honda motosikletimi sıfır almıştım. benim bir işime yaramamıştı çünkü arıza vermemişti. zaten garanti dışı kalmaması için belli kilometrelerde bakıma sokmak zorundasınız. motosikletiniz kaliteliyse bilinçli bir kullanıcıysanız sizden dolayı uzun bir müddet arıza çıkarmayacaktır. çevremdeki arkadaşlardan bazılarında mesela kontak anahtarı, elektrik aksamındaki arızalar gibi bazı şeylerin garanti kapsamında değiştiğini biliyorum. genelde bu değişimleri malının arkasında duran iyi markalar kendi kusurlu malı olarak kabul ediyor ve garanti kapsamından değiştiriyor. aslında bu olay serviste bitiyor, servisin kötü niyetliyse hiç bir şeyi garantiye sokmaz kullanıcı hatası der geçer. bu durum çin motosikletlerinde sıkça karşılaşılan durum, servislerini anlatmama gerek yok. motosikletiniz garanti kapsamındayken arıza verirse, kullanıcı hatası deyip garantiden değişim kabul edilmiyorsa tüketici hakları mahkemesine dava açabilirsiniz. alacağınız motosikletin sıfırı ile ikinci eli arasında fazla fiyat farkı yoksa sıfır alın derim. sahibinden.com sitesine geçenlerde baktım, adam sıfır parasına yakın fiyat çekiyor bazıları sıfır fiyatını geçiyor. adama hem parasını peşin veriyorsun hemde ikinci el alıyorsun. insanlarımız biraz ilginç, yahu niye alayımki ikinci el, sıfırında zaten kampanya var. peşin fiyatına 12 taksit yapmış firma. hem sıfır alırım hemde yavaş yavaş taksit taksit öderim
Aynen katılıyorum, motoru aldığım ilk gün daha bayi den çıkma dan sigortası yandı, servise bayi gönderdiğin den değiştiler. 1 aya kalmadı düz yolda giderken ön lastik patladı, heral de dadaş,diken,sert bir cisim battı sandım servise götürdüm, hiç bişey batmamış iç lastiğin birleşme noktasın dan ayrılmış lastik garantiye girmiyomuş 15 tl tuttu. Sonra hep şehir içi kullanıyom zaten bir de kısa far yanmasın mı o da garantiye girmiyomuş 5 tl de o. Aldığım günden beri 4. vitesin lambası yanmıyo genel bakım da adama zorla yaptırdım.
Gene düz yolda gidiyorum 3. viteste bi ses geldi motosiklet sanki boşa geçti bir de ne bakıyım zincir kopmuş, yuh dedim, o kadar yolu yazın sıcağın da motoru itekliyerek servise götürdüm adam şaşırdı nasıl böyle bişey olur dedi . Acelem olduğunu söylediğim halde 2 saat bekledim adam sonra bana motoru buraya bırak 1 hafta sonra zinciri gelir garanti den değişiriz dedi, ama bana motor lazım dedim ve bu sefer de ben şaşırdım 'zinciri yaparız ama ücretli olur'.
Şimdi servisi değiştim Ali usta 10 numara adam anlatmaya gerek yok erzincan da bilen bilir, ben geç bilmişim orası ayrı.
Sonuç olarak bizzat yaşamış olduğum durum orta da, servis olarak mondial sınıfta kaldı.