Garaj kapısı

arkadaşlar garaj kapısı önüne park edenler için bir kaç yere başvurmamız gerekiyormuş park yapılamaz diye bunları nereye başvurcaz

Motosikleti
Hero X Pulse 200
park yapılmaz yazısı falan yapıştıracaksanız hiç kasmayın işe yaramıyor :)

park yapılmaz yazısı falan yapıştıracaksanız hiç kasmayın işe yaramıyor :)
katılıyorum,bizzat böle bi kavgaya şahit oldum,adam körmüsün tabela var dedi,park edende o tabelanın diregini alır ...... dan sonrası pek iç açıcı deil :cherry: yere sabitlenen plastik dubalardan alın,iki duba arasına renkli zincir çekin,çok işlek bi yer deilse işe yara sanırım..

bizim arkadaşın dükkanı var (Baba'sının bakkalı) dükkan önüne araba brakmayın diye çok yalvarıyorlar her seferinde abi 5 dk sonra alıcam cevabı ile karşılaşıyorlardı...

taki bir tane palio'nun kabuta resim çizene kadar....

adam feryat figan bakkana daldı arabana ne yaptınız fln dedim dayı brakma dedik anlamadın mahallede çoluk çocuk çok :D o yüzden dedik...

abi bir nüsübet bin nasihattan iyidir o durumlarda çiz aklı başına gelir çiz arabayı korkma

bülent abi o tür kavgalara şahit oldum...

final sahnesi karakolda bitiyor bir taraf kamu malına zarar vermekten mahkemelik diyer taraf kasıtlı adam yaralamaktan :D

Oyle gereksiz seylere gerek yok, 155 i arayin "su an garaj kapimin onune bir arac cekilmis,disari cikmaktan mahrum birakiliyorum, ben sahibini aradim bulamadim, yardimci olun diyorsun, 10-15 dakikaya cekici ile bi asayis araci daha geliyor, plaka kontrolu sonrasi sahibi ortada yoksa arac cekiliyor... Arac sahibi size birsey diyemez cunku kanun disi park etmeye giriyor... Yiyorsa gider polise soyler, polis de "ben gordum cektim kardesim" der. Bir iki defa bu islemi yaptirin, bir daha arac ceken olmaz...

Son düzenleme:
arkadaşımın dükkanının önüne bir fiorino park etmişti. bende tesadüfen uğradım bir baktım dükkanın önüne hödüğün biri tam kapıya yanaşmış bırakmış gitmiş. dedim polisi aramadın mı? kaç kere aradım dedi adama ulaşmaya çalışıyorlarmış :S

sinirden çılgına döndüm hemen bir tanıdığı aradım 15 dakika sonra trafik polisi geldi resim çekip ceza yazdı 5 dakika sonrada çekici geldi paket etti götürdü =)

artık malesef emniyet güçleri ''adam öldürüyolar yetişin'' diye aradıgınızda bile pek oralı olmuyor, kaldı ki ''garajımın önüne park etmişler'' diyesiniz =)

ya tanıdıkla işi çözeceksiniz yada yazıyı gördüğü halde park edenlerin lastiklerini yaracaksınız. siz siz olun sakın ha çizeyim demeyin,unutmayın ki boya işçiliği hem pahalı hemde o araçta boyanan parça olduğu için fiyatı düşer. siz 150 tl lik bir lastik ile işi çözün o da son çare =)

bendeaynı durumdaydım 1.5 yıldırr artık evdeyken gelen olunca beyliğim elimde yanına gidiyorum(garaj kapısı bizim zeytinliğe açılıyor) gören tamam abi hemen çekiyorum diyor bayadır da koyan olmadı polis işi yalan ben çağırdım buraya karışamayız dedi jandarmanında bölgesine girmiyorum mal gibi bekletiyorlar adam al bir kurusıkı göstermelik çık artık kimse koyamaz tecrübe ile sabit:cat:

bendeaynı durumdaydım 1.5 yıldırr artık evdeyken gelen olunca beyliğim elimde yanına gidiyorum(garaj kapısı bizim zeytinliğe açılıyor) gören tamam abi hemen çekiyorum diyor bayadır da koyan olmadı polis işi yalan ben çağırdım buraya karışamayız dedi jandarmanında bölgesine girmiyorum mal gibi bekletiyorlar adam al bir kurusıkı göstermelik çık artık kimse koyamaz tecrübe ile sabit:cat:

2010 senesinde Balıkesir/akçay'da böyle bir durum yaşandı. Jandarmada subay amcam ve tsk'da görevli babama dangalağın teki kurusıkı göstermiş :silent:

Ulan 2 asker adama silah gösterilir mi :mrgreen:... Bunlarda silah çekiyorlar, amcam göz altına alıp paketliyor adamı oracıkta.

Sonucuda söyliyim; Kurusıkı taşımaktan dolayı sağlam bir ceza alıyorsunuz kanunlara göre. Silaha el koyuluyor, 2 gün misafir ediliyorsunuz karakolda... + Bir konudan dolayı dava açıyor devlet, gerçi ne davası hatırlamıyorum...

Ben ruhsatlı silahımı kutusunda taşırım daima. Kuru sıkı olsun, normal olsun yanınızda taşıyacak iseniz kutuda olması gerekli. Bir aramaya denk geldiğinizde geçiriyorlar yoksa :)

2010 senesinde Balıkesir/akçay'da böyle bir durum yaşandı. Jandarmada subay amcam ve tsk'da görevli babama dangalağın teki kurusıkı göstermiş :silent:

Ulan 2 asker adama silah gösterilir mi :mrgreen:... Bunlarda silah çekiyorlar, amcam göz altına alıp paketliyor adamı oracıkta.

Sonucuda söyliyim; Kurusıkı taşımaktan dolayı sağlam bir ceza alıyorsunuz kanunlara göre. Silaha el koyuluyor, 2 gün misafir ediliyorsunuz karakolda... + Bir konudan dolayı dava açıyor devlet, gerçi ne davası hatırlamıyorum...

Ben ruhsatlı silahımı kutusunda taşırım daima. Kuru sıkı olsun, normal olsun yanınızda taşıyacak iseniz kutuda olması gerekli. Bir aramaya denk geldiğinizde geçiriyorlar yoksa :)

hocam bende askerim o konuda sıkıntı yok benim ki normal ateşli silah ruhsatlı beylik tabancası diye geçer ya halk arasında:) arkadaş evinde yapacak onu kurusıkı taşımak yasaktır sadece şarjör boş ve silahta değilken silahın kutusunda ve aracın bagajında faturası ile taşınabilir:)

bizim garajın önune 2 kere park ettıler ıksıındada lastıklere bıcakla yarık actık bıdaha o adamlar buraya degıl baska yere bırakmaya basladı .

garajın kapısı yok araba ıcerde gozukuyor tam onune koyuyorlar lastık kesmıcende napacan

yere sabitlenen demir veya plastik duba işinizi çözer basit masrafsız bişey düşünün bu kadar olaya gerek yok :D

plastik dubayı ezmeyi adet edinen arkadaşa dubanin içine yerleştirdiğimiz demir mil ile çok güzel şakalarda yapılıyo :D

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Aynı sorunu ben yıllardır yaşıyorum, plastik dubasından tutun garaj kapısına yalvarırcasına park etmeyin yazana kadar. Araba için boş bir yer İstanbul'da nimettir. Artık sadece park eden kişinin ön cama telefonunu not yazarak bırakmasını dua ediyorum..

yere sabitlenen demir veya plastik duba işinizi çözer basit masrafsız bişey düşünün bu kadar olaya gerek yok :D

plastik dubayı ezmeyi adet edinen arkadaşa dubanin içine yerleştirdiğimiz demir mil ile çok güzel şakalarda yapılıyo :D

zabıta gördü mü kaldırtıyor kanunen belediye meclisinden izin belgesinin olması şart onları dikebilmeniz için

arkadaşımın dükkanının önüne bir fiorino park etmişti. bende tesadüfen uğradım bir baktım dükkanın önüne hödüğün biri tam kapıya yanaşmış bırakmış gitmiş. dedim polisi aramadın mı? kaç kere aradım dedi adama ulaşmaya çalışıyorlarmış :S

sinirden çılgına döndüm hemen bir tanıdığı aradım 15 dakika sonra trafik polisi geldi resim çekip ceza yazdı 5 dakika sonrada çekici geldi paket etti götürdü =)

artık malesef emniyet güçleri ''adam öldürüyolar yetişin'' diye aradıgınızda bile pek oralı olmuyor, kaldı ki ''garajımın önüne park etmişler'' diyesiniz =)

ya tanıdıkla işi çözeceksiniz yada yazıyı gördüğü halde park edenlerin lastiklerini yaracaksınız. siz siz olun sakın ha çizeyim demeyin,unutmayın ki boya işçiliği hem pahalı hemde o araçta boyanan parça olduğu için fiyatı düşer. siz 150 tl lik bir lastik ile işi çözün o da son çare =)

150 tl otomobil lastiği? Sen rüya görüyon heralde. Çizin, emin olun boya lastikden daha ucuz.

bauhaus ta metal menteşeli kilitli yana yatıp kalkan engeller var onlardan tavsiye ederim

konu iyice gitti yok çiz yok lastikleri yar o işlerin sonu karakolluk duba öneren olmuş teşekkür ederim de belediye bunları görürse kaldırıyormuş bunu duymuştum pekala bunları kaldırmaması için nereye başvurcaz oranın park yasağı bölgesi olması için bir ara şeytan dürttü al demir su borusunu kaportanın içine et dedi ama haksız taraf olucam sonra kavgaya gelse sıkıntı olmaz kaskla kafa da atarız kick boksta yapıyorum :) yani yaş önemli değil yeter ki benden iyi boksör gelmesin :D

Adamın biri bütün sokak bomboşken , benim motorumun tam dibine ,kaldırımla yol arasına sıkıştıracak şekilde arabasını park etmiş, zar zor motoru çıkardım, ardından arabanın hem sağ, hem de sol stop lambaları ile farlar arasına anahtar ile güzel desenler çizdim. Füme renk üzerine güzel bir sanat çalışması oldu.Herif plakamı almıştır diye sonradan endişe ettim ama arayan soran olmadı. 8-9 yıl önceydi.

Türkiyede bu isler nasil yürüyor bilmiyorum ama burada cok basit..
Genelde bütün garajlarin önünde buraya park yapilmaz levhasi vardir..
Ama olup olmamasi zaten önemli degil..
Park eden kisinin bunu görmesi gerek..
Herneyse..
Farzedinki siz aracinizla garajdan cikmak istiyorsunutz ve önünde bir arac parketmis..
Polisi ariyorsunuz..
Araci hemen cekiyorlar..
Hem cekme parasi Hemde ceza arac sürücüsüne..
Yanilmiyorsam bu masraf 300 Euro ya yaklasiyor..
Yani burada iyi düsünmek lazim garaj önüne parkederken..

Baska bir durum düsünün..
Siz aracinizla eve geldiniz ve garajiniza girmek istiyorsunuz ama önü kapali..
Yine Polis cagirdiniz..
Ama bu sefer Polis size diyorki..
"Tamam bu araca ceza keseriz ama cekmeyiz. Aracinizi baska yere parkedin"
Siz illa cekilmesinimi istiyorsunuz..
Ozaman Polis sizden cekme parasini aliyor ve size
"Sivil mahkemeye verip bu arac sahibinizden cekme parasini alin" diyor
Ve genelde buna kimse yanasmiyor burada..

Böyle bir sistem Türkiye dede uygulanabilir..
Nereden bakarsan bak belediye para kazaniyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar