Galiba Motosiklet Sevdamdan Vazgeçicem

Arkadaşlar,

Yaklaşık iki senedir sitenin en büyük takipçilerinden biriyim.Hiç motosikletim olmasa da en motosiklet seven adamdan bile daha çok motosiklet sevdalısıyım.

Yalnız şöyle bir sorun var. Ya yüce rabbim benim motosiklet almamı istemiyor ya da motosiklet sevdasına tutulmak için kötü bi zaman seçtim.

Şimdi son iki senede başımdan geçenleri aynen anlatayım.Siz karar verin.Hatta sizde motosiklet alırken böyle sıkıntılar yaşadıysanız, anlatında biraz rahatlıyım.

İlk olarak 2 sene önce motosiklet almaya karar verdim."Düğünden hemen sonra alayım diye 6 ay bekleyeyim" dedim. Düğüne bir ay kala eşime çalıştığı yer dava açtı ve işlemediği bir suçtan, sonunda da suçsuz olduğuna dair kanıtlar olduğu halde mahkemede kullanamadığımız deliller yüzünden çalıştığı yere 6500 lira vermek zorunda kaldık ve benim gtr250 böylelikle alınamadan hayal oldu.

Sonra neyse bir dahaki yaz alırız dedik. Hatta sırf bu yüzden ailemle birlikte yaşama kararı aldık.Ki bu kararda eşim inanılmaz derecede anlayışlı oldu..Neden? Sırf ben motosiklet alıp mutlu olayım diye.

Sonra geçen yazda mahkemelerle uğraşmaktan, avukata,sağa sola para yatırmaktan bi motosiklet parasını daha yedim.

Tam bu mart motosiklet alacak param birikmiş olacakken şimdide çalıştığım şirket batıyor.Kafamı hangi taşlara vursam bilemiyorum.

Ha birde unutmadan ilk motosiklet sınavına kimliğimi unuttuğum için, bu hafta sonu yapılan sınavada ne hikmetse aklımda pazar günü olarak kaldığı için giremedim.

Nedir tüm bunlar? Bu tip şeyleri yaşayan başkaları var mı? Yoksa vaz mı geçmeliyim bu sevdadan.

Kusura bakmayın zamanınızı aldım ama içimi birilerine de dökmem gerekti.

Saygılar

Güçlükler sizi yıldırmasın.Zor maddi şartlarda alacağınız motoriklet sizin için dahada değerli olacaktır.kırmadan hırpalamadan kullanmaya azami dikkat göstereceksiniz. motor almak sizi bu kadar mutlu edecekse bu sevdadan vazgeçmeyin. Ayrıca Gtr 250 almak yerine birikmiş paranızın yeteceği daha düşük bir bedelli motor almanız belkide sizin için daha hayırlı olacaktır.

onurcum ... her işte bi hayır vardırki bunu sende çok iyi biliyosun ... en kötü zmanlarımda hep terslikler oldu bende zar zor aldım .. ve alana kadar çok eziyet çektim .. içini ferah tut ....

ve şunu unutmaki belliki tes gidecek bişeyler var ve yukardaki ile aran iyi :) ... birazdaha sabredicezz onurcum ...

güç seninle olsun ......... DRİFT RELİGİON

bu tür şeyler benimde başıma geliyo ya ne zaman motor almaya karar verdiysem ya işten çıktım yada maddi bi sıkıntı oluştu evdeki hesap çarşıya uymadı yani

motoru alıcam kafama koymuştum herşeyi ayarladım her evde olduğu gibi ailem karşı çıktı bende inada bindirdim
gittim aldım kimse alacağımı tahmin etmiyordu dediğin den daha fazla borç sahibiyim hatta
dükkan kapattım yine de motorumu satmayı düşünmedim Allah o durumlara düşürmesin
çalışıyorum kıt kanaat borcum ve motoruma gidiyo kazandıklarım he bide okulum için tabi. .:cat:

(Beklenen Gün Gelecekse, çekilen Çile Kutsaldır. ..:cat:)

Valla anlattıklarınızan tek sıkıntılı olan ben değilmişim sonucu çıkıyor galiba.Valla insan bir şeyi ne kadar isterse o kadar zor oluyormuş.Bizimkide o hesap oluyor sanırım.

her işte bi hayır görmek lazım kaderci olmak değil bu sadece öyle bi an gelir o ana şükredersin işini gücünü yola koy gerisi kolay herkes sıkıntıda zaten

her işte hayır vardır derler. belkide motosikletini alsaydın Allah korusun başına bişey gelebilirdi belkide. hayırlısı böleymiş ama umudunu yitirme derim :)

İnşallah arkadaşlar.Valla bende öyle diyorum artık.Hayır vardır illaki

yazdıklarında hafiften kendimi gördüm hocam. yaklaşık iki senedir bende de müthiş bir niyet var fakat here sene küçülen iş hacminden dolayı bir türlü niyeti fiile dökemedim. özellikle de geçen yıl güvenimizi istismar eden bir ticari mağribinin attığı kazığı yutana kadar, babam şu bir buçuk senede beş yaş birden yaşlandı. fakat şükür iki yakamızı bir araya getirdik sayılır.

diyeceğim o ki her şeyde bir hayır vardır hocam canını hiç sıkma. Hz Musa'nın Hızır Aleyhisselam ile yaşadığı mevzuyu biliyorsundur tekrara lüzum görmüyorum. o meseleyi bir daha düşünüp "halime şükür" deyip sabretmek en iyisi olacaktır. herşeye yeniden başla "ben bu motosikleti alacağım" de yaşadıklarına inat gayret et. inat derken kasdettiğim haşa Allah ile inatlaşmak değil kesinlikle, sadece hayatta karşılaştığın inatlaşmaktır. sabır konusunda kv ırak filmindeki repliği hatırlatırım "sabır boyun eğmek değildir, mücadele etmektir." sonuç ne olursa olsun "kahrın da hoş, lütfun da. değil mi ki sen yazdın, razıyım yazılana" demeye çalış. bir kapı kapanır başka bir kapı açılır, hiç bir konuda ümidini de gayretini de yitirme.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şimdi alamazsan hiç alamazsın, öyle ucuzladı ki piyasada 1000ytlye süper temiz 2. el hemde marka alabilirsin, moral vereyim dedim. Çıtayı yüksek tutmuşsun. Sahibinden sitesinden motorunu seç.

ahan aynen bende 2 senedir alacam alacam diyorum kanuni racer 200 çıktıgından beri tam para biriktiriyorum bi borç patlak veriyor off off derken en sonunda bu sene sınava girdim ve inşallah önce ehliyet ardından motor gelecek... ne olursa olsun kredi falan çekip alacam motor gerçi racer200den soğudum sayılır gt250r ye göz kırpıyorum

(Beklenen Gün Gelecekse, çekilen Çile Kutsaldır. ..:cat:)
:cat::cat::cat:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Kusura bakmayinda onda hayir var bunda hayir var diye diye ömür geçiyor 60 yasi geçince ne sende nede motorda hayir kalir ..,, çok istiyorsan hiç durma eline para geçince git al gözün arkada kalmasin , bir kez yasiyoruz su yalan dünyada ... paralar öyle yerlere gidiyorki takip etmek zor onun için git al arkadasim hiç bekleme , hayir olacaksa diger ödiyemiyecegin faturalarda hayir olmasini dile motorda degil:cherry:

Kusura bakmayinda onda hayir var bunda hayir var diye diye ömür geçiyor 60 yasi geçince ne sende nede motorda hayir kalir ..,, çok istiyorsan hiç durma eline para geçince git al gözün arkada kalmasin , bir kez yasiyoruz su yalan dünyada ... paralar öyle yerlere gidiyorki takip etmek zor onun için git al arkadasim hiç bekleme , hayir olacaksa diger ödiyemiyecegin faturalarda hayir olmasini dile motorda degil:cherry:

Valla en sonunda öyle yapıcam herhalde. Çekicem bankadan krediyi ödeyemesemde.Sonra alıp götürsünler beni hevesimi aldıktan sonra:queen:

Dostum öncelikle motosiklet almak hayatının birinci amacı olmamalı. Yani alamadıkça hırs yapıp tutku haline getirme.

Öncelikle bence şunu düşünmelisin, senin mutlu olmanı ve motosiklet almanı isteyen bir eşin var.

Sonra yaşadığınız zorlukları görüp size destek olmak için evlerini açan, seni seven bir ailen var.

Şirketinin işleri kötü gitmesine rağmen şükretmelisin ki, hala bir işin var (O kadar çok işsiz arkadaşım var ki inanamazsın)

Şu söylediklerimden sadece 1 tanesine sahip olmak isteyen çok insan var.

Bu kadar istedikten sonra o motosiklet sana birgün kendiliğinden gelecek, tecrübe ile sabittir. ;)

Tufan Hocam aslında söylediklerinde tamamen haklısın.Eşim v ailem konusunda çok şükür şanslıyım.İnan bende kendimi tanıyamıyorum. Yani başka amaçlarım olduğunuda söylemek isterdim ama inan şu anda bir günüm şöyle geçiyor.Sabah uyanır uyanmaz:Motosiklet almaya bir gün daha yaklaştım" diyerek kendimi teselli ediyorum.Sonra yolda sürekli yoldan geçen motosikletlere bakıp bir hoş oluyorum.İşyerinde bilgisayarı açar açmaz direk mt'yi açıyorum.Akşama kadar youtube da motosiklet videoları izliyorum.Akşam eve geliyorum ve gene mt,gene motosiklet:)

wala ben ne borc batagı içinde aldım bi bilsen motoru aldım motor kapıda yatıyo yag koymam gerekiyor param yok :mrgreen: yılma hiç bi zaman olur elbette bigün

Onuray kardeşim illa motosiklet alacaksın diye kendini zorlama bence..İşlerini önce bir yoluna sok sonra öyle bir zaman gelirki istediğin motosiklet kapının önündedir..:) Fakat asıl tuhafıma giden motosiklet almayı bu kadar düşünürken iki sınavı kaçırman.. Şu anda A2 ehliyetli olmaya az kalmışken tekrar öbür sınavları bekleyeceksin..

İleriyi düşünerek hareket etmenizi öneririm. Daha sonra motor alacam derken daha büyük sorunlar patlak vermesin. ''Kaş yaparken göz çıkartmak''da denile bilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
ekonomik olarak rahatlamak uzunca bir süreçtir.Mutlaka GT250r almak zorundadeğilsin.
Daha küçük,daha ekonomik ve bir süreliğine idare edecek bir motora da
razı olabilirsen içinde bulunduğun durumun olumsuzluklarına kolaylıkla gögüs gerebilcek gücü de kendinde bulursun.Enerjini yapamadığın şeylere üzülerek tüketeceğine yapabildiğin seylere sevinerek arttırabilirsin.
Ben motorumu sattım,tam" F650 GS alıyorum,bugün yarın" derken bir takım aksilikler oldu,üye olduğum kooperatifin inşaatı daha çabuk bitirmesi için yüklü ödemeler yapmak zorunda kaldım ,üstüne vahim sağlık sorunları girdi araya,ölümden döndüm,2 aydan fazla hiç çalışamadım,bir süre daha motora binmek sağlık acısından mümkün değil ama tam olarak iyileştiğimde hayalimdeki motoru alamazsam da 300 liralık mobylette alıp binerim.
Bunda üzülecek utanacak hiç bir sey yok.Aksine yine F650 GS e binmiş gibi mutlu olurum.
Çünkü motor sahibi olmak değil,motorcu ruhuma sahip çıkmak önemlidir benim için.
Mobylette e binersem de en fazla şunu söylerler" 20 yıllık avukatsın daha iyisini alamadın mı"?.Güler geçerim.Zerre kadar umrumda olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar