Garanti bozulur mu?

Motosikleti
Cb125f
İlk rodaj bakımından önce etrafımındakilerin tavsiyesiyle 500km'de yağ değişimi yaptım, kimisi garanti gitti diyor kimisi garantiye zarar vermez diyor. Sizden duymak isterim yardıcmı olur musunuz?

İlk rodaj bakımından önce etrafımındakilerin tavsiyesiyle 500km'de yağ değişimi yaptım, kimisi garanti gitti diyor kimisi garantiye zarar vermez diyor. Sizden duymak isterim yardıcmı olur musunuz?
Motosikletten çıkan yağı anlıyacaklarını sanmıyorum ,genelde pek özen göstermeden 5DKda değiştirip geçiyorlar ondan dolayı garanti bozulmaz . Örn: 5binde bir bakım yazıyorsa performanslı kullanım da siz 2.5bin KMde ara bakım yapsanız sıkıntı olmaz.

Motosikleti
Cb125f
Söyleme gibi bir niyetim yok hocam rodaj bakımı çok yakın 1-2 haftaya götüreceğim :) çok sağolun

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Hangi motora sahip olduğunuzu söylerseniz, servisin ne kadar hassas olacağına dair net bir fikir beyanında bulunabiliriz :)

Genelde insanlar yanlış bir yönlendirme yapıyorlar, rodaj için fabrika çıkışlı mineralli / kalın yağ koyulur fabrikada ki, rodaj esnasında çapakları tutabilsin, bu da performans düşüklüğüne sebep olur, dilerim bilinçli bir hareket yapmışsınızdır.

Motosikleti
Ns200 15"
Hangi motora sahip olduğunuzu söylerseniz, servisin ne kadar hassas olacağına dair net bir fikir beyanında bulunabiliriz :)

Genelde insanlar yanlış bir yönlendirme yapıyorlar, rodaj için fabrika çıkışlı mineralli / kalın yağ koyulur fabrikada ki, rodaj esnasında çapakları tutabilsin, bu da performans düşüklüğüne sebep olur, dilerim bilinçli bir hareket yapmışsınızdır.
Çapakları tutmasından ziyade mineral yağların sentetik yağlara nazaran içindeki aşındırmayı önleyen bileşenler daha az olduğundan ötürü sentetik yağ kullanılmaz. Kalınlık ile alakalı bir şey diyemem ama rodajda yine viskoziteyi olağanın üstünde kullanmak doğru değildir. Performans düşüklüğünün sebebide segmanlar silindire tam alışmadığından ötürü kompresyon kaybı olur bu da bahsettiğim sonuca çıkar, yeni toplanan motor ile 5.000 kilometredeki motorun iç basınçları birbirlerine çok yakın olmayacaktır.

Motosikleti
Cb125f

Cb125f sahibiyim ilk motorum, etrafımdakileri dinleyerek 500km'de yağ değişimi yaptım rodaj için çok daha iyi olduğunu söylediler

Motosikleti
cbf 150
Garantine birşey olmaz fakat hata yapmışsın. Aynı hatayı bende zorunlu olarak vespanın rodajında yapmıştım normaldir. Şİimdi fabrikadan konulan yağın spesifikasyonları değişiktir. O yağın amacı motorun bütün aksamlarının en iyi şekilde uyumlanması içindir. Bu yüzden zorunluluk yoksa kitapda yazanın dışında değiştirmek yanlıştır ama dünyanın sonu değil büyük hacimli spor motorları en çok etkilenr bu top speed vsvs gibi. Ufaklarda minimaldir. ama genede hatadır.

Motosikleti
Honda Forza
Anlarlarsa garantiden çıkarabilirler ama bu garanti olayına da pek takılmıyorum açıkcası. Zaten çok şanssız değilseniz garanti sürecinde motora bişey olmuyor. 900km de rodajı yaptırdım. 1 yıl sonra ilk bakıma da gider sonrasında kendim değiştiririm zaten yağı falan.

Serviste bu işten ekmek yediği için anlasa da görmezden gelebilir bakım sürecinde servise gelmeye devam edin diye.

Velhasıl çok takmayın

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Mümkün olan en kısa zamanda, mümkün olduğunca uzaklara uzaklaş o edrafındakilerden.

Erken değişim istersen de bunu yetkili de yaptırabilirsin.
En düşük cc motorlara bile 1-1,5bin TL sadece yağ değişimi ücreti istiyorlar. Bunu yapanlar genelde evin önünde eli az alet tutan adamlar yapıyor 300-400TL orijinal yağlar onlardan alıp daha sağlıklı olmasını sağlıyor kendi gözünde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar