GARAJ ZEMİNİ DÜZENLEME

Arkadaşlar garajımın zemini düz değil, motoru yıkayıp koysam bile hemen tozlanıyor. Kauçuk zemin kaplaması düşündüm fakat düz olmadığından olmaz diye düşünüyorum tavsiyesi olan var mı acaba? https://hizliresim.com/hqhLQW

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar garajımın zemini düz değil, motoru yıkayıp koysam bile hemen tozlanıyor. Kauçuk zemin kaplaması düşündüm fakat düz olmadığından olmaz diye düşünüyorum tavsiyesi olan var mı acaba? https://hizliresim.com/hqhLQW
Kaldırım taşı gibi taş döşeseniz yeri en azından telafi edebilir, bütçenizi aşarmı bilmiyorum.

Evet kaldırım taşı da olabilir ama zeminin yamukluğundan düzgün olmayabilir

Defolu karo bulabilir misin ? nerdesin bilmiyorum ama bi de rotex alirsin orda da yikarsin ya da beton dokuceksin cok da bi alternatif yok .

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Defolu karo bulabilir misin ? nerdesin bilmiyorum ama bi de rotex alirsin orda da yikarsin ya da beton dokuceksin cok da bi alternatif yok .

Defolu karoda kaydırma yapıp motosikleti düşürmeye neden olabilir belki, yanlış bilmiyorsam bazıları kaygan oluyor buda garajda istemediğimiz birşey.

Kazma kürek ile zemini düzleyebilirsin. Hani fazlalığı alır eksik olan tarafa koyarsın. İçeride çok yoksa dışarıdan sağdan soldan vur kazmayı al toprağı kürekle sonra taşı garaja. Silindir misali vura vura düzleştirebilirsin. Üstüne de çakıl taşları dökersin güzel durur.

Aslında şuan elimde 4 torba hatta bir tane de yarım torba çimento var ama o tarz işleri pek beceremediğimden hiç bulaşmadım.

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
Bir usta bulup yeri hafid tesviye yaptırın ve birazda kumla harç yaptırıp döktürün. 4,5 torba çimento işinizi görebilir gibi bu görünen metre karede. Ancak ustası fikir verir. Yada internetten bakınız harç kalınlık nasıl yapılır vb. Bu işler kabadır ama yapılır. Bilinmezliği çok değildir.

Benim de aklıma gelen buydu dışarıdan toprakla eşitlemek sonra paralı pvc ile kaplayıp toz ve pislikten kurtulurum diye düşünmüştüm.

Kendiniz yapabilirsiniz. Uzun düz bir kalas bulup , hafif cıvık bir harç yapıp , kalasla düzeltebilirsiniz. En iyi yol bu. Usta yapabiliyorsa herkes yapabilir :p
O zemine PVC tutmaz , altının beton olması lazım.

Betonunn içine enazından tek kat hasır demir çesan koymakta fayda var ama o kapıdan yine toz girecek beklentinizi bir tek zemin karşılamaz

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ahşap da olabilir.
Rabıta döşeme mesela.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:11 ----------

mermercilerde bol bol bulunur çöp mermerler, paledyen zemin diye geçiyordu galiba, adını tam bilmiyorum, mermercilerde bol bol bulunur paledyen parçaları. bir kaç torba çimento ve biraz kum ve birazda paledyen parçaları ile en ucuz yollu ve verimli zemin bu bence.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar