FZ6 Fazer Projesi

Günaydın Beyler, malumunuz geçenlerde arkadaşımızın motorunu hırsızların elinde kurtarırken kendi motosikletimi devirdim. Ne yazık ki epey hasar oluştu.

Zaten uzun zamandır aklımda olan Fazer'i sil baştan toplayarak yenilmem projemde böylelikle başlamış oldu.

Maalesef bu tür motosikletler ülkemizde hor kullanılıyor ve acemilerin, ölümüne ya da sakat kalmasına ve nihayetinde piyasada kazalı motosikletlerin dolaşmasına neden oluyor.

Sahipleri bakımlarda ve ya onarımlarda ya ucuzuna kaçıyor ya da daha kötüsü yaptırmıyor ve yine maalesef bazı ustalar bilinçli tamirat ve bakım yapmıyor.

Benim Fazer'inde buna benzer sorunlar olduğundan bir yandan sürekli düzeltiyordum. Örneğin ön far bildiğin çöp olmuş! Doğru düzgün, sağlam ayak kalmış! Oradan akıllı vida başka yerde cırt cırt. Bide ampulün takıldığı yuvada kırılmış, adamlar yapıştırmış ancak yapışkan sıcaktan erimiş lensin içine akmış!!! Bunun gibi saçma sapan işler işte. Öyle ya da böyle alacaksın yenisini, neyi zorluyorsun! Uydur kaydır işler işte!!!

Motosiklet alırken de parçalarına ayırıp da inceleyecek halimizde yok!

Neyse gelelim konuya. Ön kafayı sökmek ile başladım.
Ön karenaj, ön var,iki yan iç kapaklar, ön cam yenilenecek. Motor ana parçalarına ayrılıp şasi tekrar statik boya ile boyanacak.Yine kafa demiri, gidon ve mesnetler boyanacak parçalar arasında.
Jantlar altın/bronz rengine boyanacak.Motor bloğu yine siyaha boyanacak bu arada tabi subap ayarı, triger gergisi, kapak contaları ve debriyaj teli,baskı balata ve yay değişimi olacak.

Gerekli mafsallar, rulman ve yataklar greslenecek vs. İtalya'dan yolda olan S2'nin arka salıncağını statik toz boya boyanıp montajı yapılacak.

Ayrıca yine S2'nin ön amortisörleri ve fren kaliperlerini takmayı planlıyorum.Araştırma içerisindeyim belki R6'nın da olabilir ve manet değişimi gibi ufak tefek görsel değişiklikler olacak.

Şu anda motosikletin rengi beyaz ancak rengi değiştirebilirim.
Örneğin lacivert depo, kafa ve kuyruk karenajları ve bronz şasi ve jantlar gibi. Yada aşağıda paylaştığım amerikan arabamın rengine ne dersiniz? Kombinasyon olarak sizden fikirlerinizi rica ederim...

2002 senesinde 4 yılda topladığım 71 Dodge Charger da edindiğim tecrübe ve bilgi, Fazer'i baştan aşağı söküp toplamama katkısı olacaktır. Aşağıda onuda paylaştım...

Ve biraz resim:

Böyleydi,
VyPVoZ.jpg

Kırılan -Çatlayan Yerler
9pg5G9.jpg

gL2AXL.jpg

Daha önce topladığım Charger'in rengi. Bu renk olabilir. Ne dersiniz?
ynNM7L.jpg

pYXoYo.jpg

gL2AVb.jpg

Gelen parçalar:
R61VD1.jpg

kYGg6W.jpg

WrgZDY.jpg

3RvazA.jpg

pYXon0.jpg

Gelişmeleri buradan paylaşacağım.

konya abone oldum takipteyim ve Dodge Charger mükemmel olmuş elinize emeğinize sağlık güle güle kullanın amatör bir fotoğrafçı olarak fotoğraflamak isterim motoruda bittikten sonra :)

Charger ne güzel öyle.Bitmiş hali var mı merak ettim:)Renk gerçekten çok yakışmış.
Ancak Fazer'a aynı renk bana yakışmaz gibi geldi.Kişisel fikrim.
Şu renk nasıl?

Selam arkadaşlar, renk hakkında biraz daha fikir vermesi açısından başka resimler ekledim.

gL2O83.jpg

PEnlk9.jpg

Z1M9kG.jpg

lz3OjJ.jpg

nGjOrV.jpg

Y5qggk.jpg

oz0O3b.jpg

aBdzRd.jpg

8EPYY1.jpg

DkB773.jpg

m842by.jpg

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Charger nefis hastasiyim bende on cam da cok guzelmis hayirli olsun

Allah muhaffak etsin.Eğer cantları altın/rengi gibi boyanacaksa motorun rengi beyaz olması sırıtır.ama beyaz herzaman çok asil bir renktir ve beyaz renk herzaman daha heybetli durur.
Cantlarınız griye veya mavinin tonlarına boyanabilir.
Amartisörlerinin renkleri de değiştirirseniz tamamlayıcı olacağına inanıyorum.
Fazer 6 benim eski motorum oldukça seri bir makinadır.tam turing kullanıma uygun bir yapısı vardır.
Maalsef bu kadar seri olduğu için bir çok sürücü bu motorda önden kaza yapmıştır.
İnşallah siz kazasız belasız sürüşleriniz olur.
Bu arada hırsızları bulmanız takdire şayan ama bu uğurda motoru düşürmeniz üzücü.
Benim fazer da yanda ki sivri yerleri kırılmıştı. :)

Moderatör
Beyaz yakışmış aslında. Ana renk beyaz olmak kaydıyla iki renk bir çalışma yapabilirsiniz.
Turuncu da çok yakışır Fazer'a.
Ama büyük Türk düşünürü Mustafa Topaloğlu'nun da dediği gibi zevkler ve renkler tartışılmaz :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Araba süper ama lastikler biraz ufak mı kalmış, özellikle arka? Birde yakıtı nasıl aracı sen ne şekilde aldın kaça aldın ne kadar harcadın merak ettim.

Motoru komple mat siyah yapsan güzel olur gibi hayal ettim.

bi renkten benden gelsin koyu turkuaz siyah ikilisi olabilir yada koyu turkuaz yanına daha farklı bir renkte

Son düzenleme:
Elinden iş gelen adamı seviyorum. Valla renk konusunda tavsiyem olamayacak. Bilgisayarda farklı renkler oturtun üstüne ve görünüşüne bakıp karar verin. Ama kesinlikle sizin elinizde güzel olacaktır.

3 - 4 yıl öncesinden hatırlıyorum bu Charger'ı. Sahibinden'de satılık ilanı vardı. Ancak eksikleri vardı, tam toplanmamıştı.
O sıralar size mi aitti bilemiyorum tabii.

Evet arkadaşım benim ilanım idi ve halla sattığıma çok pişmanım!!!

Selam Arkadaşlar, tatil günlerini fırsat bilip motosikleti parçalamaya başladım.Fazla söze gerek yok resimler zaten anlatıyor.

DkyJRy.jpg

rdJ9Qz.jpg

78yvkr.jpg

LoO3az.jpg

PEOMqb.jpg

gL9o5Q.jpg

9pDL4O.jpg

MlaJE7.jpg

QgpMAr.jpg

XYE4vO.jpg

voJ4ED.jpg

Charger'ı görünce tansiyonum düştü o nedir öyle ya.
Abi siz festenfuriyus musunuz ? :sunny::sunny::sunny::sunny::sunny:

Renk için önerim Wv nin kullandığı Gulf Blue yada Gulf Blue den beyaza degradeli bir renk seçerdim çok daha ilginç olmasını istersem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar