Garip Bir Durum

Arkadaşlar benim cbf ilk aldığım zamanlar 2 kişi 110 km li hızları çok rahat görüyordu fakat şu anda 90 km üstüne zorla çıkıyor 100 km yi yokuş aşağı anca görüyor sizce sebebi ne olabilir aklımda tek bişi var o da motor babamdayken yağını değiştirmiş usta da 15-40 koymuş yağı acaba yağ olabilirmi.Hava filtresi temiz buji yeni hız delisi değilim ama uzun yolda hep 80-90 sıkıyor bazen ve olayda kafama takılıyor...

büyük ihtimalk yağ'dandır sorun değiştir kaliteli bi 10-40 castrol yağ koy bişey kalacağını zannetmıyorum tabi onuda bosalt üstüne koyma :D

enterasandır tek kullandığım zaman 120 yi ardçı ile kullandığım zaman 130 u görebiliyorum.haa hız delisimiyim hayır ama insan arasıra denemeden duramıyor.

mehmet kardeşim yağdan o kadar fark edeceğini sanmıyorum.

enterasandır tek kullandığım zaman 120 yi ardçı ile kullandığım zaman 130 u görebiliyorum.haa hız delisimiyim hayır ama insan arasıra denemeden duramıyor.

mehmet kardeşim yağdan o kadar fark edeceğini sanmıyorum.
Yağdan kanaklanmiyorsa neden kaynaklanır ki

YBR mde denedim 15-40 ı aynı senin dediğin gibi oldu motor bi sağırlaştı rolantide çalışırken sapıtmaya falan başladı ertesi gün boşaltıp 10-40 castrol-her zamankinden- koydum eski haline tekrar döndü:cat: yağdan olabilir bence hatta benzini değişik yerden alıyosan o bile fark ediyor:bounce:

senin sorununu bilemem ama forumda ybr fanatiği varya bitane adam iki kişiyle 115 yapıyomuş:p
yakında burayada düşer:queen:

Motorun yağını normal seviyeden fazla yada az koymuşsanızda bu durum meydana gelebilir

Arkadaşlar yağ değiştirdim castrol 4t 10-40 koyuldu 1 lt zircir gevsekti o sikildi motor biraz rahatladı ama 90 sonrası yine aynı acaba subab ayarı mı istiyor ?

yeni yağ koyduğun zaman 300 _400 km motoru biraz kasar. Yağ eskidikçe biraz daha randıman alır. Motor çok kızınca bayılma gibi durumlar veya rampada devirlenmemeler yapıyosa sübap ayarları sıkıdır. Veya sübaplardan şıkır şıkır ses geliyosa gevşektir. Sübap ayarıda öyle her ay istemez. Ben 4 yıl sübap ayarı yaptırmadan bindiğimi bilirim. Bi rahatsızlık vermediği için yapmadım.

bak sana bi fikir vereyim. Bi arkadaşım geldi cbf 150 ile. Yeni almıştı. Bu gaz yemiyo,tekliyo,gitmiyo dedi. Ver bi bakayım dedim.çalıştırdım.gaz verdim. Sanki jıkle açıkmış gibi gaz yemiyodu. Seleyi aç, kaldır dedim. Niye açtırıyon seleyi dedi. Sen aç dedim. Açtı. Ne gördüm dersiniz? Ruhsatı ıslanmasın diye poşete koymuş, poşette hava filtresinin girişini kapatmış. Yani hava onu oraya hüüüp diye çekip tıkamış. Al bunu cebine koy, burayada bundan sonra bişey koyma dedim. Sevindi garibim. Alın size fikir. Bi bak bakalım oraya tıkayan bişeyler varmı?

senin sorununu bilemem ama forumda ybr fanatiği varya bitane adam iki kişiyle 115 yapıyomuş:p
yakında burayada düşer:queen:
hahaha vay gerizekali vay cidden yapıyormus öyle mi:) sen de inanmadın ona değil mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:57 ----------

Arkadaşlar benim cbf ilk aldığım zamanlar 2 kişi 110 km li hızları çok rahat görüyordu fakat şu anda 90 km üstüne zorla çıkıyor 100 km yi yokuş aşağı anca görüyor sizce sebebi ne olabilir aklımda tek bişi var o da motor babamdayken yağını değiştirmiş usta da 15-40 koymuş yağı acaba yağ olabilirmi.Hava filtresi temiz buji yeni hız delisi değilim ama uzun yolda hep 80-90 sıkıyor bazen ve olayda kafama takılıyor...

bu tür oynamalar rüzgar direnci ile de alakalı olabiliyor bir gün 120 yaptığım yolda 1 saat sonra 90dan yukarı çıkamadığım olabiliyor..

hahaha vay gerizekali vay cidden yapıyormus öyle mi:) sen de inanmadın ona değil mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:57 ----------

bu tür oynamalar rüzgar direnci ile de alakalı olabiliyor bir gün 120 yaptığım yolda 1 saat sonra 90dan yukarı çıkamadığım olabiliyor..
Niye öyle diyon deli leo f54 fatih arkadaşım ybr ile düzde iki kişi ile 120 rahat gidiyomuş ::gazla::

Subab ayarı bozulmuş olabilir dostum birde vites geçişleride ve ya yağ değiştir castrol öneririm.
Segman-pistol bunlara baktır:

10 hp moturnan düzde 2 kişiyle 120 km. :farao:Osduruktan teyyare, selam söyle o yare ::gazla::

bi gün bindiririm seni 120yi gösteririm sana o zaman ne yapacaksin..kamera aparatı yapmaya uğraşıyorum bu aralar hem yolu hem de kadranı cekip burda çarşaf çarşaf yayımlarim senin de ağzınin suyu akar anca:)

ilk aldığın anda rodaj yapmadan 2 kişi o hızı gördüysen, o motosiklet bir daha o hızları zor görebilir gibi geldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar