sen motoruna düzgün bakarsan ve hakkı ile kullanırsan ybr 120km hızı düz yolda görmeyecek bir motorsiklet değil kı
1 tane eskitmiş, üstüne bi tane daha ybr almış biri olarak söyleyeyim (bu arada kurye değilim):
yeniyken ybr 120 yapar. ya da yaptığını sanırsın ancak bir çok otomobildeki gibi 10 km fazla gösterir. yani hızı aslında 110... cbf için de durum aynı 10 km fazla gösteriyor kadran.
ha sen diyorsun ki düzde 2 kişi ibrede 120 görüyorum?! görürsün, ama rüzgar arkandaysa... orta şiddetteki bir karşı rüzgarda, eğimsiz yolda, 2 kişi, yatmadan ibrede 105 görene (motoru 15.000km+ olmak şartıyla) nobel ödülü veriyorlar
ybr de cbf de en sağlıklı 80-90la gider. üstü bu motorlara haramdır. ne o lastikler ne aerodinamik ne de frenler yeterlidir bu limitin üstüne.
Adem80, sen ibreyi 0'a tersten dayadım demişsin ama bereket azrail ensene dayanmamış... bence bunu heryerde dile getirme çünkü herkes bilinçli değil...
16-17 yaşında ya da beyin yaşı o yaşta olan forum üyeleri okuyup gaza gelip denemeye çalışırlar mazallah sonra vicdan azabı çekebilirsin...
Asıl konuya gelecek olursak, cbf'in bahsettiğin hıza çıkmamasının 3 sebebi olabilir:
1-uygun olmayan lastik basıncı
2-yağsız zincir, yatak ve rulmanlar ve buna ek olarak uygunsuz yağ
3-supap ayarı
tabi bunları senin şu iyi bu sağlam dediklerini okuyarak yazdım. çok kafana takma rüzgarsız bir günde dene bir de, lakin rüzgar küçük makinenin düşmanıdır.