katılıyorum,bizzat böle bi kavgaya şahit oldum,adam körmüsün tabela var dedi,park edende o tabelanın diregini alır ...... dan sonrası pek iç açıcı deil :cherry: yere sabitlenen plastik dubalardan alın,iki duba arasına renkli zincir çekin,çok işlek bi yer deilse işe yara sanırım..park yapılmaz yazısı falan yapıştıracaksanız hiç kasmayın işe yaramıyor![]()
bendeaynı durumdaydım 1.5 yıldırr artık evdeyken gelen olunca beyliğim elimde yanına gidiyorum(garaj kapısı bizim zeytinliğe açılıyor) gören tamam abi hemen çekiyorum diyor bayadır da koyan olmadı polis işi yalan ben çağırdım buraya karışamayız dedi jandarmanında bölgesine girmiyorum mal gibi bekletiyorlar adam al bir kurusıkı göstermelik çık artık kimse koyamaz tecrübe ile sabit:cat:
2010 senesinde Balıkesir/akçay'da böyle bir durum yaşandı. Jandarmada subay amcam ve tsk'da görevli babama dangalağın teki kurusıkı göstermiş :silent:
Ulan 2 asker adama silah gösterilir mi :mrgreen:... Bunlarda silah çekiyorlar, amcam göz altına alıp paketliyor adamı oracıkta.
Sonucuda söyliyim; Kurusıkı taşımaktan dolayı sağlam bir ceza alıyorsunuz kanunlara göre. Silaha el koyuluyor, 2 gün misafir ediliyorsunuz karakolda... + Bir konudan dolayı dava açıyor devlet, gerçi ne davası hatırlamıyorum...
Ben ruhsatlı silahımı kutusunda taşırım daima. Kuru sıkı olsun, normal olsun yanınızda taşıyacak iseniz kutuda olması gerekli. Bir aramaya denk geldiğinizde geçiriyorlar yoksa![]()
yere sabitlenen demir veya plastik duba işinizi çözer basit masrafsız bişey düşünün bu kadar olaya gerek yok![]()
plastik dubayı ezmeyi adet edinen arkadaşa dubanin içine yerleştirdiğimiz demir mil ile çok güzel şakalarda yapılıyo![]()
zabıta gördü mü kaldırtıyor kanunen belediye meclisinden izin belgesinin olması şart onları dikebilmeniz için
arkadaşımın dükkanının önüne bir fiorino park etmişti. bende tesadüfen uğradım bir baktım dükkanın önüne hödüğün biri tam kapıya yanaşmış bırakmış gitmiş. dedim polisi aramadın mı? kaç kere aradım dedi adama ulaşmaya çalışıyorlarmış :S
sinirden çılgına döndüm hemen bir tanıdığı aradım 15 dakika sonra trafik polisi geldi resim çekip ceza yazdı 5 dakika sonrada çekici geldi paket etti götürdü =)
artık malesef emniyet güçleri ''adam öldürüyolar yetişin'' diye aradıgınızda bile pek oralı olmuyor, kaldı ki ''garajımın önüne park etmişler'' diyesiniz =)
ya tanıdıkla işi çözeceksiniz yada yazıyı gördüğü halde park edenlerin lastiklerini yaracaksınız. siz siz olun sakın ha çizeyim demeyin,unutmayın ki boya işçiliği hem pahalı hemde o araçta boyanan parça olduğu için fiyatı düşer. siz 150 tl lik bir lastik ile işi çözün o da son çare =)
dogrusu bu ama ilk ulastirma bakanligina mi basvurcaz