Kuyumcukent'te de var. Temizleyici olarak kullanılmalıdır. Yağlayıcı olarak kullanılmaz.
Ankara'da gaz yağı satan yer var mı?
gazyağı mi? mazot mu? oringlere en zararsızı hangisi acaba
beyler adam kahin.Zincir temizleme işinden polemik çıkartmayı beceriyoruz ya helal olsun bize.
Ürün ismi öneremeyeceğim çünkü özel olarak alıp da kullandığım bir zincir spreyi yok.
Sadece pist ekipmanları içerisinde sürekli bulundururuz. Onu da bir arkadaşımız alır kutuya koyar. Hepimiz kullanırız.
Ama çok istiyorsanız, servise gittiğim bir gün çeşitlere bakar buraya eklerim.
Şimdi olayın servis kısmına gelelim.
Motosikletiniz 200-250 kilo ağırlığında ve yalnızca bir yan sehpaya sahip bir motorsa zincir temizliği ve yağlaması gayet dertli bir iş olacaktır.
Benim servis tavsiyem bu nedenleydi ama bazı arkadaşlar yanlış anlamışlar, ya da her motorun orta sehpası var yada arka tekeri kaldırmak için ayrı bir sehpaya sahipler gibi anlaşılmış.
Yine de olur ama ben dikkat ederseniz bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlar için yazmıştım. Yapamayacağınız bir şeyse ya da zor geliyorsa ufak tefek işlerinizi servise yaptırın demek istedim.
Gaz yağı benim de çok kullandığım bir malzemeydi. Eskiden zincir spreyi nedir bilmediğimiz için elimizdeki tek olay buydu.
Bu sayede dişlileri küflenmiş, ikide bir zincir değiştirdiğimiz motosikletlere bindik.
Ama hiç yoktan iyidir.
İleride gazyağı bulamayacaksınız.
Bu malzemenin kullanım alanı neredeyse kalmadı.
O zaman ne yapacaksınız?
Türkiye'deki servisleri, hizmet verme alanında zorlayın arkadaşlar. Bunun faydasını görürsünüz.
Bostancı sanayi girişinde sağda Castrol bayii var orada bulunur.
Ankarada istanbul yolunda petrol ofisinde var. Honda efeyi geçtikten sonraki petrol ofisinde. Yalnız hondanın altındaki değil ondan sonraki. Litre fiyatı 3 küsür lira, pompadan basıyolar direkt.