Gaz Verince Stop Ediyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
beklediğim mesaj buydu işte sağol darkmotor. hava kompresörle jetleri kontrol ettim açık gibi acaba slide açılmama sorunu olabilir mi? yani doğru kurulum yaptım elimle kontrol ettim yay itiş yapıyor. jet temizleme işini güzelce yaptım ışıkta kontrol etim fakar jetlerin bağlı olduğu kısımlar adını bilmiyorum eğer oralar tıkandıysa nasıl açılır onu da iblmiyorum tel ile denedim ama bir yere kadar ulaşıyor tel

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:34 ----------

Jetler in bağlandığı yerleri 08 mm gitar teliyle denicem son alarak

İğne ayarıyla oynamışmıydın ortalama en alttan 2.sırada olur,yada iğne slideden çıkmış olabilirmi? eğer bunlarda sıkıntı yoksa ana jette sıkıntı olabilir. Tornavidayla söküp temizlemelisin.Hala sıkıntı varsa karbüratörün jiklesini yarım açıp geçici olarak motoru yürütebilirsin havayı yarı yarıya kesecektir.Son olarak karbüratörün alt kapağını açtığında benzinin miktarı fazlamı yoksa dibinde azmı? Eğer benzin haznesinin dibinde az varsa şamandıranın tıkadığı, benzinin geldiği ufak delikde tıkanmış olabilir.

Benzer bi sorun bende yaşadım. Motor rolantide çalışıyor gaz verince stop ediyor. Benzin deposunda pas vardı biraz, onu temizledim. Bujileri benim motora uygun NGK buji ile değiştim (kodu cr6hsa) yakıt filtresini değiştim karbüratörü temizletip hava ayarı yaptırdım sorun ortadan kalktı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
yeni karbüratör al artık

Yeni karbüratör bi kanuni parasına ve yurtdışından bir ay beklemek gerek ben de biliyorum almayı

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:22 ----------

İğne ayarıyla oynamışmıydın ortalama en alttan 2.sırada olur,yada iğne slideden çıkmış olabilirmi? eğer bunlarda sıkıntı yoksa ana jette sıkıntı olabilir. Tornavidayla söküp temizlemelisin.Hala sıkıntı varsa karbüratörün jiklesini yarım açıp geçici olarak motoru yürütebilirsin havayı yarı yarıya kesecektir.Son olarak karbüratörün alt kapağını açtığında benzinin miktarı fazlamı yoksa dibinde azmı? Eğer benzin haznesinin dibinde az varsa şamandıranın tıkadığı, benzinin geldiği ufak delikde tıkanmış olabilir.

Jikleyle gidecek gibi oluyor yine puff stop ayarlar tam orjinalinde jetler temiz şamandıra da ayarlı benzin akışı jetlere kadar başarılı

En son benzin hortumuna bakın çatlak olabilir.Tahliye hortumunun vidasını kontrol edin.Bujiyi kontrol etmekde de fayda var. Eğer pistona çarpma yaptıysa,buji ucundaki demir, platine çarpma etkisiyle yapışık olur oda ateşlemeyi engeller.Farklı bir bujiyle denedinizmi acaba.

Forumdan Uzaklaştırıldı
iki silindir de çalışıyor rölantide sorun yok farklı bujilerle de denedim

inan sorununla ilgili bir fikrim yok ama sorununu ingilizce arattım bi derya başlıklar çıktı. Genelde senin yaptığın işlemden sonra pisliğin başka yere taşınması gibi duruyor sorun.

tekrar detaylı temizleyince vidaların sökülmesi dahil sorun ortadan kalkıyor.

İstersen bi de ingilizce arat sorununu ama tekrar karbüratörünü temizlemen lazım gibi duruyor.

Fikir versin açısından yazdım.

Benzin musluğunu aradan kaldır, direk bağla. Benzin hortumlarını kontrol et bunlarda ufak tıkanıklık varsa gaz verdikçe motosiklet yemez söner.

Forumdan Uzaklaştırıldı
inan sorununla ilgili bir fikrim yok ama sorununu ingilizce arattım bi derya başlıklar çıktı. Genelde senin yaptığın işlemden sonra pisliğin başka yere taşınması gibi duruyor sorun.

tekrar detaylı temizleyince vidaların sökülmesi dahil sorun ortadan kalkıyor.

İstersen bi de ingilizce arat sorununu ama tekrar karbüratörünü temizlemen lazım gibi duruyor.

Fikir versin açısından yazdım.
ingilizce ve ispanolca forumlar okudum farklı sebepler hep inat ettim ama

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:45 ----------

Benzin musluğunu aradan kaldır, direk bağla. Benzin hortumlarını kontrol et bunlarda ufak tıkanıklık varsa gaz verdikçe motosiklet yemez söner.

karburatore kadar herşey sağlam

Geri dönüşüm hortumu varmıydı acaba katalitik konvertör olması lazım ,geri dönüşüm hortumunu bir süreliğine tıkayıp deneyebilirsiniz.Oda olmadı egzoz kurummu yaptı acaba.

Öncelikle hepinize merhabalar arkadaşlar,
Motorum Honda Cbr 125 2006

Dün yolda kaldım benzin bitti, eve iterek getirdim yakındım zaten. Arabayla benzin almaya gittim ve 5 litre benzini damacana yükleyip getirdim, daha sonrasında benzin kapağından Başka bir pet şişeyi Ortadan ikiye kesip huni misali kullanıp benzini doldurdum. Bu sırada motorun kafa grenajını söküp yeniden takmıştım vidaları gevşemişti onları sıkmıştım, ertesi gün motoru bir 5 km kadar kullandım, daha sonra eve gelip yemek yedikten sonra motoru tekrar çalıştırdım yaklaşık 1 km sürdüm kırmızı ışıkta beklerken, yeşil ışık yanınca motora gaz verdim stop etti, tekrar çalıştırdım tekrar gaz verdim yine stop etti, her defasında böyle oldu Rolantide saat gibi çalışıyor Gaz vermediğimde Sıkıntısız tek marşta çalışıyor Ve hatta Rolantide motor ilerliyorm eve kadar 1 km Rölantide geldim zaten, Cikleyi çektiğim zaman 5000 devire kadar çıkıyor, ama gaza dokunduğum anda stop ediyor sorun nedir bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim 🙌🏽

Karbüratöre pislik gelmiştir. Meme tıkanınca böyle yapıyor motorlu bisikletim. Karbüratörün altında ucu boşta olan bi hortum olur. Onu takip edince karbüratöre girdiği yerde bi cıvata olur. Onu açarsan şamandıranın içindeki pislik akar. Yine kurtarmazsa bi söküp hava tutman lazım.

Yinede başka yorumlar gelmeden dediğimi yapma. Yabancısı olduğum bi motosiklet seninki.

Karbüratöre pislik gelmiş arkadaşın dediği gibi tahliyeden biraz akıt baktın olmuyor depo kapagını aç tahliyeyi aç tahliye hordumundan ağzınla hava üfle biraz depo fokurdasın tahliyeyi kapat depo kapağınıda çalıştır düzelir düzelmez ise karbüratörün temizlenmesi grekecek bilmiyosan hiç bulaşma o işe tamircide hallet

Merhaba, motorum Bisan Roadstar 250. Bu geceye kadar sıfır sıkıntı gayet güzel bir
şekilde kullanıyordum. Sabah bir kaç yere gidip geldim. Gece tekrar pratik yapmak için motoru çalıştırdım, motor boştaydı ve çalıştı fakat ufak bir gaz vermemde hemen stop ediyordu. 2 kere tekrarlandı sonrasında motoru 1 e alıp denedim bu sefer stop etmedi ve devam etti. Yaklaşık yarım saat sürdüm bir sıkıntı çıkarmadı. Bu stop etmesinin nedeni ne olabilir daha önce de bu saatlerde çıktım dışarı fakat hiç böyle tepki göstermedi. Soğuktan kaynaklı olabilir mi? Motor üzerinde yaptığım bir değişiklik de yok.

Motosikleti
Ns200 15"
Soğukken ani gaz açışlarda karbüratörlü motosikletlerin stop etmesi normal bir durum, motosikletinizin model yılını göz önüne alırsak karbüratör temizliği ve hassas bir ayar çok sağlıklı olabilir.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Evet karburatordendir buyuk ihtimalle. Jikle ile ilgili de olabilir. Karburatorun icindeki meme denen pilot jetleri tıkanmıs olabilir. Ya da ayarı bozulmustur. Hava filtresi de tıkanmış olabilir.

Karbüratörli 180cc bir motorum var vitesteyken bu sorun olmuyor ama rölantideyken ani gaz verince stop ediyor. Motor soğukken daha çok oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar