Gaz sabitken motorun sesinin teklemesi

Öncelikle Hayırlı Ramazanlar .
Sorunum 2. 3. 4. Vites farketmeksizin gazı sabit tutuyorum motorun sesi tekliyor ama gidişatinda bir sorun yok tabiri caizse motor sabit devirde giderken nınını ritmini duyuyorum eskiden yoktu ya da dikkatimi cekmemişti
Video:https://youtu.be/3i4I_5kaTBw

Motor nedir ? Tek silindir değilse senkron ayarı bozuk olabilir , zincirde lokal uzama olabilir.

Tek silindir Cb125r 20k km 2018. zincirim baya bi boldu bakima goturcem 200 km sonra orda gerdiricem . Onemli bir sorun yoktur umarim

Motor nedir ? Tek silindir değilse senkron ayarı bozuk olabilir , zincirde lokal uzama olabilir.

Katılıyorum. Zinciri elle kontrol edebilirsiniz. Yok yağlı ben dokunamam derseniz. Devri, tekleme hissettiğiniz devire getirip sabit tutun bakalım. Motor yüksüz çalışırken tekleme duyacak mısınız?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tek silindir Cb125r 20k km 2018. zincirim baya bi boldu bakima goturcem 200 km sonra orda gerdiricem . Onemli bir sorun yoktur umarim

Gevşek zincir ile 200km gezmeseniz daha iyi yakınınızdaki ustaya veya takımınız varsa kendinizde gerebilirsiniz, bol zincir kötü vites geçişlerine sebebiyet verir. Bence 200 km beklemeden zincirinizi gerin veya gerdirin.

bende cb125 bloğunu kullanıyorum aynı şekilde sabit devirlerde giderken sürekli motor sanki gaz açmanı ister gibi davranıyor gidemiyorsun sabit bir devvirle

Zincirden geliyor. Yüksek cc de daha farklı cikiyor bu ses.

Meseka şu : https://www.instagram.com/p/B1A8aQ1g4Bc/?igshid=1mfftjh7td292

Hazır konusu açılmışken buraya yazayım bari. Aynı sorun bende de var ancak motor ileri geri tekliyor. Motorum 18 model R25 4200km'de. Düşük devirde giderken sorun yok ancak sabit gazla yavaş hızlanırken ya da 7.5k - 8k devirde gitmeye çalışırken motor hafif ileri geri yapıyor sadece hissettirecek kadar. Son zamanlarda yaptığım tek değişiklik shell v power almak yerine normalinden almıştım. Bundan kaynaklı olabilir mi yoksa benimki de mi zincirle alakalıdır ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar