafif inceltip vizöre içten sürünce buğu yapmıyormuş.
Denemedim ama çok kişiden okudum.

Pinlocklu nolan kask kullanıyorum,
kaskımın havalandırmalarını açıyorum ama yine de gözlük gena buğu yapıyor. Vizörü 1 cm kadar açmaz isem görüşüm sıfıra iniyor.

Bu arada, en önemli şey, akşam karanlıkta yağmur yağıp vizörü ıslatınca SAKIN SAKIN ola elinizle vizörü SİLMEYİN!!! körlük neymiş o zaman anlarsınız.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV

kaskımın havalandırmalarını açıyorum ama yine de gözlük gena buğu yapıyor. Vizörü 1 cm kadar açmaz isem görüşüm sıfıra iniyor.

Bu arada, en önemli şey, akşam karanlıkta yağmur yağıp vizörü ıslatınca SAKIN SAKIN ola elinizle vizörü SİLMEYİN!!! körlük neymiş o zaman anlarsınız.

Faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Acemi olunca her türlü bilgiye muhtaç oluyorsunuz. Benim başıma gelse hemen elimle silerdim. Ne yapmak lazım peki. Kenarda durup bezle mi silmeliyiz.

Motosikleti
D400
gecen sene daha 1 aylık motorcu iken kasktaki buğuyu düzeltcem derken sağlam kaza yapmıstım.

dikkatli ol hocam.

Mersin İl Temsilcisi
Faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Acemi olunca her türlü bilgiye muhtaç oluyorsunuz. Benim başıma gelse hemen elimle silerdim. Ne yapmak lazım peki. Kenarda durup bezle mi silmeliyiz.

Yağmur yağmaya devam ediyorsa, hızlandıkça akıp gidecektir.
Gündüzse ya da gece, görüş gidince ilk iş vizörü aralayın ya da vizörü açın, zaten sildikçe, yağış varsa yeniden su birikecektir.
Yağmur dindikten sonra da, havadaki çamurlu zerreler vizöre yapışacaktır.
En iyisi hızı düşür, görüş açınca hareket et.
Gerekirse ilk fırsatta sağa çek, bekle, dinlen.
Yağmur bitince ya da vizör kapanınca bezle silmeniz daha dığru elbette.

kask vizörüne pinlock takmak, gözlük yerine de lens kullanmak en sağlıklı ve kesin çözüm.

Teşekkürler hocam, yorumlarınız için.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------

gecen sene daha 1 aylık motorcu iken kasktaki buğuyu düzeltcem derken sağlam kaza yapmıstım.

dikkatli ol hocam.

Bende yapıyordum, tam kavşakta buğu yaptıydı :S

F54

pinlock diye bişey var kaska uyumlusunu alıp tak 3 yıldır benim kaskın orj var hiç buğu yapmıyor fiyatı biraz tuzlu gelebilir (şimdi baktım 234 tl schubert c3 pro )
köpüklü süngerle içten sil oda iş yapıyor

buğu için vizör içine buğu önleyici jelatin (en son 2 sene önce 50 liraydı aldığımda), ek olarak arabalarda kullanılan yağmur kaydırıcı sprey öneririm.

Kaskınıza pinlock kullanın, kask vizörünüze uygun olanı veya orjinalini bulmakta zorlanıyorsanız Bu Ürün işinizi fazlasıyla görecektir. Yeter ki mantajı sabırla ve doğru yapın. Çektiğiniz çileye gülüp geçeceksiniz.

İkinci sorun ise sizin vizörden kaynaklı zannettiğiniz ancak aslında buğuyu yapan gözlük camlarınız. Gözlük camınıza buğu önleyici kullanmanızı şiddetle öneririm. Pinlock ardından, sadece cam kısımlara uygulayacağınız buğu önleyici görüşünüzü ciddi şekilde arttıracaktır. Bulmakta zorlanıyorsanız bir bez veya kağıt mendil il gözlük camınıza bir bezelye tanesi kadar traş köpüğü sürüp silerek kurutun, ıslatmayın. Bu işlemi birkaç günde bir tekrarlamanız gerekebilir.

Vizörünüze içten pinlock taktığınız için artık içeride buğu sorunu tamamen(e yakın) ortadan kalkacak, pinlock takılı olmayan kısımlar buğu yapacak. Çok ihtiyaç varsa bu kısımlara da gözlüğünüze uyguladığınız yöntemi uygulayabilirsiniz.

Vizörünüzün dış kısmına yağmur kaydırıcı uygulayın. Bulamıyorsanız doğrudan oto aksesuarcılarda kullanılan pasta/cila da aynı işi görecektir. Yağmur taneleri vizöre değerken kayıp uzaklaşır, yağmurun vizör arkasından keyfini çıkarırsınız.

Aydınlatma sorunlu ise ilk olarak far ayarınızı kontrol edin ve çok az, sadece bir iki milimetre yukarı alın. Nasıl ve nereden yapacağınız motosikletinizin kullanım klavuzunda yazar, üşenmeyin, okuyun, çok yararını göreceksiniz.

Aydınlatma sorunu devam ediyor ise far ampulünüzü sökün ve bir oto elektrik yedek parçacısına veya aksesuarcısına elinizdeki örneği ile gidip "varsa bu yuvaya oturacak biraz daha güçlüsünü istiyorum" diye bir arayın. Ampul led de olsa bir ihtimal alternatif bulabilirsiniz.

Motosiklete binmenin keyfini çıkarın, zevkli sürüşler :cat:

HUN

jel traş köüğünü ama jel olacak. Cama içten sür , sonra güzelce temizle 1 gün rahat iş görüyor.

Kaskınıza pinlock kullanın, kask vizörünüze uygun olanı veya orjinalini bulmakta zorlanıyorsanız Bu Ürün işinizi fazlasıyla görecektir. Yeter ki mantajı sabırla ve doğru yapın. Çektiğiniz çileye gülüp geçeceksiniz.

İkinci sorun ise sizin vizörden kaynaklı zannettiğiniz ancak aslında buğuyu yapan gözlük camlarınız. Gözlük camınıza buğu önleyici kullanmanızı şiddetle öneririm. Pinlock ardından, sadece cam kısımlara uygulayacağınız buğu önleyici görüşünüzü ciddi şekilde arttıracaktır. Bulmakta zorlanıyorsanız bir bez veya kağıt mendil il gözlük camınıza bir bezelye tanesi kadar traş köpüğü sürüp silerek kurutun, ıslatmayın. Bu işlemi birkaç günde bir tekrarlamanız gerekebilir.

Vizörünüze içten pinlock taktığınız için artık içeride buğu sorunu tamamen(e yakın) ortadan kalkacak, pinlock takılı olmayan kısımlar buğu yapacak. Çok ihtiyaç varsa bu kısımlara da gözlüğünüze uyguladığınız yöntemi uygulayabilirsiniz.

Vizörünüzün dış kısmına yağmur kaydırıcı uygulayın. Bulamıyorsanız doğrudan oto aksesuarcılarda kullanılan pasta/cila da aynı işi görecektir. Yağmur taneleri vizöre değerken kayıp uzaklaşır, yağmurun vizör arkasından keyfini çıkarırsınız.

Aydınlatma sorunlu ise ilk olarak far ayarınızı kontrol edin ve çok az, sadece bir iki milimetre yukarı alın. Nasıl ve nereden yapacağınız motosikletinizin kullanım klavuzunda yazar, üşenmeyin, okuyun, çok yararını göreceksiniz.

Aydınlatma sorunu devam ediyor ise far ampulünüzü sökün ve bir oto elektrik yedek parçacısına veya aksesuarcısına elinizdeki örneği ile gidip "varsa bu yuvaya oturacak biraz daha güçlüsünü istiyorum" diye bir arayın. Ampul led de olsa bir ihtimal alternatif bulabilirsiniz.

Motosiklete binmenin keyfini çıkarın, zevkli sürüşler :cat:

Benim kaskta pin lock yok. Bell marka ve kışın buğu olayı canımı çok sıkıyor. Bu ürün demişsiniz yazınızda ama hangi ürün olduğunu anlayamadım. Tıraş köpüğü olayı çok iyi olmuyor başka bir öneriniz var mı?

Benim kaskta pin lock yok. Bell marka ve kışın buğu olayı canımı çok sıkıyor. Bu ürün demişsiniz yazınızda ama hangi ürün olduğunu anlayamadım. Tıraş köpüğü olayı çok iyi olmuyor başka bir öneriniz var mı?

Link bağlamıştım sanıyordum, pardon. Buradan ilgili ürüne bakabilirsiniz.

Buğu için ise buğu gidericileri deneybilirsiniz. Biraz araştırma ve deneme yanılma ile size en uygun(sürüş mesafesi, sürüş süresi, ortam ısı farkı, nefes sıklığınız, kask hava akışı, hız, nem oranı...) ürünü bulabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar