Ganalı Öğretmen..

Gana’da Görev Yapan Öğretmene Microsoft’tan Hediye Geldi Gana’daki bir eğitim görevlisinin okulda bilgisayar olmamasına rağmen bilgisayar dersini kara tahta üzerinden işletme azmi, eğitime olan inancı bir kez daha gözler önüne serdi. Microsoft bu azme kayıtsız kalamadı.

ganada_gorev_yapan_ogretmene_microsofttan_hediye_geldi_h9618_5e987.jpg

Gana’nın Kumasi kentinde öğretmenlik yapan Richard Appiah Akoto isimli öğretmen içimizdeki vicdanı tekrar yoklatmaya sebep oldu. Ekonomik sıkıntılardan ötürü okulda bilgisayar olmaması, öğretmenin bu dersi öğretmesine engel olamadı. Kara tahta üzerine çizdiği bilgisayar ekranı ile ders öğretmeye devam eden öğretmenin fotoğrafı sosyal medya da hızla yayılmaya başladı. Kara tahtaya çizilen bilgisayar ekranında, üzerine açıklamalar yazarak dersi öğretmeye çalışan öğretmen, Owura Kwadwo ismini kullandığı Facebook hesabından bu resmi paylaşarak, “Gana okullarında bilgisayar iletişim teknolojisi dersi vermek çok eğlenceli” açıklamasıyla resmi paylaşmasının ardından resim sosyal medya da inanılmaz bir hızla yayılmaya başladı. Birçok öğretim görevlisinin kalbini fetheden resme övgüler ve minnetler yağmaya başladı. Durumdan etkilenen girişimci Rebecca Enonchong ise bir çözüm üretme amacıyla Microsoft Afrika’ya ithafen tweet yolladı. Attığı tweette “Eminim bu öğretmene uygun bir kaynak sağlarsınız” açıklaması bulunuyordu.

akoto.jpg

Pazar günü Rebecca Enonchong isimli girişimcinin attığı tweet sonrasında, daha da yayılmaya başlayan resme yönelik Salı günü Microsoft’tan açıklama geldi. Microsoft tarafından atılan tweette “Eğitimde dijital dönüşümü gerçekleştirmek üzere öğretmenleri desteklemek, yaptığımız işin özünde yatıyor. Owura Kwadwo’ya ortaklarımız aracılığıyla bir bilgisayar göndereceğiz ve eğitim materyallerimize ücretsiz erişim vereceğiz” sürprizi yapıldı.

akoto2.png

Durum hakkında açıklamada bulunan azimli öğretmen Akoto “Facebook’tan fotoğraf paylaşmayı seviyorum. Bu fotoğraflarında bu kadar çok ilgi çekeceğini tahmin etmezdim” ifadesine yer verdi. Akoto’nun görev aldığı okulda 2011 yılından beri bilgisayar bulunmamasına rağmen, müfredatta yer alan bilgi ve iletişim teknolojileri dersini öğrencilerin geçmesi gerekiyor. Akoto bulduğu yöntemle öğrencilerine bu dersi geçirmeye çalışıyordu.

Super Moderator
Bravo, bizde olsa, hadi bahçede uzun eşek oynayın derler.

Bravo, bizde olsa, hadi bahçede uzun eşek oynayın derler.
bu elemanların fiziksel olarak büyüdüklerinde de aynı tutumu sergilediklerini görmek mümkündür.

Afrika dediğin bir garip kıta
El bilir âlem bilir
Ki şekli bozulmasın diye Akdeniz'in
Hâlâ eskisi gibi çizilir
Haritalarda

Cemal Süreya

Son düzenleme:
Ben orta 1’de iken de bilgisayarımız yoktu ama bilgisayar öğretmenimiz de benzer şekilde tahtaya çizerdi,hiçbir b.k öğrenememiştim.

Duyarsam hatırlarım
Görürsem unutmam
Ama yaparsam öğrenirim demiş bir atasözünde.O yüzden şov yapıyor eleman

Bu haberi ilk gördüğümde acaba nasıl bir bilgisayar gönderebilirim diye aklıma geldi yekten,
Sonra eski çalıştığım yerden edindiğim tecrübeyle o taraflarda kargo olayının ne kadar sıkıntılı olduğunu farkedip keşke teslim edebileceğim bir yol olsaydı diye düşündüm.Bir kampanya vs yapılırsa katılmaktan mutluluk duyarım açıkcası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar