Bence!!
sayın motorcu arkadaslarım ve abılerım.oncalıkle bu yazıyı
babamla yazdıgımı belırtmek ıstıyorum.saygılar
ben lise 2 ye gıden bır oğrencıyım.yasım ehlıyet almaya musaıt degıl.ıcımde onlenemez bır motor sevdası var.ancak aılem ehlıyetım olmadıgı ıcın ve derslerıme engel olacagı, en onemlısıde guvenlık nedenıyle bana ıstedıgım motoru (honda beat 2007 model) almak ıstemıyorlar.onlarıda kırmak ıstemıyorum.Aılem bana bu motoru alsalar mı daha uygun olur yada sartların uygunlasmasını bekleseler mı daha ıyı olur?babamın sureklı soyledıgı bı soz var onuda eklemek ıstıyorum ''sağlam adam sakat adamdan herzaman iyidir''(bunları babam yazdırdı)
gorus ve onerılerınızı beklıyorum.yorum yazarken ınsaflı olmanızı dılıyorum.saygılar...
oncelıkle yorumlardan dolayı tesekkur ederim.antalyalı motorcu abılerıme artcı ol ve hatta motosıklet kullanma sansın bıle olur demıssınız.ben zaten motosıklet kullanmayı bılıyorum.su an evde bır motor var ama benım tıpım degıl.4. sınıftan berı motosıklet kullanıcısıyım ve Allah a sukur hıc kaza yapmıslıgı yoktur.ıstedıgım model beat.fırsat buldukca arkadasardan alıp kullanıyorum.benım en cok hevesım kendıme aıt olan bı motorumun olması.yasım olmus 16.su an tam motor cagındayım.ehlıyet konusunda haklısınız ama antalya gıbı bır yerde kaz kısının ehlıyetı varkı?zaten ant.da kımse tam korumalı motosıklete bınmıyor.sadece polıs korkusundan mıllet kask takıyor.ben motorumu alınca zaten kaskımı takıcam ama mont dızlık fln konusunda bıraz terddutluyum.zaten alacagım motor kucuk bısı.gerek yok gıbı.su an 17 nın ıcındeyım doldurunca ılk ısım ehlıyetımı almak.babam aslında kendısınde motorcu old. ıcın almayı dusunuyor ama asıl engel annem.annemıde ıkna ettımmı bu ıs bıtıyor.
kesın degıl ama su bır ay ıcınde veya hazıranda alınacak heralde.yorumlarınız ıcın tekrar tsk ederım.saygılar....
Topiğe yazan arkadaşların hepsinin ehliyet hakkında ki fikirlerine katıldığımı söylemek istiyorum.
Ancaaak.
Motosikleti ehliyet kullanmıyor.
Türkiye'de doğru düzgün motosiklet kullanmayı öğreten bir sürücü kursu olduğunu da zannetmiyorum. (istisnalar hariç)
Bu nedenle senin güvenliğin açısından ehliyetten çok giyim kuşam önemli.
Yazdıklarım kesinlikle ehliyet almadan kullan anlamına gelmiyor, tekrar belirteyim.
Ben olayın farklı tarafından bakacağım.
Çünkü benim motosiklete binme yaşıma göre sen geç bile kalmışsın.
Eğer motosiklet kullanmayı çok seviyorsan, bu dürtüyü ailenin engelleyebileceğini zannetmiyorum.
24 saat seni kontrol edemezler.
Sen de fırsat buldukça, arkadaşlarının motorlarını kullanmak isteyeceksin.
Babanın yerinde olsam sana derhal bir motosiklet alır ve kontrolümde kullanmanı sağlardım.
Ve.
Motosikletten önce kask vs. gibi korumalarını alırdım.
Bunlar olmadan, arkadaşlarının arkasına binmene bile izin vermezdim.
Çünkü baban ne yaparsa yapsın motosiklet kullanacaksın.
Yanılıyormuyum?
Allah korusun kazanın nereden geleceği belli olmaz.
Arkadaşının motorunu alıp, doğru düzgün tanımadığı bu motorla kaza yapan çok insan gördüm.
Burası Baban için;
Küçük bir soru beyefendi;
Hangisi daha güvenli?
Oğlunuzun kendisine ait ve vereceği tepkileri tanıdığı bir motosikleti kullanması mı?
Yoksa arada sırada rica minnet arkadaşlarından aldığı ve tanımadığı motosikletleri kullanması mı?
Kaldı ki siz de motosiklet kullanıyormuşsunuz...
Ben de bir babayım.
Oğlum henüz küçük.
Ama şimdiden benim motosikleti istemeye başladı.

Parmağı ile işaret edip, gıı gııı dıgıl deyip duruyor.

Sonuna kadar kontrolumde olsun istiyorum.
Başına bir şey gelecek diye gözüme uyku girmiyor.
Fakat kaderi kontrol edemiyoruz.
Allah hepimizi kazadan beladan korusun.
Onun ilk motosikletini 3-4 yaşlarında alacağım.
Motosikleti de kendisi ile birlikte büyüyecek.
Haa
hevesi olmazsa canıma minnet.
Ama asla konrol edemeyeceğim ve önleyemeyeceğim bu hevesinin bilmediği bir motor üzerinde kötü bir şekilde bitmesini asla istemem.
Bir anımı anlatıp konuyu bitireyim. Bundan belki de 20 yıl önce bir pazar günü Erdek ilçesine motorlarla bir gezi planladık. Motor dediğimizde mopet türü şeyler.
Arkadaşlarımızdan bir kaç tanesinin ailesi motorla gelmesine izin vermedi.
Biz birlikte olmak istiyorduk.
Bir abimizden rica ettik ve o arkadaşlarımız geziye araba ile katıldılar.
Akşama kadar denizin tadını çıkarttık ve döndük.
Otomobil de olan arkadaşlar bizden daha hızlı oldukları için siz önden gidin biz biraz daha takılıp geleceğiz, yolda size yetişiriz, dediler.
Biz döndük.
Onlar dönemediler.
Gezi Bandırma girişinde bir kamyonetin önünde son bulmuş.
Hiç birimizin hikayesinin nasıl biteceği bilinmiyor.
Korkarak yaşamayız.
Yine de en iyisini
Babalar Bilir!!!!!