Garaja Girerken Yan Yatırdım..

Merhabalar,

Motoru 2 bina yanda oturan abimin kapalı garajına bırakıyorum normalde, garaja beton dökülecekmiş, herkes aracını çıkarsın diye duyuru yapmışlar.
Çıkardım bende motoru, bizim binanın altında ki bodruma da motor konuyo ama merdivenli bi kısım var rampa falan yerleştirip üstüne öyle geçmek gerekiyo, daha önce hiç denemedim girmeyi.
Skuter olsa rahat girer çıkar ama benim motorla zor oluyo baya.Rampadan geçerken paldır küldür indim aşağı.Debriyaj kolu kırıldı.

Fotoğraf kalitesi çok kötü kusura bakmayın!!

03012013647.jpg
03012013646.jpg

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Geçmiş olsun yanlız değilsin , hemen her motorcunun başına hayatında en az bir kere gelir. Sana birşey olmamış ya önemli olan o motor tamir edilir önemli değil.

Sevgiler

Geçmiş olsun,Sana birşey olmamış ya motorun altında kalanlar,ezilenler oluyor.En büyük hatan basamakların üstüne koyduğun kalas'mı ?demir'mi ? herneyse kısa ,mümkünse biraz geniş ve aşağıya doğru eğimli olmalı dengenin bozulması halinde ayaklarını basamabilir bir yerlere tutanabilirsin.

Geçmiş olsun kardeşim,sıkma canını sana bir şey olmasın.keşke şu hırsızlık belası olmasa da motorları oraya buraya tepiştirme derdinden kurtulsak.

usta gecmis olsun da sen teflon tavayla cekmedigine emin misin fotolari harbiden ucuz kurtulmussun gerci motor dusunce icin yanmistir ama neyse

Girmeye çalıştığın yer merdivenli olduğuna göre Garaj değil,
büyük konuşmayayım ama seninki gibi bir düzenekle motorla merdiven inmem,

sana bir şey olmamış,dua et...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
En kötü kazan bu olsun. Geçmiş olsun.

kardeşim oluyor işte. büyük kazanı savmışsındır. buna şükür.

Geçmiş olsun. Bununla kalır inşallah. Belli bir derece yattıktan sonra motoru tutmak için 2 ayı gücü lazım ama bu çoğumuzda yok malesef ve sende rampada yatırmışsın. Normal yani. Grenajlarda problem yoksa KOy gitsin :)

takma kafanı kardeş allah daha beterinden korusun her kesin başına gelebilecek bir olay kaldır motoru yerden bi debriyaj kolundan bişey olmaz gecmiş olsun

motor rampadan kayınca elini motorla kapı arasına sıkıştırma ihtimalide varmış, sende hiçbirşey yok bu iyi. Aslında bu tarz rampalarda kayma en çok inişlerde değil çıkışlarda oluyor arka lastik patinaj yapınca. Sonra kıç yana atıyor kitleniyorsun iyice, ne ileri ne geri:)

ben cbr 125'i indirip çıkardığımdan biliyorum, bu açıdaki merdivenden alt kısım vurmadan iniyor aslında sanılanın aksine:) Gerçi 250 nin aks mesafesi 5 cm daha fazla bu biraz dezavantaj ama ben çok daha yüksek basamak ve dik olanından saldım 125'i

rampa işi zora sokmuş ama zaten çıkarken yine rampayı kullanacakmışsın o zaman oalcakmış şimdi olmasa... Geçmiş olsun

geçmiş olsun ama şemsiyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Eksik olmayın dostlar..
Evet girmeye çalıştığım yer garaj değil binanın bodrum katı.Aslında apartmanda oturan skuter sahipleri girip çıkıyo ama ben tavana kafam çarpmasın diye biraz eğilince denge gitti. Grenajda sorun yok.
Zaten diğer kapalı garajdaki tadilat bitince alıcam yerine.
Foto kaliteleri için tekrar kusura bakmayın.
Saygılar..

Geçmiş olsun, tavan çok alçak bir seferde inemezsin oraya motoru sürerek. Ayaklarını koyacak yer de yok merdivenlerin tamamını kapasaydı rampa rahat ederdin. Bir dahakine motoru kapatın vitese boşa atıp motorun önüne geçip ön frenle kontrollü olarak indirmeye çalışın çok hafif biri değilseniz yüzde 99 ihtimalle motoru ordan vukuatsiz aşağı indirirsiniz bu şekilde.

bi daka bi dakka. sen motoru yan yatırdın, uzuldun, kaldırmadın, cebınden cep telefonunu cıkardın kameraya bastın ve 2 tane foto aldın. ve bunları yaparken motorun yerde ınlıyodu. anlayamadım ben bu ısı ? dupedız ezıyet bu. skandal soka gırdım yemın edıyorum.

şaka bi yana :D gecmıs olsun. garaj tıpımız aynı sayılır ama benım kapı bırazdaha genıs. he bu arada motorunn dusmesını sen ıstemıssın resmen. nedir o yerdekı uzun parca? tahta mı kornıs falan mı ? uzerı buzlu karlı sen de dumduz lastıklerı ustunden gecırmsıssın ? anlayamadım ben burdakı olayları cıdden tartısılır bunlar :D

motorun kapalı garajı var aslında ama zemine beton döküleceği için şu an koyamıyorum.KApalı otoparka götürsem en yakın 3 KM, aklım orda kalıcak. Karda kışta dışarda bırakmaktansa sokayım dedim binanın bodrumuna. Yani yukarıda da Esirci kardeşin dediği gibi " hırsızlık belası olmasa da bizde sokuşturmasak bir yerlere."
Motor 160 kilo öyle ha diyince kalkmıyo yerden.Ne yapsam diye düşürken telefonu elime aldım yardım isteyecektim birinden o sırada da foto çektim.
Teşekkürler geçmiş olsun dileklerin için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar