Garantili servis hakkında

Motosikleti
Henüz yok.
:pale: Merhaba arkadaşlar 80km sonra motosikletimin ilk servis bakımı yapılacak, motorla ilgili çoğu işleri yapabiliyorum yağ değiştirmek, karbüratör temizliği ayarı, yani anlicanız yapmasını biliyorum. Sizce motoru servise götürüp mü ilk bakımını yaptırayım, yoksa ben kendim mi yapayım. Yapılacak işlemler yağ değişimi, somun civata kontrol işlemleri ilk servis olacak ve 300km bakımı yapılacak bilgi verirseniz sevinirim. Tşk ederim.:sunny:

Kendin yaparsan motorsikletin garanti dışı kalır motorun 2 yıl veya 30000 km garantilidir.Bakım periyotları altında servise gitmen gerekir ve kitapçığını servis işletmen lazım

servise fazla para vermeye gerek yok , garantide onemli degil derseniz bakimlari kendinizin yapmanizda sakinca olmaz. ayni zamanda on arka teker milini, salincagin saseye baglandigi yerdeki mili, dislilerin(zincirin gectigi) baglanti vidalarini ve diger vida ,somunlarida kontrol etmeyi ihmal etmezseniz iyi olur. telleri yaglayip ayarlayip ,3-4 binde bir bujiyide kontrol ettinmi servisten daha iyisini yapmis olursunuz diye dusunuyorum.

Motorun hayırlı uğurlu olsun. İlk bakım ücretsiz zaten , bence götürmekte fayda var. Çünkü motorunuz yeni , fabrika kaynaklı bir sorun çıkabilir. O yüzden hiç olmazsa 3 bin km' ye kadar git , garanti kapsamında olsun . Sonra sana kalmış...Kazasız belasız sürüşler dilerim :)

İlk bakımda servis bence de daha iyidir. Hep aynı motor geldiğinden, gevşeyen, sorunlu yerlerini v.b. bilirler. Garanti dışına atmak da hiç mantıklı değil...

Motorunu eskiden günü gününe servise bakıma götüren ben artık bütün bakımlarımı evde yapıyorum. Nedeni de şudur, CBF150 ile kaza yaptım. 2 hafta sonra kornam bozuldu. Servise götürdüm cevap ise hayli ilginç : "Aracınız kaza yaptığından korna garanti dışıdır."

Eyvallah dedim bu seferde şu arka frene basıldığında "tık-tık" sesi mevzusu başladı. Jant değişimi istedim. 11500kmde götürdüm motoru servise ve ne deseler beğenirsiniz. "Bu sorun genelde 3000-5000 kmlerde görünen birşeydir, balata gibi başka bir sorununuz olabilir jant değişimi reddedildi."

Honda fabrika sana sesleniyorum. 16000 bakımını (Balata+buji+hava filtresi+zincir+yağ) 70 tlye evimde halledeceğim. Servise getirsem en az 150tl kitleyeceksin biliyorum. Nasıl olsa ne sorunla getirsem yok kazalı yok, bu kmlerde olmaz diye garanti dışında bırakacaksın. Bende kibar bir dille garantini istemiyorum senin, ben kendi motoruma bakarım.

Motosikleti
Henüz yok.
Tşk ederim arkadaşlar çoğu işleri kendim yapmasını biliyorum o bakımdan sorun yok garantili ya o yüzden tereddüte düşüyorum ilk servisine gideceğim ne olur ne olmaz, birde yetkili servisin herhangi bir şubesine gidip bu işlemi yapabiliyormuyuz yoksa aldığımız yere mi motoru götürüyoruz.

Motosikleti
Henüz yok.
Tşk ederim arkadaşlar çoğu işleri kendim yapmasını biliyorum o bakımdan sorun yok garantili ya o yüzden tereddüte düşüyorum ilk servisine gideceğim ne olur ne olmaz, birde yetkili servisin herhangi bir şubesine gidip bu işlemi yapabiliyormuyuz yoksa aldığımız yere mi motoru götürüyoruz.

Motosikleti
Henüz yok.
merhaba arkadaşlar benim servisin bakım zamanı geliyor satın aldığım yere mi götüreyim yoksa herhangi bir servisine mi götüreyim yani bana yakın yerdeki servisine götürebilirmiyim. satın aldığım yer maltepede ama kadıköyde servisi var kadıköye götürebilir miyim sorun olurmu.

merhaba arkadaşlar benim servisin bakım zamanı geliyor satın aldığım yere mi götüreyim yoksa herhangi bir servisine mi götüreyim yani bana yakın yerdeki servisine götürebilirmiyim. satın aldığım yer maltepede ama kadıköyde servisi var kadıköye götürebilir miyim sorun olurmu.
Asya motor servisiyse sorun olmaz hangisine götürürsen götür garanti açısından. Ha bu arada benim servisin bakım zamanı demişsiniz motor yerine :p

Motosikleti
Henüz yok.
Asya motor servisiyse sorun olmaz hangisine götürürsen götür garanti açısından. Ha bu arada benim servisin bakım zamanı demişsiniz motor yerine :p

( benim motorun ) yazmam gerekirken yanlış cümle kurmuşum, tşk ederim mengü16 anlayışınız için tşk ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar