Garantiyi Devam Ettirmek Hakkında

Motosikleti
TVS Raider 125
Motosikletimin bakımı için servise gidecektim. Fiyat sordum 1100 TL dediler (Motul 5100 10W40 için).
Fiyat fazla geldi bu sebeple kendim yapsam diyerek yağın da orijinal olması açısından direkt Gaziantep Motul distribütörünü aradım. Tekli satışları varmış ve 400 TL dedi.
700 TL daha fazla verip garantiyi devam ettirmeye değer mi? (TVS Raider 125 lerin kronik ekran sorunu dışında garantiyi devam ettirmek için bir neden yok.) Kendim halledeceğim sanırım.

Muhitine göre 3 ila 5 lahmacun fiyatına garanti devam ettirilmeli mi? (filtre değişmiyor galiba)
Hmm.. Yani bence gerek yok.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
devam ettirme kronik ekranı gidiyormuş bi 30bin bayıl ekrana da aklın başına gelsin

Motosikleti
D400
garantiden yaptıracaksan neden bunu soruyorsun

Zaten servis konulması gereken yağı koyar.

Bu arada yanlış anlamayın elbette her kuruş daha önemli de bildiğim kadarıyla 1.9 litre civarı yağ alıyor. zaten 2 lt yağ 550/600 lira

Bir de yağ filtresi varsa o da 200 civarıdır, bildiğin 300 lira işcilik için mi garantiyi yakmaya calısıyorsunuz ben mi yanlış yorumladım?

Bu arada yanlış anlamayın elbette her kuruş daha önemli de bildiğim kadarıyla 1.9 litre civarı yağ alıyor. zaten 2 lt yağ 550/600 lira

Bir de yağ filtresi varsa o da 200 civarıdır, bildiğin 300 lira işcilik için mi garantiyi yakmaya calısıyorsunuz ben mi yanlış yorumladım?
1 Litre yağ alıyor ama TVS veya CfMoto gibi markalarda garantiyi bozmak hem mantıklı hem mantıksız . Motosikletin çoğu işçiliğini kötü yapıyorlar(oturduğunuz yerde ki bayiye göre değişir) ve fiyatları pahalı . Garantiden bir parça bozulunca biraz uğraşlı olsa da yeniliyorlar.

Motosikleti
D400
1 Litre yağ alıyor ama TVS veya CfMoto gibi markalarda garantiyi bozmak hem mantıklı hem mantıksız . Motosikletin çoğu işçiliğini kötü yapıyorlar(oturduğunuz yerde ki bayiye göre değişir) ve fiyatları pahalı . Garantiden bir parça bozulunca biraz uğraşlı olsa da yeniliyorlar.

yine de bakım ücreti öyle çok yüksek değil. Benzer bakım için başka markaya gitsen 1.5 litre yağ koyup filtre dğeiştirip 3 bin lira istiyorlar =)
Royal Enfield 4000 istiyor hatta aynı işleme.

Ama dediğin gibi, ne olacağı ne sorun cıkaracağı belirsiz bir makinada garanti önemli 600 lira için bozmaya değmez.

yine de bakım ücreti öyle çok yüksek değil. Benzer bakım için başka markaya gitsen 1.5 litre yağ koyup filtre dğeiştirip 3 bin lira istiyorlar =)
Royal Enfield 4000 istiyor hatta aynı işleme.

Ama dediğin gibi, ne olacağı ne sorun cıkaracağı belirsiz bir makinada garanti önemli 600 lira için bozmaya değmez.
CfMoto'da geçen yılda 1100TLydi yağ bakımı şuanda aynı zam yapmamışlar. 500 600TL için garanti bozmaya gerek yok.

Motosikleti
TVS Raider 125
devam ettirme kronik ekranı gidiyormuş bi 30bin bayıl ekrana da aklın başına gelsin
Sizin galiba kibar konuşmak gibi alışkanlıklarınız yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayır yağ 1 lt alıyor 700 TL el işçiliği

Öğrenci olup kendi harçlığın ile masraf yapınca. 3 e 5 e bile bakmak durumunda kalıyorsun bazen.

İlk cümleniz için de bilgilenmek iyidir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Öğrenci olup kendi harçlığın ile masraf yapınca. 3 e 5 e bile bakmak durumunda kalıyorsun bazen.

Arkadaşımda NK250 vardı göstergesi bozuldu muayeneye sokamıyodu başka bir NK250'den muayene için söküp takmıştık göstergen bozulursa muayeneden yana da sıkıntı çıkar. Gösterge fiyatına baktığımda 8bin TL 2bin TLde işçilik desen 10bin TLlik bir gösterge eğer diyorsan ki ben 20 30 bin KM kullanıcam o KMye kadar 7 8 bin TL ekstradan sadece servisin işçiliğine vermektense kendim yaparım diyorsan çoğu şeyini bozabilirsin garantisini ama 5 10bin KMye kadar kullanıp satıcam diyorsan gerek yok.

Motosikleti
D400

yağ filtresi değiştirip genel kontrolleri yapmıyor mu?
hocam bozmak ıstıyorsanız bozun garantiyi, biz size fkrimizi sunuyoruz =)

yağ filtresi değiştirip genel kontrolleri yapmıyor mu?
hocam bozmak ıstıyorsanız bozun garantiyi, biz size fkrimizi sunuyoruz =)
Yağ filtresini çoğu servis balata spreyiyle temizleyip devam eder diye takıyor ve ona da parça ücreti yazabiliyor :D Hava filtreside aynı şekilde .

Motosikleti
D400
Yağ filtresini çoğu servis balata spreyiyle temizleyip devam eder diye takıyor ve ona da parça ücreti yazabiliyor :D Hava filtreside aynı şekilde .

bana hiç denk gelmedi açıkçası. her defasında sıfır taktılar, mondialde de bajajda da.

izmirdeyim belki ondandır. manisada calısıyorum.
manisada herşeyi yapabilirler doğru burası garip bi yer :D
Manisa'da Eski garaj tarafında Türkoğlu Motors dışında hiç bir tamirciyi önermem. Türkoğlu'da kazık ve çok yavaş yapıyor ama işçiliği çok güzel. ACC Motosiklet veya Türkoğlu en iyisi benim gözümde Manisa'da ACC'nin fiyatları nispeten daha uygun ve daha hızlı yapıyor işleri.

Kesinlikle garantiyi devam ettirme. Kronik ekran sorunu yaşarsan da keçeli kalemle bir şeyler karalarsın ekrana. Değmez fazladan para vermeye.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Forumda yazı ile iletişimde bazen kısa yazınca kibarlık vb. gibi duyguların iletii eksik kalabiliyor. Bunu kabalık olarak algılamayın, yoksa çok üzülürsünüz, hiç gerek yok. Hatta yazacakları şeyleri uzun uzun uzatmayıp kısa öz ve net yazdıkları için benden daha çok kibarlık etmiş oluyor o arkadaşlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar